Всеки ден забравям.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120988)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Всеки ден забравям..
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 963 пъти
Имам проблеми с паметта. Например: искам да намеря нещо определно в интернет и в същият момент забравям какво търся. Друг пример: често забравям определена дума на български и казвам нейн синоним. Е знам си български език и думите, но просто ги забравям. Трети пример: питам един човек определен въпрос. И по-късно го питам абсолютно същият въпрос. И изпадам в доста нешовка ситуация. И най-странното нещо. Спомням си неща, които не знам дали са истина. Неща от детството ми, но спомените са неясни и аз самата не ги разбирам. И не мога да преценя дали са истина, защото пак казвам тогава съм била някъде на 6-9 години. Може да съм сънувала, а да си мисля, че са спомени. Сънувам почти всеки ден. Не знам, но не е нормално за 16 годишна възраст паметта да ми създава толкова много проблеми. Дори преди малко като писах едно изречение тук, забравих какво исках да напиша. Но си го спомних де. Какво ми има..



Според вас? На лекар мисля да отида, но не знам какво може да ми направят. Как ще помогнат на мен, при условие че забравям. Проблемът ми е в главата няма как да го излекуват.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: 12bbb27130
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Едва ли ще има полза от коментара ми, но все пак искам да ти кажа, че не си сама, защото и аз имам същия проблем, а съм на 14. Приятели ми често се шегуват с мен, че забравям често, но аз го гледам от сериозната му страна. Някои хора смятат, че това е от електронните устройства и по-точно, че ни промиват мозъка, и затова забравяме. Разбира се, има и много други аргументи по тази тема. Не знам до колко лекарите ще ти помогнат, но опитай, защото все пак нищо няма да загубиш. Нядявам се поне малко да съм ти помогнала.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: d47beab7b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всички го правим. Освен това се научи да си пишеш. И най-бледото мастило е по-силна от паметта. Стресът е много, информацията също. Всеки има предел.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 7c46daa30d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   определено в интернет няма да получиш адекватна помощ, иди на лекар

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 0fe557c495
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Следя темата.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: a53df3aaa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И аз имам сериозни проблеми с паметта от няколко години, на 21 съм вече. Както горе казаха възможно е да е от стрес и прекалено много информация, както и от технологиите и висенето пред телефона.
В Уикипедия веднъж се бях разровил за деменцията, малко ми съвпадаха "симптомите", но се надявам да не е това, защото си е притеснително. Ще следя темата за мнения от хора, които са се сблъсквали с проблема или пък от лекари.
И все пак предполагам, че ако се намалят технологиите и стреса и ако се наблегне на спорта и здравословното хранене биха се оправили нещата.
Успех!

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 1039ed1a25
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Направи си кръвни изследвания. Може да имаш някакви липси на витамини или минерали. Особено важен, в случая, е тест за витамин В12, макар че при липсата му трябва да имаш и други неврологични симптоми. Това, че приемаш достатъчно с храна, не означава, че тялото ти може да го абсорбира. Невъзможност за абсорбиране на хр. вещества може да е в резултат на възпаление, причинено от непоносимост към глутен, например.

Виж и качеството и вида храна, който приемаш. Тъмно зелени листни зеленчуци (спанак, броколи, магданоз, кориандър, коприва) са богати на хлорофил. Риба, орехи, черен дроб са също богати на полезни за мозъка ти храни.

Добър и качествен сън. Никакъв екран (ТВ, телефон, компютър) два часа преди лягане, заради емоционалния стимул, плюс синята светлина от светлинния спектър. 17-18 С температура в спалнятa, напълно тъмна, шумо изолирана (тапи за уши). НИКАКЪВ телефон ПОД или близо до възглавницата. Ако имаш WiFi- изключвай модема/раутера.

Опитай медитация. Дори и да ти е трудно в началото, постепенно ще свикнеш- 20-30 минути на ден са достатъчни.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 1039ed1a25
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Допълнение от #6: Ако си правите кръвен тест за В12, само два са надеждни, защото другите измерват активния и неактивния вид. Ето това са надеждните:
1. Methylmalonic acid (MMA) и 2. Holotranscobalamin тестове.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker