С алергична астма съм и се притеснявам от коронавируса - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

С алергична астма съм и се притеснявам от коронавируса
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 1126 пъти
Здравейте.

На 20 съм, момиче. От малка имам алергична астма, която най-силно се проявява точно по това време - когато е влага и цъфтят полените. Започна се както всяка година кашлянето и задушаването. Обаче е сега си премерих температурата и имам 37. Кашлицата ми не е суха, не се чувствам зле, даже ако не си бях преверила температурата нямаше да знам, че имам. Въпросът ми е дали ако случайно съм го пипнала този вирус трябва да отида да ме тестват или да не рискувам ако си е от астмата да отида в болница и да взема да се заразя наистина.

Единствения сипмтом от тези на коронавируса ми е кашлицата. Одеве ги четох и пише висока температура, суха кашлица и умора. Аз не се чувствам уморена, даже съм много свежа, температурата ми не е висока - 37 ми се струва нормално. Хората казват, че това е най-коварната температура, но не се чувствам зле, и кашлицата ми не е суха.

Какво да правя?

Да отида в болница да ме тестват ще е излагане на риск там сред гриповете с моята астма ще взема да си умра заради едното съмнение, но пък от друга страна ако съм хванала нещо ще е по-добре да ме изследват и да разберем какво става. Четох, че този коронавирус нанася необратими щети на белите дробове. Да не взема да си умра залудо...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: f9ce4052d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо при коронавируса температурата е ок. 40 градуса и второ трябва да се обадиш на лекаря си пo телефона най-напред, а не да се изтъпаниш там и да заразяваш всички и всички теб да заразяват. Не говоря за коронавируса дори, ами за обичайните грипове, които също върлуват в момента.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: e823e1541f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз съм с астма. С инхалатор съм - Симбикорт Турбохалер. И аз преди седмица хванах нещо. Ако не беше коронавируса, щеше да мине към настинките или сезонния грип, ама сега съмнението....

Нямах температура. Макар че, имах чувство че вътрешно изгарям, страшни болки в ставите, мускулите, цялото тяло. Отделно, студ, тръпки само ме лазеха, започна гърлото да ме боли, трахеята да ми се възпалява. Обадих се на лекарката си, не ми позволи да ходя в поликлиниката, защото е някакъв ужас в момента там - грип, настинки, корановирус. Изписа ми антибиотик, сега съм по-добре. Болките изчезнаха/ вече 10 дена минаха някъде /, малко гърлото ме понаболява още, ама се надявам да отмине с времето

Та - съветът ми към тебе е - да не се панираш. Обади се на личната си лекарка и опиши симптомите си. Ако прецени, може да ти каже да пиеш нещо и без да ходиш по поликлиники. Може да си имаш някаква настинка. Дори и корананвирус да си хванала, не е страшно. Не знам дали ще те изследват, май вече приоритетни са тежките и контактните случаи.

Във Франция даже решили да спрат да тестват масово, а тези само с тежките случаи и тези с най-изявени симптоми - висока темп, кашлица, затруднено дишане. А всички останали с грипоподобни симптоми френските лекари приемат, че са заразени с коронавирус и им предписват някакво домашно лечение

Май много ти надух главата, извинявай, обобщавам. направи следното :

Обади се на личната си лекарка. Опиши симптомите си. Ако си имала контакти с хора с грипоподобни симптоми ѝ кажи. Ако те извика в поликлиниката, виж дали можеш да си запишеш час, за да не се налага да висиш много там. Пий чайове, вода много. Може да я попиташ , дали да взимаш нещо за имунната система - прополис или някакви витамини примерно

Успех и не се притеснявай. 85% от случаите с коранавирус минават без да се налага сериозно лечение.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 7aa04c7c1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей! И аз съм със същото заболяване, имах задух и кашлица, предните няколко дни, но това е по скоро от заболяването, нямам никакви други симптоми. По скоро да не рискуваме да се излагаме излишно, освен ако не се утежнат нещата.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 0f962ff243
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Нямаш корона вирус, просто те е страх. Такава температура можеш да имаш в седмицата преди цикъл заради повишения прогестерон. Моята се заковава на 37,2 в такъв момент.
И аз имам астма, но се надявам, че дори и да хвана вируса, ще го изкарам като поредния вирус в живота ми. Винаги съм се пазила от хора, които видимо са катарални (хрема, сълзящи очи, дрезгав глас заради фарингита), защото наистина мразя да се разболявам, и тези, които ме познават, знаят, че съм по-дистанцирана и не обичам да се прегръщам и целувам, с който видя, само с най-близките ми хора и приятели. Сигурна съм, че това ми е спестявало много заразявания. Също, като знам, че има хора, които не си мият ръцете в т.ч. и след тоалетна, избягвам и да се ръкувам. Ръкуването рано или късно ще отпадне, защото вече много хора се усещат, че не е нищо друго, освен източник на евентуална зараза. Но както и да е, не вярвах, че ще видя времена, в които всички ще започнат да се пазят като мен. Може пък да е за добро, кой знае.
Не се страхувай дали ще се разболееш. Страхът и гневът блокират работата на имунната система, научно е доказано, и човек се разболява много по-лошо. Здравето е радост, ентусиазъм и движение. Наслаждавай се на принудителната "ваканция", използвай времето у дома да правиш нещата, които обичаш. По един или друг начин всички ще преболедуваме. Заразените са много повече, отколкото могат да изследват, и вече са навсякъде.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: c1dd755ef6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Много хора го карат със съвсем лека симптоматика включително и с ниска или въобще без температура и не разбират че са заразени или че не е примерно настинка. Точно затова са и опасни за околните. Високата температура далеч не е при всички. Щом не се чувстваш зле, просто се затвори у вас, лекувай се и избягвай контакти. Лекарска помощ търси, ако започнеш да се влошаваш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker