Нередовен цикъл на 14 - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Нередовен цикъл на 14
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 801 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 14 години и имам цикъл от 4. От около половин година(може би и повече) ми е нередовен, тоест ми идва през месец. Например януари месец ми дойде, но февруари-НЕ. Този месец малко закъснява, но се надявам да дойде. Майка ми знае за този проблем от доста време и предложи да ме заведе на лекар, но аз категорично отказах(знам, че е за мое добро, но съм само при мисълта, че ще ме преглеждат отдолу и ми става супер неудобно). Много се притеснявам, че най-вероятно имам някакъв проблем и в бъдеще това няма изобщо да е добре за мен. Моля дамите, които са имали също като мен нередовен цикъл да ми споделят съвети и какви мерки са предприели! Адски притеснено ми е и постоянно си мисля някакви лоши неща, така че ще съм Ви благодарна. Също така се извинявам, ако имам правописни грешки или неясно написани неща.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: c28cbc1fc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На мен първият цикъл ми беше в пети клас. После спря да ми идва около 2 години, аз съм ходила на лекар и ми казаха, че е абсолютно нормално и нямам никакъв проблем, после в седми клас ми дойде и от тогава няма месец, в който да не е бил редовен. Така че, спокойно.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 6b54182b75
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   колко килограма тежиш? при анорексия цикъла може да ти спре напълно

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: e51b6d0fb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Никой няма да те преглежда отдолу, единствено ще те намажат с гел и лекарката ще погледне на едно екранче и ще ти каже дали има повод за притеснение или всичко е наред.

Освен това яйчниците, вагината, ръцете, краката, очите, косата, зъбите все са част от нашето чудесно човешко тяло. Лекарят е виждал стотици жени, преглежда десетки всеки ден. Нито помни лицата им, нито органите им. Просто няма физическата възможност.

Понеже ти ще го посетиш еднократно, мислиш, че както за теб това ще остане спомен, свързан с някаква форма на сътресение в твоя интимен свят, така ще остане някакъв спомен и за него. За твое спокойствие се оказва, че изобщо не е така. Лекарят, преглеждайки дадена част от твоето тяло, не те обсъжда мислено, не те съди, не любопитства, твърде зает е през това време да диагностицира правилно и да върши работата, за която му се плаща. Учил е десет години медицина, виждал е толкова много хора с толкова много проблеми, че просто няма мозъчния капацитет да си ги спомня, камоли през това време да им се присмива.

Постави се на мястото на лекарят. Единственото, което той иска, е да те прегледа спокойно и да разбере какво не ти е наред. Толкова. Ти имаш нужда от него, той няма нужда от теб. Звучи гадничко, но си е така, ако се замислиш. В твой интерес е да го посетиш. Ако пък решиш, можеш да си ходиш с колкото болести поискаш, това си е твое право. :) Желая ти успех и решения, които да ти носят здраве и спокойствие!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 7337266982
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, няма от какво да се притесняваш. Аз също имам нередовен цикъл и съм на 17. Бях на преглед при лекар, по-точно трима за по-сигурно, съветвам те да направиш ити така. Също така спокойно, няма да те гледа отдолу, а само на ехограф. Маже те с гел по корема и с едно нещо минава отгоре, май не успях много да обесня. С две думи предполагам си виждала как преглеждат бременни - по този начин ще преглежда и теб. На мен един ми каза, че имам поликистоза, а другите, че съм абсолютно здрава и е нормално докато навършиш 18. Съветвам те да си спокойно, стресът също оказва влияние. Моят също още не се е нормализирал много, но определено е по-добре отколкото когато бях на твоята възраст и не ми идваше понякога 6 месеца. За това се успокой, с напредване на възрастта този проблем ще се реши, но за по-сигурно отиди на преглед поне при трима гинеколози.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker