Аерофобия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Аерофобия
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 708 пъти
Здравейте, има ли сред вас човек избавил се от страха от летене? В интернет има съвети, но не са особено ефективни. Изпитвам ужас преди и по време на излитането, както и при всяка незначителна турболенция. Да не говорим за това, че напоследък времето е нестабилно и има все повече бури и турболенции. А по стечение на обстоятелствата ми се налага честичко да летя. Осъзнавам, че е глупаво да се страхувам, но то си е инстинкт и не е свързано с разума. Чувството да летиш и да излиташ е особено, но от както ми се появи страха, той много ми пречи и ми развала живота направо. Моля, ако има някой, който се е страхувал и му е минало да сподели. И ако може без съвети за това колко е сигурен транспорта и колко съвършена машина е самолета, защото аз тези неща ги знам. Възхищавам се на самолетите, знам колко сложни машини са, знам много неща за самолетите и все пак, като започне да пропада, да се друса и да скърца получавам фобия. Чувствам се в капан. Не се притеснявам от инциденти, по скоро ме е страх от самия страх. Моля и без съвети за алкохол и лекарства, защото съм бременна, а и да не бях, не мога да си позволя да се натряскам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: a22658b41a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз се занимавам с различни неща по време на полет. Четене на книга, слушане на музика, драскане в някакво малко тефтерче и подобни неща.
И мен ме е страх и просто гледам да си запълвам времето.
Другото е, че не си избирам седалка до прозореца и не гледам към него.
Това някак ми помага.
Последният път слушах музика и едновременно с това си драсках на едно приложение на телефона.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 3d1f5734fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз винаги много съм се страхувала от летенето, помага ми само алкохола, но ти не искаш да пиеш. Казваш, че те е страх от самия страх. Мен ме е/беше страх от смъртта. Беше ме страх, че самолетът ще падне и ще умра. Сега във времето, като летях доста, вече мога да кажа, че не ме е толкова страх, но пак при турбуленции, ми замръзва кръвта и си представям как падаме. Поне 5-6 пъти непознати съседи по място са ми държали ръката да ме успокояват. Помага ми да си говоря с тях, защото така гледам настрани. Като гледам напред към кокпита, и си представя тая машина къде е, и колко неестествено е да е там, ми става много зле. Могат да ме сложат да меря градуси и азимут, толкова усещам всяко движение. Не мога да стана да ида до тоалетна, защото, въпреки че знам, че не е вярно, се притеснявам да не разбалансирам самолета. Дразня се на всички, които стават по 3 пъти да пикаят за час и половина полет. Та, ако те е страх от смъртта, както мен, ето съвета. Говорих с един психиатър и това е неговото предположение: Сигурно имаш голямо самочувствие, смяташ, че винаги си права и обичаш да контролираш нещата. Трудно ти е да се прежалиш, и искаш да имаш гаранции, че всичко става както ти смяташ за правилно. Обаче не е така, няма гаранции за нищо, и може да умреш, и може да падне самолета, и ти нямаш контрол върху това. Сега, то това е ясно, но въпросът е как да ти стане по-леко, че иначе е чудовищно мъчение. И аз за себе си, освен въпросния алкохол, или вместо него, почвам автосугестия - почвам да си повтарям колко съм смела, колко съм готина и как се изправям срещу страха, и колко страхотни неща съм постигнала, и няма причина да мисля, че съдбата ще иска да ме накаже със смърт в самолетна катастрофа. Щото аз и това си мисля, как съм правила грешки, и сега ще се разправят с мен. С две думи, опитвам се да се отърва от дребнодушното ми суеверие, и да вярвам. Да вярвам, че има някой или нещо, който знае по-добре от мен. И да, ако е решило, че сега ще ми е края, така ще е. Не мога да кажа, че съм го овладяла този страх, но определено става по-леко. Прежали се, с две думи. Аз даже по едно време сключвах някакви измислени договорки, не знам и аз с кого, ако ще падаме, да е на връщане, та поне да съм видяла нещо от мястото, където отивам. Летяла съм десетки пъти, и само 2-3 за почивка. Всичко останало - в командировки. Последно повтарям - помпам си самочувствието, че летя, въпреки че ме е страх. Как баща ми би се гордял с мен. Това много ми помага.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker