Ужасна менструация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Ужасна менструация
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 1238 пъти
Предварително се извинявам затова, което ще напиша.
Имам ужасен цикъл. Наистина ужасен. На 21 съм, на 17 пих противозачатъчни около година и за тази година разбрах, че повече вредят, отколкото да помагат, но единствения плюс може би беше, че цикъла ми минаваше леко и спокойно, ходих си на фитнес, с рокли/поли. Но сега и дума да не става.
Сега може да си помислите, че преувеличавам, но на първият ми ден от менструацията (ТОВА Е ВСЕКИ МЕСЕЦ) имам ужасна диария от сутринта до вечерта, събуждам се в 5-6ч сутринта когато усетя първите болки и от тогава, с извинение, не излизам от тоалетната поне до обяд. Нищо не ми се яде, даже ми се повръща, следобеда пак отново в тоалетната... В тоя ден и да искам нищо не мога да свърша, нито да изляза на пазар, нито да работя нормално, дори когато лежа в леглото не ме свърта и умирам от болки. Чувствам се като пълен парцал. Какви ли хапчета не изпих, нищо не помага. Вторият ден може би ми е една идея по-спокоен, и нататък вече съм си супер. Искам съвет от дамите, някоя от вас със сходен проблем? Какво да пия и гинеколога ми много не помага. "нормално" било на моята възраст да ме боли така, а за диарията слаб ми бил стомаха. А това е АБСОЛЮТНО всеки месец на първият ми ден... Май ще го сменям, от София съм, препоръки за добър гинеколог също приемам. Много благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: 5b3bfcb6f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, аз също съм долу горе като теб. За болки много ми помага Нимезил. Силно е и само то ме успокоява.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: d04d906bb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ограничи тежките храни преди цикъла,. пие повече течности и не тръгвай всеки месец с нагласата, че ще е същото.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: c95c86461f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Като жена ще ти кажа, че и аз имам сходен проблем. При мен не е чак толкова ужасно, но има месеци в които първият ден е ад. Събуждам се с ужасни болки в яйчниците, чак въздух не мога да си поема като хората, на едно място не се седи въобще. Знаеш, че тази болка се причинява от контракции в матката за да излезе по лесно кръвта, но понеже тя е разположена в близост до червата контракциите понякога причиняват разхлабване. При мен не е чак толкова силно като при теб, но го има. Точно поради тази причина обикновено много внимавам няколко дни преди "гостите" какво хапвам, че може и да не ми понесе. Наблягам на оризеното и тестяното, абе всичко което запича и не дразни стомаха. Ям много банани постоянно и с тях сякаш нещата протичат доста по нормално. За болката веднага при първите по леки взимам аулин или нимезил на прах. Знам, че е вреден, но само той ме спасява в тези ситуации. Запомни няма болка=няма сотмашни проблеми. При мен поне е така. И гледай да се храниш пълноценно, ако нещо липсва менструацията става брутална. Аз никога не съм пила противозачатъчни защото знам че вредят и от тях се напълнява, но за сметка на това ходя редовно на фитнес и приемам различни протеини под формата на храна и добавки. Това сякаш подобрява положението и вече първия ден не е чак толкова ужасен. Пак си я има болката и неразположението, но е доста по търпимо. Вземи обаче си пусни едно изследване на кръвта и хормоните, че погледнеш нещо не е в нормални граници.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 757e5e0014
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пий спазмалгон или но-шпа. Ако диарията е резултат от спазми, 100% ще помогнат и за нея.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 6e93d1710a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   По принцип е нормално да има болка първите 1-2 дена. По-странно ми се струва диарията. Може да имаш някакъв хормонален дисбаланс. Щом не искаш да пиеш хормони, съветвам те 1-2 дни преди цикъла да ти дойде, да ядеш по-лека храна (кисело мляко, препечен хляб, зеленчуци, яйца ). Избягвай месо и пикантни или мазни храни. Колкото до болките, аз пия enantyum (dexketoprofen trometamol) и въобще забравям, че съм в цикъл.

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: b4e759c640
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Вземи отиди да те прегледат за ендометриоза, че една близка приятелка ей така докторът и казвал, че нищо и няма, а наскоро отиде другаде и се разбра, че е за операция, а го има от години...
Ж23

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 4a47cb0c6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Разкажи какъв начин на живот водиш, хормонални изследвания правила ли си? Здравословно ли се храниш, спортуваш ли?
Категорично сменяй гинеколога, твоето е някаква сериозна аномалия. Не е нормално да се чувстваш така, когато ти дойде. Всичко, което се случва с организма ни, е неговият начин да ни прати съобщение, че ни е нужна промяна. Направи си пълни хормонални изследвания, но нека ти ги назначи гинеколог, защото поне някаква част ще минат по здравната каса, а те са си доста скъпи... на мен поне ми излязоха към 200 лв. преди няколко години.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: e62830f2eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Нимезил за болката. Компот от дренки за диарията. Не е от годините вече 20 години съм така.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 0b41186d6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторка,
благодаря многоо на всички отзовали се! <3

7, вегетарианка съм от доста години и докато ходих на училище се хранех доста здравословно, имах време да си приготвям какво ли не, спортувах също. Но сега в последно време ям само боклуци честно казано (фаст фууд) и не съм спортувала редовно от поне година.. работя на крак и през деня нищо не хапвам, само вечер когато се прибера. Алкохол не близвам, но за сметка на това пуша по една кутия цигари на ден. И тези дни (когато ми приключи последния цикъл) започнах сериозно да се замислям над това. Близки ми казват, а и аз чувствам, че трябва да започна поне някаква физическа дейност.
Колкото до хормоните, преди малко повече от година не ми беше идвал цикълът 3-4 месеца и гинеколога при когото ходих тогава ми съобщи, че имам киста в яйчника и ми изписа Дуфастон. Сещате се, че когато спрях да го пия отново нямах цикъл още месеци, отидох при друг гинеколог и тя ми насочи изследвания, които се правеха докато съм в менструация, тогава като по чудо ми дойде. Занесох ги, каза, че изобщо не съм имала киста, но съм предразположена и изследванията сочат, че нищо ми няма... затова до някъде си мисля, че проблемът може и да е свързан с нещо друго.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 0b41186d6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ъпдейт от авторката: забравих да спомена, пила съм спазмалгон бусколизин наведнъж и не ми е минавало, напълно сериозно. Ако има значение, пия Паракофдал за главоболие, което имам почти всеки ден, (мигрена наследствена), но напоследък гледам просто да го преживявам, защото по едно време бях започнала всеки ден да го пия.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 61c8d11860
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Пак е номер 7. И аз съм имала менструални смущения, работя в голям стрес и преди няколко години ми беше спряла менструацията за 2-3 месеца, също като на теб ми изписаха Дуфастон. Всичко се промени, когато започнах да се храня по-здравословно, ограничих въглехидратите, старая се да ям достатъчно месо, но задължително със салата. Като цяло се чувствам много по-добре и цикълът ми се регулира.
Хубаво е да спортуваш поне 2-3 пъти в седмицата, може и по 30 мин. да е, но е по-добре от нищо.
Бусколизинът не помага за силни менструални болки - трябва ти аулин или нимезил, но тях ги дават с рецепта. Опитай да пиеш витамини б комплекс, те също помагат, но си направи цял курс поне един месец, а не просто в "онези дни". На мен лично това много ми помага.
Ще се радвам след няколко месеца да пишеш, че си се подобрила.

 
  ...
преди: 4 години, 27 дни
hash: 0b41186d6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравейте, авторката съм,
послушах съветите на номер 7! Бях на нещо като мини прочистване дните преди цикъла, чувствам се значително по-добре. Храненето си има огромно значение, не съм имала дори диария на първият ден

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker