Гарднерела и бактериална вагиноза - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Гарднерела и бактериална вагиноза
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 1919 пъти
Има ли някой, който се е излекувал трайно?
Искам да правим бебе с мъжа ми, но вече няколко пъти ползвам полижинакс без траен резултат. Има ли други варианти на лечение?
Имам и раничка на шийката на матката, която се притеснявам да изгарям преди да съм раждала.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: 030cdfdd72
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Гарднерелата е бактерия, която е част от нормалната вагиналната флора. При нормална вагинална флора, тя присъства в минимални брой, защото лактобацилите поддържат ph от 3, 5-4 и гарднерелата не може да се размножава в такава киселинна среда. При алкалинизация на средата (при менструация, спадане на имунитета, след антибиотици), гарднерелата се възползва и започва да се размножава и тогава възниква имфекцията. Гарднерела вирее при ph от 4. 5 нагоре. Само с полижинакс няма да оправиш работата, защото причината за нейната поява си стои непроменена. Анализирай какво в начина ти на живот може да те предразполага към чести инфекции. Често си стресирана? Храниш ли се здравословно? Боледуваш ли често от грип, настинка? Често ли ти изписват антибиотици? Спиш ли добре? Всички тези фактори влияят. Най-вече отслабналия имунитет (имунната система контролира популацията на гарднерела) и приема на антибиотици (унищожава бактериите, които поддържат киселинен ph). Важно е и храненето, ограничи сладкото и тестените изделия. Тестото се разгражда на захари в организма и се превръща на храна за вредните бактерии.
Аз съм склонна към бактериална вагиноза, която винаги се появява като следствие на следните фактори:
- Недоспиване и стрес (след 1 седмица лош сън, задължително ми започва бяло течение и неприятен мирис).
- Грип - грипа винаги го съпътства бактериална вагиноза
- След цикъл - не винаги, но на няколко пъти ми се е случвало на третия ден на цикъла да чувствам дискомфорт и като свърша с цикъла, ми се появява инфекцията с всичките симптоми
Гинеколога ми каза, че няма нищо притеснително, нормално е, просто има жени, които са по-предразположени от други. Други път често са с кандидоза. На мен изобщо ме са ми предписвали лекарства, а препарати за регулиране на ph. Единият е Fluomizin. Вагинални капсули които се прилагат една седмица. Другият е Muvagyn, лактобацили, също на капсули за 10 дневно прилагане. И от двата препарата съм страшно доволна, още на втория ден ми премахва симптомите, но трябва да се изкара целия курс на лечение за трайни резултати. Не живея в Бг и нямам представа дали Muvagyn се продава, но със сигурност имат нещо подобно по аптеките. А Fluomizin се продава. Пробвай и в някоя аптека онлай.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 23a64fc58e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма общо с изгаране на раничката преди раждане. На мен ми я изгориха. Не се притеснявай, нито боли минава бързо. Успокой се, лекува се, това са нормални неща.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 1d563c5995
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   За гарднерелата и бактериалната вагиноза препоръчвам лактобор, това са 7 бр.вагинални гела, всяко едно е в отделна тубичка която се впръсква във влагалището всяка вечер / 7 нощи/. Ако е необходимо и не минава гарднерелата, повтаряш курса отново. А раничката на шийката не е задължително да се гори преди да си раждала. Има начин да се обработи с лекарства локално.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: f04621ed0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Номер 1, благодаря ти. Това е интересното - аз тесто и сладко почти не ям, но имам период от месеца - 3-4 дни преди или в началото на менструацията, когато си го позволявам.
Факт е, че не винаги се наспивам - имам много стресова работа, работя по много часове и жертвам от съня си, за да мога да прекарвам време с любимия човек.
Като цяло не се храня нездравословно, приемам достатъчно протеини и полезни мазнини. Като всеки нормален човек, имам и залитания от време на време, но нищо фрапантно.
Спортувам по малко (кростренажор във фитнеса, по 30 мин. 3-4 пъти в седмицата, колкото да поддържам форма), пия достатъчно вода.
Ще потърся глобулите, за които си ми писала. Още веднъж много благодаря за коментара.

Номер 2, може би е така, просто се притеснявам, защото искам да раждам по естествен път. Няма ли това да ми попречи? Повечето гинеколози в днешно време така или иначе искат да те срежат набързо, вместо да те чакат да раждаш 10 часа...

Авторката

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker