за коронавируса... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

за коронавируса...
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 3151 пъти
Привет!

Напоследък само за този вирус се говори коронавирус.
Толкова ли според вас е страшен, колкотп го дават?
Наплаших се, казват го по страшен от другите.
Какво мислите и вие за това?
Дали не е пуснат и създаден изкуствено, лабораторно.
Друг път го енямало.
Още не се знае много за него.
Някои казват, че е като другите е вируси дето са през зимата , но мен ми изглежда по стташен, щом само го говорят по цял ден.
Дали ще отмине, дано отмине.
Много мее страх, хораааа.
Ако се пазим напр с такива храни, добавки, витамини, дали помагат?
Благодаря!
Ако има други подобнитеми се извинявам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: f9ef6b76a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не е чак толкова страшен, но не е и за поденяване.

Страшен е, ако имаш някакви придружаващи заболявания или ако си възрастен. Ако си под 50 г. и нямаш други болести, дори и да си заразен, вероятността да починеш е под 0,5%. В най-голяма безопасност са децата - до сега няма починало дете. При тях симптомите минават изключително леко, дори понякога изобщо не проявяват такива.

Трябва да се пият много течности, това намалява риска ако си заразен, да се развие болестта. Има много хора, при които не се развива въобще, а само са приносители. Другото и е миене на ръцете през 20 мин. (за предпочитане с твърд сапун, не с течен)и въобще стриктна хигиена и ограничаване на контактите, доколкото е възможно. Спирта го убива, трябва да се дезинфецираш периодично, както и повърхностите вкъщи и на работа.

В Русия вече установиха, че е се влияе от лекарства срещу малария и СПИН. Имал някакви белтъци от вируса на СПИН, което още повече ме навежда на мисълта, че е създаден умишлено.

Хубавото е, че смъртността е сравнително ниска, но пък е много заразен, понеже е много устойчив и извън тялото. Може някой да е пипнал нещо и ти да пипнеш същото нещо след 10 часа и да се заразиш. Другото лошо е, че е с много дълъг инкубационен период - до месец. Не е като обикновения грипен вирус, който се проявява за 1-2 дни. При този може цял месец да заразяваш, преди да си разбрал, че си болен. На всичкото отгоре този вирус оставя трайни следи, дори да се излекуваш.

Хубавата новина е, че в Китай вече положението е овладяно. На 16-18.02. е достигнат пика и от тогава болните намаляват, защото повече хора се излекуват отколкото се заразяват. Но броя им пада по-бавно, отколкото се е качвал. Т.е. за около 2 мес. е достигнал пика си, и вероятно след 3-4 мес. ще позамре. Т.е. в Китай се очаква до май-юни да останат само епизодични заразени. А в Европа вероято ще отиде до есента, понеже тук дойе малко по-късно, а и белите сме по-податливи и вероятно при нас смъртността ще е малко по-висока.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 66728abd59
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тази новина обслужва икономически интереси и всичко ще приключи точно в началото- първите две седмици на месец юни. Ще видиш, че в този период ще ни залеят с успокоения, че вирусът е овладян и ще разбереш, че новината е била фалшива. Свали Короната на страха и си живей живота.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: a170c08340
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

3.   Много са ви мили душичките , ей :)
Гледайте на това като еволюционна чистка. Крайно време беше...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 79122ea042
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

4.   Хората са овце. В такива ситуации си проличава точно колко.

Не могат да отсяват важна информация от плява. Следват всичко сляпо, без да мислят. Запасяват се все едно е Черната смърт 2.0, а то е просто... грип.

Като всеки друг нов щам, който се появява на света.

При над 80% от заразените, болестта протича с ЛЕКИ симптоми, като при всеки един друг грип. Кашляш си, имаш си температура, пиеш си лекарствата, седиш си вкъщи и след седмица си преборил един вирус.

Единствената проблемация на този вирус е, че е доста по-лесно заразяващ и има много по-голяма вероятност да те гепне.

Трябва да се притесняват само и единствено старите хора и тези с много тежки хронични заболявания. Ако те се самокарантинират - смъртните случаи ще намалеят главоломно, докато световният имунитет се справи с агресивността на вируса.

Аз не правя АБСОЛЮТНО нищо различно, от това, което правя попринцип, когато е грипен сезон. В живота си не съм бил болен от грип. Защо ли. Защото нямам нужда от агитации, за да си измия ръцете и да си пия витамините. ;)


Хайде, бързо към магазина за тоалетна хартия, че не дай си Боже да трбява да си останете вкъщи. Че оакате стените.


Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: b8bc380e15
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   До 3

Амм... Какво точно искаш, да кажеш с това?

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 3b642b5df1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Привет!

Ами грипа страшен ли е?
Алкохолизма не е ли страшен?
Катастрофите на пътя не са ли страшни?
Няма да продължавам да изброявам, защото само като си ги помисля ми става страшно :(

Коронавируса е опасен за хората със слаба имунна система, тоест възрастните.
Не знам да ли е създаден от човека, ама знам че изкуствено се всява паника.
Аз съм доволен защото няма да има училище две седмици!
Този месец съм бил на училище само 2 и 4 март :D

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: f4875033ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Твърде малко информация има за да се отговори на всичките ти въпроси, но във всеки случай не е излишно човек да прояви известна доза предпазливост. Да не ходи на масови събирания, да спазва хигиена, миене на ръце, пране на дрехи... и ако намериш маски, ами ползвай ги.
Освен това можеш да си купиш витамини, да ядеш силна храна, плодове и зеленчуци (всичко мий старателно с топла вода! ) и ако случайно почувстваш някакви симптоми, веднага звъни на личния си лекар! Забележи ЗВЪНИ, а не ХОДИ! Защото, ако не дай Боже си хванал/а корона, ако тръгнеш на самоход ще заразиш страшно много хора по пътя си и пред кабинета.
Ами за сега това е. Не се поддавай на паника, но и не действай безотговорно. Ако се млад човек и без сериозни хронични заболявания, дори и да се разболееш ще го изкараш леко. Проблемът е, че е много заразен и докато си ходиш напред назад с лека кашлица, можеш да заразиш някой пенсионер или човек с операция за който това да се окаже ФАТАЛНО!
За това нека бъдем отговорни!

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: f5b04da486
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не знам какво представлява самият вирус, знам само, че цялата суматоха покрай него е излишна. Започнаха да затварят заведения, хората ходят с маски все едно сме в Чернобил, удължиха до безобразие грипните факанции и кой знае още какви идиотщини. Ама ние сами сме си виновни, че слушаме тъпотиите на пресата. за какво ви беше да спамите по Фейсбук за тая глупост?
Имало глучаи на болни в България... вие видяхте ли ги тези болните? Лъжат ви, за да има суматоха и за да усвоят онези 50 милиончета. Дотогава ще сме като във военно положение.
Честито, драги сънародници! Вашата параноя доведе по толкова негативни промени, които едва сега започват.
За какво ви беше да давате гласност на тази простотия и да слушате журналистите? Нали все ги плюете, че лъжат? Ама като ви зададат тон и вие почвате като кокошките да цирикате само за едно.
Белким мине вече грипният сезон и дано по-скоро се нормализира животът, щото на мен почва да ми писва от тази глобална идиотщина.
Нали една психоложка каза, че страхът и параноята са по-лоши от самия вирус, защото водят до излишен страх и депресия, която отслабва имунната система.
Уж българите сме големи смелчаги, ама не ни трябва много, за да се наплашим.
не разбрахте ли, че има лекарство? Не разбрахте ли, че всичко започва като настинка и лесно може да се увладее?
Аз наскоро имах ангина, ама я преборих. Да съм тръгнала да параноясвам като всички останали от нашия глупав народ?
До гуша ми дойде. то не бяха свински грипове, птичи грипове, луди крави, сега към коронавирус... май само тъпотията ни е проблемът.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 0adb363f06
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Само мога да ви кажа да напишете в Ютуб Coronavirus uk и да изгледате и прочетете от Италия за какво става на въпрос, има и коментари на италианци, които предупреждават какво да очакваме и просто ти се свива сърцето, като четеш. Въобще не може да си представите за каква зараза става на въпрос и това невежество, че е обикновен грип просто е недопустимо. Аз съм в Англия и това е единствената държава, която все още не взима мерки и не са затворили нищо, а заразените са близо 1000 на ден и продължават да растат. Англичаните са извратени и казват, че трябвало да се имунизираме, като се заразим. Всеки 7 от 10 човека ще се разболее. Не ми пука за мен, но имам близки в рискова група. Знам и за другите държави всеки взима мерки, затварят граници, училища, заведения. Трябва да се изолират всички за няколко седмици за да се овладее, вие поне не сте в епицентъра, както ще стане тук до седмица. Не ми се мисли..

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 6044b1c1fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Милиони души умират от симпотми като висока темпераутра, настинки и други подобни, но никой не вика толкова много по медиите и никой не обръща такова внимание.

Но много ще се радвам ако стане някаква голяма епидемия и умрат към 5-6 милярда души и така... света ще остане за тези, които са оцелели. Ще е готино ако сме едни от тях. Представете си свяят в който има шепа хора и всичко е ВАШЕ и трябва на ново да сформирате общество, закони, ред и тем подобни. Всеки ще има голям достъп до всичко... изобилие от храна, коли, пари (не, че ще са необходими) и тогава ще трябва да се самообразоване за да посторим всичко на ново... може би това е начина на еволюцията (RE-start) на човечеството.

И защото няма да има КОЙ друг да свърши тази работа... ще трябва ние да я свършим. Ние да посторим всичко онова, което ни е нужно и всеки с опита си ще допринесе за осъществяването на един по-добър и сплотен свят :)

*you know... like the last man on earth - имаше такова сериалче (комедия).

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 316b3e746e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Гледай си телевизия и се плаши

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: b5b9540a2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Живея в чужбина и ми се наложи да ходя до спешното за да превеждам на един приятел.
- Лекарите не носиха маски и не бяха притеснени. До колкото знам, маските изобщо не помагат. Или поне не тия, които се продават като топъл хляб по аптеките.
- Поговорихме с доктора и от приказка на приказка го питах за Корона вируса.
Цитирам доктора:
- Не се притеснявайте, този вирус не е нещо особено. От обикновен грип и пневмония и инфекции умират много повече хора. Дори и да се заразите, ще оздравеете.
Та, това ме навежда на мисълта за силата на медиите, и как те могат да преекспонират и да всяват паника у населението.
Вчера гледах някакви статистики, голям процент от разболелите се хора са вече здрави.
Починалите хора са били в доста напреднала възраст, с куп заболявания. По тази логика, годишно умират стотици хиляди души от пневмонии и грипове, но естествено това не се споменава.
Корона вирусът е открит от десетилетия, ако не се лъжа още от 60те години. Това е просто нов щам (или както там се казва).
В конспиративни теории не ми се влиза, ама ми прави впечатление реакцията на българското правителство (но все пак не живея в БГ и нямам поглед от първо лице).
Имам чувството, че тези мерки и едвали не военно положение го направиха колкото да отчетат дейност и определени политици да си вдигнат рейтингите. Чрез създалата се суматоха и тръбене за вируса, политиците ще могат да си извършват далаверките скришно.
Като мине истерията, ще има я ток поскъпнал, я газ, вода, ново законче, ново милионче и тн.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: b8bc380e15
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Не знам за вас, ама аз още на 7-ми февруари започнах да купувам маски с кашони. По 35 стотинки ми излизаше бройката, ВСИЧКИТЕ си спестявания налях там. Първо бяха на по левче, после на по два, ония ден ударихме 12-3 лева на бройка, каот гледам, май ще дгоним 20ка.
Доста от парите ги ползвах, за да купя и дезинфекция, храни, бельо и подобни от първа необходимост и сега, макар да е е толкова голяма ппечалбата, колктото е от маските, пак е с 30-40% отгоре.

Така че, не е се страхувай от времена, а се възползай ;)

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: b0ac39ba64
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   В България се всява много паника изкуствено, фейсбука ми е пълен с какви ли не теории и статии. Европейските медии са доста по-спокойни и хората, които живеят в засегнатите държави не се плашаттолкова. Има рискови групи и неща, които можеш да правиш, за да се предпазиш. Всичко можеш и сам да си прочетеш из нета.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 3b1ac891ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Споко, Федералният резерв беше "принуден" да "отпусне" 1.5 трилиона долара. Това беше играта. Следи пазарите и ще разбереш на къде отива и драмата с короната. Според мен дори това са нищо пари и не е ясно дали ще закърпи положението... имам предвид за тая година... щото в дългорсрочен плант - нищо не е способно да я опази...

А самият вирус е опасен като всеки грип за определена група хора. От грип умират средно 400 хиляди годишно. Това че медиите не разгласяват подобни неща всяка години, не значи, че ги няма. То е нещо като "зимната обстановка" - идва всяка година по един и същ начин, но от време на време някои са силно изненадани и става паника... В крайна сметка зависи чии интереси се обслужват. Ако си мислиш, че медиите и държавата работят за теб... значи не осъзнаваш най-простата реалност на този живот - всички работим за тоя дето дава парите...

А този специално вирус може и да е правен в някоя лаборатория, та имунната ни защита към него може да е наистина по-ниска. Склонен съм да вярвам, щото не е изобщо изненадващо да се работи по подобни "проекти". Но "пандемия" чак не е, просто... "финансовата ни ситуация" се нуждаеше от предтекст за това което се случва... Няма как да го обясниш на хора които се "образоват" пред телевизора...

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 53ad6fe2b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Фирмите избраха отворените офис хамбари защото е по-евтино от отделни офиси за 1-4 души. Дано да се усетят, че работата от вкъщи на поне 50% от служителите ще направи голяма част от бюрата и офисите излишни!

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: b5a45a3db7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Живея далеч от България, на място, където няма промени в живота, няма карантина, няма паника и коронавирус и всичко е спокойно. Всеки ден обаче
се тревожа за България, за близките ми и приятелите ми. Да не забравяме, че България е малка и нестабилна държава. Всъщност, не знам дали преувеличават, но чувам, че положението никак не е добре. Моля се всичко да е наред и хората наистина да се осъзнаят.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: d9f720fb47
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   (14 Март) Който говори английски- YouTube- Joe Rogan Experience # 1439 (интервю с) Michael Osterholm.
Накратко: COVID-19 се предава по въздуха, обикновените хирургически маски не могат да ви предпазят, но помагат да не предавате заразата; само маски (напр. N95) помагат- такива, които покриват плътно носа и устата.
Инкубационният период е дълъг, т. е. може да сте се заразили, но да нямате никакви симптоми, но да сте преносители.
Избягвайте струпвания от хора, особено в затворени помещения. Възрастни хора, хора с компрометиран имунитет, диабетици, хипертоници, астматици са особено застрашени от усложнения, които могат да доведат до пневмония. Пушачи също, особено с новите ел цигари, не зная какво им казват, вейпин или нещо такова.
Пийте много вода, намалете стреса, разходки навън сред природата, хранете се здравословно (имунитет и захар не вървят заедно), къпете се вечер, за да отмиете праха, стреса и вирусите- студената вода помага за спокоен сън), спете достатъчно (22:00-6:00).
Малко страх помага, за да ви привлече вниманието да сте проактивни, но в повече само вреди. Има надежда, не е дошъл края на света. Хората сме силни и ще преодолеем и това. Икономическите последици ще са по-лоши, заради паниката която се всява. Но и това ще преодолеем.
Успех и бъдете здрави!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 5b16f88422
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Това е енерго-информационно предупреждение (поне засега) срещу унищожението на природната среда,срещу дебилното ни и тъпоумно и ненаситно консуматорство,срещу нечовешкото отношение между хората,срещу нежеланието ни за напредък,развитие и живот по законите на Бог.Това не е просто вирус,а енергия,която атакува примитивните и алчни души.Хора,осъзнайте се,Земята е живо същество,което реагира съобразно нашите действия.Всеки организъм има сили за самовъзстановяване и излекуване и това,което наблюдаваме е просто един защитен механизъм на живата земя да оцелее.Ако не се опомним сега при тази лека репетиция и намек ще дойде нов,непознат и чудовищен вирус,който ще изтреби милиони носъзнати и вредни за човешката еволюция души.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: e1b7d9157e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Братан е от малкото случаи прав този път. И по хората, които не са му одобрили коментара си личи колко овче мислене има у четящите тук.

Има два типа хора, такива които продължават да си живеят нормално и такива които всяват и разпространяват паника. Вторите си стоят в къщи, гледат новини и повтарят клишета на конвейер.
Първите се опитваме да поддържаме живота по някакъв начин и да не се поддаваме на истерията, ВЪПРЕКИ усилията на първите.
-------
В БГ има 50 случая досега, на 7 млн население и имаме извънредно положение. А Англия (само за пример ) има 1000 случая, на 70 млн и хората си ходят по барове и клубове. Дори на ЛЕТИЩАТА ресторантите не само, че работят, но и персонала не носи ръкавици. Факт е и че Лондон е един от градовете с най голям поток на хора ОТ ЦЕЛИЯ СВЯТ. Т. е. това, че България се барикадира така мирише на гнило. Следва да се запитаме кой има интерес освен Боко тиквата(забележете че изведнъж Барселонските му афери изобщо спряха да ги коментират) да излъчи някакъв Годжи 2, който най-мелодраматично ще обяснява на простолюдието как трябвало да бъдат отговорни за родителите си.
Тук играта е ясна. Трябва да се усвоят едни пари.. и целия народ, вместо да се юрне на общонародна стачка пред парламента (тъй като сега вече не сме на работа и можем да си го позволим ) се изпокри по домовете и трепери, от една пръдня, пусната по всички Пеевски медии.
----
Какво е международното положение? Първото нещо, което трябва да се знае, е че вируса е направен от човешка ръка (има публична документация по случая, с калифорнийските биоинженерни компании, които експериментират във Ухан, тъй като е най студентския град в Китай ). Не е изтърван! И не е дошъл само от Китай, а са три огнища (поне ) от където е тръгнал, в малка разлика във времето. Когато палиш пожар нарочно, не го палиш само от едно място.
1. Американците имат интерес да сплашат китайците, че общия им бизнес ще замине на майната си, ако китайците не слушкат чичко Тръмп.. Ако си спомняте има си официална икономическа война, която между другото е сърцевината на всички размирици около света.
2. Другото огнище е Иран. Ама моля ви се. Точно след като гръмнаха Сюлеймани, дали да не вземат и да разболеят всички ирански високи постове, а? Ай сиктир със случайностите, викам аз.
3. За Италия не мога да кажа. Но мисля, че ще има доста общо с бежанците, които се засилиха след като Турция ги пусна. Може би скоро ще разберем за това.

Имам приятели китайци (работил съм в Китай 2. 5 години ) никой от тях изобщо не е виждал или чувал дори за хора, болни. Добрите новини от тях са, че към днешна дата 15. 03. 2020 Китай се оправя статистически и ситуацията се подобрява.

Дето викат хората "много шум, за нищо"!

Вие при следващия вирус (неименуемо ще има такъв) пак се покрийте по къщите и слушайте Бойко и разни измислени генерали какво ще ви кажат. Да не забравите да се накарате на най близките си, че са наивници че не гледат телевизия и че са безотговорни, че не вярват. А така! Добрия роб трябва да вярва, особено ако мирогледа му е не по-далеч от окръжния град и в. Труд.

Хора, ние се намираме във трета световна война! И то отдавна. Протича по различен начин от традиционните войни и най големия белег е, че не се знае кой къде атакува и с какво. Не се знае дори кой на чия страна е. Или поне се знае само от политическите анализатори, които по цял ден се ровичкат в дарк уеб. Факт е, че войната е предимно психологическо -информационна. Да, намесени са хакери, био лаборатории, терористи, но най вече медии. Срещу България беше извършен голям медиен удар и всички видяхме последиците. Да, така се бомбардира целия свят, с медии. УМОЛЯВАМ ВИ! Не продължавайте да сте част от нея и да си включвате телевизорчето и фейса. Скоро заради вашия страх, няма да има хора по улиците, ще носим противогази, ще има агресия на всеки ъгъл, ще загубим всичко човешко и всичките си социални умения и неименуемо ще загинем, като нация!

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 6b5f261640
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Мерките за "защита" от коронавируса са по-страшни от него! Затвориха държавата, икономиката спря, много хора ще останат без работа и без заплати! Коронавируса и мерките срещу него ще се превърнат в удобен повод за ново поскъпване и падане на валутния борд! Еврото ще стане 5 лева най-малко!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 76db391d7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Ще се справите! Горе главата!

П.С. Пакетът/пакетите с тоалетна хартия на Братан е в магазина. Който иска, да го/ги купи! Човекът се отказа публично от тоалетната хартия, ще кара на вестници. :Д

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker