Относно коронавируса - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Относно коронавируса
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 2288 пъти
Здравейте!

Както знаете в последно време тема номер 1 в страната, а и по света е за коронавируса. Няма да ви питам неща от сорта на: как да се предпазим, кога ще мине и т.н. Вирусът, че ще мине е ясно, за жалост, обаче може много хора да са си заминали докато това стане. Но мен ме притеснява и това какво ще последва след като отмине, както и икономическата страна на нещата. Дали загубите ще са огромни, колко време ще ни трябва за да се върнем поне на нивото, на което сме сега, не казвам, че е много добро, но все пак... Друго нещо, за което мисля е да не стане така, че неща които сме правили до скоро и сме мислели за нормални, като виждане с приятели и близки, разходки и въобще социалния контакт, да не се превърнат просто в спомен за дълго време. Защото както знаете сме в извънредно положение за 1 месец, а пикът го дават накога лятото или септември. Знам, че няма как да ми отговорите на 100%, просто това са мои мисли и реших да ги споделя и да видя вашето мнение какво е.
Извинявам се ако има вече подобна тема. Бъдете здрави и се пазете!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: a3aa7ee328
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Вирусът ще изчезне така внезапно както се появи, със или без изнамерена ваксина. Това в момента е само последното, генералното предупреждение. Ще ни се даде време в което да осмислим нещата и да променим изцяло възгледите си, концепцията си на развитие и нашето място, дори смисъла ни в цялата космическа идея. Това ще го осъзнаят в най-добрия случай да речем едно 10-20 % от световното население. Останалите ще се втурнат да възстановяват загубите си и да си пазаруват места в космническите кораби за напускане на планетата, да носят дрехи от прясно месо, да ядат казуари, да гледат на себеподобните си като на врагове и безогледно да грабят и експлоатират природните ресурси. И тогава ще стане чудото-този вирус ще ни се стори като игра на криеница, ще се молим дори пак за него. От следващата пандемия или природен катаклизам ще има милиони жертви, дори няма да смогнат, а и няма да има смисъл да се погребват. Промишления смог ще бъде заменен със смрад от белтъчни съединения. Тогава ще стане така, че оцелелите когато срещнат друг човек ще знаят, че това е човек с високо ниво на съзнание щом е оцелял. Дано да греша.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 57f72f45af
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Знаете ли, че забелязвам, че точно в такива моменти много хора се сещат, че са хора, стават по-сплотени и си припомнят, че са смъртни. Аз поне го забелязах това. И това ме навежда на мисълта, че няма случайни неща. Може би трябва да си поприпомним позабравени ценности и поне за миг да забравим суетата.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 95f6c69e81
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Всички го мислим това положение. И всички се надяваме да отмине възможно най-бързо. И мен ме притеснява какви ще са щетите от периода на карантина
До колкото знам по последни данни излекуваните са повече от починалите, но ударите, които нанасят на икономиката и на личния ни живот ще са големи.
Понякога имам чувството, че това никога няма да свърши.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: f5c83903f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За икономиката не ми пука. Има някои начини да позабавиш вируса или дори да не те хване. Не знам дали са истински, но ми звучат така. За справка вижте интервюто на руския учен, който е коментирал темата! Като знам колко ги подминава вируса в Русия вероятно са му хванали цаката. Колкото и да ги плюят разни капацитети руснаците винаги са били способна нация и ако ще се доверявам на нечии открития, ще е на техните /с цялото ми уважение към американските, китайските, английските и другите учени/.

А личният ми живот си беше зле и преди това. Голямата разлика - сега ще стоя вкъщи заради карантина вместо по свое желание. Разлика в това отношение ще има само, ако ми се случи нещо фатално или ако човечеството се събуди и спрем да гоним ненужни неща, оставяйки истинските за някой друг ден.

Сега е времето да намериш любовта, да създадеш детето, което винаги си искал или дори да гониш щастието си! Сега, а не тогава, когато удари следващия вирус или каквото там стане, докато едни пичове си губят времето. Това е шамар в лицето и който иска, е схванал посланието му. За останалите - може коронавируса да не ги хване, но те вече са загубена кауза дори да са в най-доброто възможно здраве на света.

Насладете се на важното в живота и подредете приоритетите си, но истинските такива, а не насадените от някой друг. Това, което наистина ни прави щастливи, а не това, което би зарадвало баща ни, майка ни, семейството ни, шефа ни, обществото ни и т. н. Вие най-добре знаете какво искате, а не някой друг - бил той капиталист или обикновен емоционален дърдорко! Ако робувате на чужди приоритети, вие сте от онези - загубената кауза!

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: f9e9bf3750
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Сплотени сме станали - пълни глупости говориш, коментар 2...
Къде го видя това сплотяване ?
Ако не носиш маска в автобуса на път за работа (да, аз трябва да работя), то хората те гледат като прокажен !!!...
Къде го видя? Къде ???!

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 115f86a697
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Всеки ден живея в ужасяващ страх. В момента имам чувството, че се опитва да ме накара да се прокашлям, чувствам се различно, просто не знам. Страх ме е най-вече за родителите ми, защото майка ми е на 50, баща ми на 57. Не знам те как ще го понесат. Не мога да ви опиша колко зле се чувствам. Всеки ден в постоянен страх. Обмислям и последствията за икономика, заплати, защото изплащаме апартамент, вноската е 1000 лева. Отделно имам и друг кредит, за който вноската е 200 на месец... не знам, някакъв ад е. Не мога да повярвам какво се случва. Дано някой ден си прочета отново този коментар, когато всичко е приключило и е само горчив спомен.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 9fb2076bb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Коронавирусът е по-опасен за хора на възраст. При другите минава. Чух историята на някаква жена която е имала коронавирус и се е възстановила. Този вирус за мен няма да го има след 3 месеца.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 2de8c749ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Аз съм доволен, че се появи този вирус, че малко задейства управляващите, държавата беше изпаднала в летаргия, като мъртва беше. Сега всичко живна, кипи дейност, показват активност. А динамиката радва, показва, че държавата е още жива и шава. Човечеството е преживявало и по опасни кризи, така, че и тези вируси ще преживее, а в момента те са като ваксина за телата ни, ще сме се срещали с още един неприятел и имунната ни система ще го атакува при среща. Да не ви пука, има по страшни неща от този вирус, ще мине и ще замине, после ще дойде друга мизерия- живота. По скоро мислете, какво да направим, „че да премахнем некадърните продажници на България, съсипаха я тази държава, разпродадоха я и затова младите бягат от нея. Вирусите в парламента са много по опасни от коронавируса, първите трудно ще ги преживеем!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 95f6c69e81
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мен повече ме плаши гладът, който ще настане след евентуалният край на пандемията.
Жан Видинов се завърна! А който не знае историята, е обречен да я повтаря....

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 013d932225
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Смеехме се на пенсионерите дето се запасяват с 200 кила ориз, ама да не се окажат те най-проницателните.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 69ee2cae86
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Не е работа... Особено ако както мен си отскоро безработен, готовите пари, знаете лесно се ядат, а кога ще отмине се не знае. Карантината безспорно е наложителна, но тия дето имат пари и средства, за, да оцеляват ОК, останалите кучета ни яли.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 95f6c69e81
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Не знам за вас, но на мен никак не ми се отразява добре.
Не е защото сме затворени под домашен арест, аз по принцип не излизам много.
Страшно е, че сме в това положение и никой не знае кога ще свърши.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 051cdbf7d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Мене друго ме притеснява. Забелязал съм странната закономерност, че гадостите никога не идват по една, а след първата идва втора и трета. Да речем петелът отвъд океана кълва със санкции Китай, а после изведнъж се появи и инфекция там, за която петелът не мисля, че има пръст. После инфекцията се разнесе из целият свят. Гадост 2. Коя ли ще е гадост 3 обаче, това ме притеснява. Преди от мизериите в Индия като се зароди холерата там и направи пандемия в Европа измряха милиони. И малко след това познай- втора световна война. Лавинообразността на гадостите, това е което ме притеснява повече от вирусът.

Комбайнерът(мутант)

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 9b4e4a29ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Аз също не се чувствам добре в тая ситуация. Също не излизам често, чудя се кога ще свърши всичко, искам живота обратно, какъвто беше...
Най-лошото е, че си мисля дали не съм носител на вируса. Точно на 13 и 14 март едва не пукнах от болки в стомаха и диария. После тежест в гърдите и болки в мускулите, имах хрема и ми се спеше... Сега вече съм си добре, но мисълта ме гложди.. 10-20 % от болните били с диария.. Нито кашлица, ни гърло, нищо. Само диария и тежест в гърдите.
А вкъщи всички са окей и нищо им няма...
В Китай и Корея се справиха, защото тестваха наред. Тук само ако има симптоми, да не говорим за здравно неосигурените... Кой знае колко ходят насам-натам без симптоми..

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: fb792f95ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   7, не са застрашени само възастните, а ВСИЧКИ с придружаващи или хронични заболявания, както и хората с по-слаб имунитет - никой не е застрахован! Тръгвайки от децата, минавайки през хората на средна възраст и завършвайки с възрастните. Прогнозата ти, че до 3 месеца няма да го има звучи чудесно и оптимистично, но предвид факта, че има много преносители, които нямат симптоми, без изолация и предпазни мерки думите ти звучат фантастично. Пазете се и бъдете здрави!

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 0020561326
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   "готовите пари, знаете лесно се ядат,"

Нямам никаква идея, какво трябва да означава това ...

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: f5c83903f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   И аз да го кажа, защото хората не четат: от коронавируса ще се опарят следните групи:
- хора със слаб имунитет /все едно на колко години са, впрочем според учените тютюнопушенето уврежда имунитета, а доста от младите хора пушат/.
- хора с хронични заболявания, които в комбинация с короната ще доведат до усложнения.

Да видя да споменавам хората на 50? Не, защото възрастта им не е някакъв афродизиак за тоя вирус! За хората над 50 се смята, че имат по-слаб имунитет заради възрастта и затова се очаква да са застрашени от вируса, но ако си под 50 и нямаш качествен имунитет или си с хронично заболяване, също ще те удари. Това не стана ясно на някои хора - старите хора просто имат лош имунитет. Не, че вирусът е някакъв маниак, който дискриминира възрастните хора. Четете и се образовайте, бре! Така или иначе спешна работа нямате в момента, четете и обмисляйте прочетеното! :Д

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3e6458bf41
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Аман вече с кирливия ви смешен вирус-настинка и жалките ви опити да си ползвате мозъците по предназначение. Други неща бих написала и да ви пратя от където сте излезли ама хубавите модераторчета вземащи страна, отново няма да го публикуват. До момента нито една крякаща м***а не е дала нито един СМИСЛЕН отговор на нито един от въпросите, нито пък по-различен от "умирачка, ще видите като дойде тука". Но пък за сметка на това продължават да си се вживяват и да наглеят. На малкото мислещи хора в тая държава в един момент ще им прикипи и ще им станат само овце. Аман бе!! Одобрете сега още 5000 теми за страшния коронавирус.


Не ми ли ходите всяка година болни да се блъскате като говеда по обществени места? !! Не измираха ли хора до оня ден от грипове и настинки? !! Защо американските войници си се разхождат най-спокойно в Италия без грам предпазни средства, нали е зомби апокалипсис там и всичко измира?? !!! Защо още сте живи като е толкова бърз и смъртоносен тоя вирус, по тая логика още преди три месеца трябваше да сте измрели, колко народ пътува България-Китай, Китай-Европа, Европа-България? !! Защо на смешни 100 бройки им казаха ПАНДЕМИЯ? !! Защо не се казва нищо за оздравели? !! Защо като скапаните дъртаци са толкова уязвими, които УЖ толкова пазите не са изолирани, а ви завират вас на кучето в задника? !! Защо предишните годините не ги пазехте или те чак сега станаха уязвими на грипове? !!! Защо зъболекарските кабинети работят? ! Защо депутати се гъчкат в стаичка без грам предпазни средства, нали е много смъртоносен? !! Защо китайски медици изнасят тайно информация, че гугъл и ютюб трият техни клипове и оставят само такива с претъпкани клиники? !! Защо се трият и клипове на наши военни, които предупредиха още миналата година какво ще стане? ! Защо се трият и мнения различни от на безмозъчното стадо? ! Защо веднъж казват, че ваксина няма, а отговора за войниците в Италия, е че те СА ВАКСИНИРАНИ? ! Милион въпроси и един единствен отговор- ужас, апокалипсис, измря народа, гледай ги тия буклуци ще ми излизат!!!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 3e6458bf41
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   И не, в такива моменти не ставате сплотени, а си проличава кои са лицемерните, подмолни, страхливи като мишки мижитурки. Или иначе казано 90% от нацията ви се състои от едни безполезни и вредни бактерии, всяка държаща на всяка цена да си отърве дебелия гъз. Само се молете да си вземат по-бързо паричките, за да не удължават срока, че ви е бедната фантазията каква война и какъв ад ви чака. Много ще ви се ще да има смъртоносен вирус тогава. Слабо вероятно някой от мозъчните инвалиди да осмисли какво казвам щом на такъв очЕваден театър така сериозно се връзват ама пробвам...

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 8b447fd967
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   19 - точно така - хората с по-слаба имунна система и хронични заболявания, както са 90% от населението на България (изключвам циганите). Еми честито!

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 69ee2cae86
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Номер 18,изразът е архаичен.С думи прости-спистяванията свършват бързо.Това означава.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 0147cbd2a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Котките са маша на дявола затова бяха оставени в България да се размножават безкотролно по улиците за да са по-близо до вас.
както смартфоните и 5Г мрежата и Ковид19 всичко това е с цел да се намали човешката популация на земята, да не се ръсят за пенсии богаташите и да стане малко петрол в земята за внуците им.
Котешката мента която котките обичат и ги прави игриви в миналото са я давали на палачите за да намразят хората до ярост, хората които са обезглвявали и убивали хладнокръвно. Милото ктенце което така ви успокоява нервите с отрицателния потенциал на козинката си може такива мисли да внуши в главата ви че ще ги сметнете за свои. Госпожата коткозащитничка остава с впечатлението че котката и помага когато наблизо припомня и ако е забравила нещо или разпалва еротичните и фантазии но тя не знае че има един хладнокръвен убиец около себе си който в подходящ момент в живота ще я подтикне да направи грешната фатална крачка която ще изпълни мисията и да намали броя на човеците на земята. В същото време котката е прекалено тъпа и инстинктивна за да се сети че после няма да има кой да я храни. Аз имах котки и ги обичах и хранех и гледах добре, но вече не искам след болезнена съдба и много загуби, а уличните котки продължават да спят и се чифтосват под прозореца ми. Далеч съм от мисълта да убивам инструментите на Шейтана, но се опитах да ги преселя до месокомбината където работя в другата част на града отвъд реката само един мост има казах си не ще видят пътя назад, пък и там ги хранехме 3 пъти на ден с кожички и жили и месо да не са така неевропейски мършави, но Сатана ги върна до една на празния контейнер пред блока ми да разнасят Ковид и псориазис и да довършат задзчите си да убият нас. Замислете се мили хора, нищо не се прави или пише случайно. Искате да помогнете на Децата си и Родителите си да са здрави и ЖИВИ или искатате да помогнете на Шейтан-Дявол и на Бил Гейтс да намалят човеяката популация в което число сте и вие?


Котките са маша на дявола затова бяха оставени в България да се размножават безкотролно по улиците за да са по-близо до вас.
както смартфоните и 5Г мрежата и Ковид19 всичко това е с цел да се намали човешката популация на земята, да не се ръсят за пенсии богаташите и да стане малко петрол в земята за внуците им.
Котешката мента която котките обичат и ги прави игриви в миналото са я давали на палачите за да намразят хората до ярост, хората които са обезглвявали и убивали хладнокръвно. Милото ктенце което така ви успокоява нервите си може такива мисли да внуши в главата ви че ще ги сметнете за свои. котката и помага когато наблизо припомня и ако е забравила нещо или разпалва еротичните и фантазии но тя не знае че има един хладнокръвен убиец около себе си който в подходящ момент в живота ще я подтикне да направи грешната фатална крачка която ще изпълни мисията и да намали броя на човеците на земята. уличните котки продължават да спят и се чифтосват под прозореца ми. разнасят Ковид и псориазис и да довършат задзчите си да убият нас. Искате да помогнете на Децата си и Родителите си да са здрави и ЖИВИ или искатате да помогнете на Шейтан-Дявол и на Бил Гейтс да намалят човешката популация в което число сте и вие?

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 07c7ecb23a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   24, имаш нужда от психиатър.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker