Коронавирус - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Коронавирус
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 3213 пъти
Какво Ви е мнението за този вирус? Правителството взе ли адекватни мерки? Докога ще продължава всичко това?
Моето мнение: Според мен не трябваше да се въвеждат толкова забрани. Все пак не се знае до колко време ще продължи всичко това, а всеки изминал ден е пагубен за икономиката. Много хора ще останат без работа, държавата ще задлъжнее още повече. Всичко това ще ни се отрази на начина на живот в следващите няколко години. А и все още няма ваксина срещу вируса. Кога ще има не се знае, най-вероятно няма да е близката година. Хубаво е да живеем в изолация, но все някога нещата трябва да се нормализират, а когато това стане пак ще ни грози опасността от епидемия, понеже все още няма да има ваксина, а ние няма да сме преболедували вируса, съответно няма да имаме имунитет и ще сме беззащитни....
От което следва да си зададем въпроса- всички тези забрани и въобще това извънредно положение, нужни ли са ни? Или ще ни донесе още по-големи проблеми на главата? Все пак смъртността от този вирус е много ниска и може би трябваше да подходим не толкова крайно към него.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: 3397ef9802
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   В България има 7 млн души и поне 10-15 млн мнения. Вместо да се правите на много големи разбирачи, слушайте тези които са по умни. В случая целия свят е под карантина и като чуя някой да ми мрънка ми става лошо. Идеята на всичко е да се спечели време докато се разработи лекарство и хората поетапно да се разболяват, защото иначе болниците няма да могат да поемат голям брой болни и много ще загинат. Защото без лечение, смъртността ще е много по-висока. Ще си свиеш задника и ще се лишиш от някои неща докато премине кризата. И колкото повече мрънкате, толкова повече показвате колко сте слаби и разглезени. Криза ще има в целия свят, ако това ви успокоява.. не ви е виновен бойко.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 4b0076e0e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Не са нужни, пресилена простотия - тва е. Този вирус е просто грип.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 94cb24fd1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Авторе или авторке, икономиката съществува, защото хората са я измислили. Личният живот е нещо, което се дължи на наличието на хора. Схвана ли идеята? Без хора икономиката и така наречения личен живот огън да ги гори! Хората са преди всяко едно от двете. Ако избираш между икономика и личен живот от едната страна и оцеляването от другата, винаги ще избереш оцеляването. Повярвай ми, няма нещо, което да можете да направите сега и което да не можете да отложите! Купоните ще почакат, срещите със Стефчо от 10-ти Б клас също.

И да ти кажа: ако болните са си вкъщи, докато боледуват, те няма да пренесат вируса до други освен до онези, с които имат контакт. Ако и те правят същото - не се мотаят насам-натам, а си седят на д-тата, те също няма да заразят други хора. Така хем не се товари здравеопазването ни или болниците в страната, хем като няма кого да заразиш наоколо, ти ще се излекуваш без да разболееш някого, спасявайки онези, които щеше да срещнеш, докато пърхаш с мигли около гореспоменатия Стефчо. И така болните ще спрат да бъдат болни без междувременно да заразят 4 пъти повече. Вирусът не е някакъв побойник, който стои пред дома ти и те чака с месеци и години - явно е, че не разбираш цялата история, което прави заключенията ти детински. Да беше попитала някого преди да стигнеш до извода, че ти ограничават правата!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: a1ee9c2037
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Това е естествен процес на отсяване на плявата от читавите семена.Творете красота,обичайте хората,изхвърлете лошите мисли,не си стойте във вас като прокажени,излезте сред природата,обичайте животните и Земята-това е естествения имунитет срещу вируса.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: a036154149
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Ако продължи и след 13 април - ще стане нещо много, много по-лошо от вируса, който според мен е по-безобиден от грип!
Мисля дори, че в средата на януари го изкарах - температура, "мотаене" на главата, "омекване" на коленете, кашлица, лек задух. Мина ми за около седмица без да ходя на лекар, само с грипекс и витамини.

Защо мисля, че е театър?
Защото: с трагична физиономия генерал годжи обявява как видите ли - имало 20 нови БОЛНИ. Не заразени, а БОЛНИ. И как бройката станала 242 (днес...) информация за това колко от тези 242 са в болница - се дава уклончиво. Годжи вика 30, бойко вика 28 - иди разбери.
Към бройката само се прибавя - т.е. не се вадят приключените (починали излекувани)

НЕ СЕ КАЗВА на базата на колко теста са тези 242 положителни. Ако има 242 заразени от 500 теста - е лошо. Но ако има 242 положителни от 10.000 теста - то бройката е пренебрежимо малка.

А защо ако продължи след 13 април ще стане лошо ли?
Защото в края на април много хора няма да вземат заплати - в следствие на пагубните за малкия бизнес мерки.
Хората няма да имат пари за храна, няма да имат пари да си платят сметките, кредитите, ипотеките... и тогава, когато немотията и гладът вземат превес....Зимата на 1997-ма ще им се стори като цветенце!

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: fa5d308b88
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   "все някога нещата трябва да се нормализират, а когато това стане пак ще ни грози опасността от епидемия, понеже все още няма да има ваксина, а ние няма да сме преболедували вируса, съответно няма да имаме имунитет и ще сме беззащитни.... "

Не знам. Мисля, че това е основната идея. Да сезабави разпространението на вируса, за да може, повечето хора, да не се поболеят едновременоо, и да се отложи колкото е възможно, до получаването на ваксина. А ваксините са бавна работа. Може днес,някой да има перфектната ваксина за корона вирусът, която да е ефективна на 99.99999% от населението, без никакви странични ефекти, но пак ще минат поне 12 месеца, преди да мине всички тестове и поне още 2-3 преди да се произведе в достатъчно големи количества.

А до самото заболяване - едно е да имаме примерно да имаме 50 000 заболели на седмица, като от тях 5000 са с по-сериозни симпотими и други 2000 имат нужда от интезивно лечение, докато 2-300 са на респиратор в реанимацията. Един вид, идеята е, че да, мнго хора ще се заразят, но няма да имам 100 000 нуждаещи се от болнично лечение, в един и същ момент, защото това просто е сигурна смъртна присъда за много от тях. Истината е, че нямаме капацитета за лечение на толкова много хора. Нито имам нужните болнични легла, нито нужните сгради - не може, да вземеш един хотел и да го превърнеш в болница. Просто не е устроен така. Не може, да произведем нужната апаратура за няколко седмици. Но най-големият проблем е, че нямаме досатъчно медици, не просто, като бройка лекари и мед. сестри, ами като нужните специалисти, да се справят именно с такива заболявания. Някой хора виждат респираторите, като едва ли не, някакво ултимативно решение, но истината е, че те просто са едно от много нужни неща, за да се справим с проблема. Без нужните медици, помещения и лекарства, респираторите, ще са толкова полезни, колкото ще е полезна самолет с перка, ама без пилот и гориво.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: fa5d308b88
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   И да, икономиката вероятно ще пострада, но поне в Европа сме доста по-подготвени за тежки кризи, отколкто бяхе преди 2008-а. Просто, подобно на епидемии и пандемии, сме разбрали, че са част от живота и винаги, трява да сме готови за тях. Иначе какъв е варианта? Да рискуваме десетки милиони жертви в Европа, защото догодина няма да може, да си купим последния модел iPhone, а по-високата средна класа, няма да може да си позволи новo BMW?
Аз лично съм доволен, че избираме, да поемем удъра по-джоба, вместо да рискуваме човешки животи.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 0aff0a480b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Малоумни са.

14-дневна карантина за новодошлите от Италия и заразените страни? Да, разбираемо е. Време, в което само по-възрастните да пазаруват? Досадно за повечето, но добре. Изолация у дома за по-уязвимите? Да, макар и потискащо. Задължителни тестове? Скъпи са, но пак може да се смогне.

Затваряне на толкова заведения и предприятия? На токова магазини? Невъзможност да влезеш/напуснеш един град без предварително заверен документ от работодател? Идиотия не на квадарт, а на куб направо.

Удушават едвам дишащата ни икономика. Остави туризмът, който ще е мъртъв за бая месеци напред, погледни принудителното затваряне на заведения като ресторанти или дори магазини за електроника. Малките предприятия ще фалират, ако това не спре скоро, а служителите остават безработни. Останат ли така, наем и сметки няма как да се платят. Няма наем, жалко за хазяите. Няма сметки и данъци от заплати, жалко за държавата. Това ако продължи ще трябва да се теглят някакви направо грозни заеми за държавните разходи, които после се изплащат, ествествено. А това за декларация, заверена от работодател за пътуване до града е направо гениална. Въпрос: какво става, когато такава забрана влезе в сила, а човекът е бил в друг град за уикенда? Как ще отиде на работа, след като на пуктовете трябва да представи заверен от работодател документ?

Аз мога да работя дистанционно, но иди кажи това на служител в ресторант. А ако пък тези хора имат малки деца, с тези затворени детски градини какво правим?

Вирусът не знам какъв процент на смъртност има, но от траен глад никой не се е спасил.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 676498644b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Според мен са много адекватни мерките. Че ще има икономическа криза, при всички положения - ще има и то на световно ниво. Ако не бяха въвели мерките, хората щяха масово да се натръшкат болни и икономиката пак щеше да се срине.
А с нея щеше да се срине и здравата система. Щеше да има много по-висока смъртност процентно спрямо Китай и Италия, защото нашата здравна система по начало има недостиг.
Надеждата е, че хората, които са приносители или заразени леко с вируса, ще го преболедуват в изолация и няма да го разпространят. Така той ще изчезне по естествен път.
Не е шега работа този вирус, много е заразен и смъртността не е ниска (но е по-ниска, благодарение на апаратите за дишане, които ние нямаме в достатъчно количество... ).
Стойте вкъщи и изпълнявайте мерките. Те са подадени като решение на световно ниво от хора, които разбират много по-добре от нас проблема.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 67742a8b22
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Вече се обърках.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 2fb86e5864
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Те нали работят, какво им пука за нас?
Лично аз спадам към маргиналите, които спомена финансовия министър. Работих на частно без осигуровки, аз съм от ония, които ви правят ремонт по апартаментите. И сега не мога да работя, защото никой не почва ремонти в този момент, а не спадам към никоя от подпомаганите групи. В България са хиляди като мен. И за соц. помощи съм нямал право да кандидатствам, защото съм имал кола, макар тя да е 27 годишен таралясник, който и 500лв не струва, обаче ми трябва за да нося инструментите си, а и жена ми имала къща на село, баба й, й остави една схлупена къщичка в забутано село. Заради тези ни имоти нямало как да се водим бедни, а жена ми е и с 65% инвалидност и не работеше, нямала достатъчно стаж за да взема инвалидна пенсия, дават й 25лв на месец интеграционни и толкова.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 01e1275670
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Мерките са въведени с 2 основни цели:

1. Съсипване на икономиката чрез насилсвено създаване на криза, защото се чудиха по какъв начин да направят такава.
2. Ограничаване на човешките права чрез безумните промени в законодателството.

Точка по въпроса, а нека масата овце си ходи с маски в автобусите (както тук ни задължиха) и се страхува от нещо, което дори не вижда!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: a3072ba04f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Напълно адекватни и навременни мерки! Буди уважение и респект поведението на щаба. Браво!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: abb492ef67
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Автора: не ме разбирайте погрешно, но във фирмата, в която работя съкратиха 60% от персонала. Много мой познати останаха също без работа или ги пуснаха принудително в неплатена отпуска. Очаквам и аз да ги последвам, ако положението не се промени. За ваше сведение не искам да си купя новия модел айфон или БМВ, а искам просто да имам средства да се прехранвам и да си плащам сметките. Имам някакви събрани пари, но те не биха ми стигнали за дълго. Предполагам, че мнозина са като мен. И да интересува ме оцеляването, но то зависи от парите. Никой няма да ми каже вземи си, каквото искаш от магазина, криза е. Нито пък ще ми каже криза е, няма да плащаш сметките си. Ако сте от късметлиите и имате все още някакви доходи и сигурна работа, то не всички са като Вас. Не всички могат да си седят на задни. ците вкъщи и да гледат филми.
Написах темата, не с цел да провокирам някой да ме нападне с критика, а с цел да видя какво е масовото мнение. За жалост за пореден път се убедих, че 99% от хората гледат единствено техните си убеждения и не могат да погледнат обективно от различни ъгли на нещата. Коронавирусът за мен не е пренебрежим, но и оставането на улицата също не е за пренебрегване. Не е лошо да си зададем въпроса докога бихме могли да останем по домовете си, защото рано или късно ще трябва да излезем. А поне според мен, каквото и да правим следващите няколко месеца, може и години, ще трябва да си живеем с този вирус около нас.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: df43034455
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Тук в Германия в пъти по-засегната няма такава драма и негатизизми. В България само, като се чуя с някого и ме тресе нервата след това. Край, ужас, света свършва. Да ти трябва рецепта да си купиш витамини? Е къде го има това? При условие, че личният ти лекар не работи.
Работя в голяма фирма и вчера две колежки се прегръщаха дори. В магазините просто съобщават да има дистанция, но го няма това напрежение и най-вече черногледство и негативизъм. За себе си отделям 10 мин. да се информирам за новостите и това е. Ако слушаме целодневно само това, човек просто се срива. На гишетата има прегради, но почти всичко работи с изключение на някакви вериги за дрехи, мебели.... т. е. маловажни неща. За себе си спазвам хигиена както винаги, не се здрависвам и съм ограничила личните контакти до минимум. Ако щете изолирано да живеете и да се дезинфекцирате от главата до петите, вероятността да се заразим винаги я има. Не съм гледала този доктор генерал, но да излизаш с военна униформа и да се създава паника всики ден, на кого е нужно? Четох статистика, че в един от дните в който са починали 100 човека в Китай от корона вируса, 26 000 са починали от рак.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: c84131bceb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Значи тия, които си мислят, че проблемът се изчерпва с това, че няма да можеш да се подпипваш със Стефчо от 10б или ти е отнето правото да се наливаш с двулитровки в Южния, сигурно са същите, дето търчат да докладват на 112 доброволците, които носим храна на възрастните и болните, че сеят зараза, щото не си стоят дома.

На тия осторожни гражданя, на които явно им липсват едни други времена, ще кажа следното: изгубих половината от месечните си доходи. Тия пари служеха да храня гърла, да купувам лекарства и да плащам сметки. Трудно ми е да спя от притеснение, защото не знам какво да очаквам след 2 дни, какво ще стане с хората и животните, които разчитат на тези нищо и никакви 800 лева, за да изкарат до другия месец. Аз ще се оправя някак, поне съм здрава, ама има такива, които не са. Най-обичам да ми кажат, че това е просто ваканция - ставаш в 1, търкаляш се на дивана и всичко е точно. Поне престанете да хвалите безумните мерки и ентусиазираните лозунги. Смъртта от глад, мизерия, надигаща се престъпност и оскотяване ще е доста по-голяма, само почакайте.

И №4, ако обича, да дойде да обясни на майките, които се грижат за деца с психични проблеми, как просто трябва да си седнат на д-то и да кротуват. Да види как се живее с дете (човек) от спектъра, което не може да излезе - агресивни и невербални. Не работят и малкото центрове за подобни хора. Изобщо давате ли си сметка в какви кризи изпадат хората с психични заболявания, когато се наруши режимът им? Не! За вас всичко стига до това да се залостим вкъщи и по-натам няма значение. За домашното насилие дори няма да отварям дума.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: a361881df1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   6 номер сигурно е заразил поне 100 човека. прости копелета

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 94cb24fd1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Номер 19, знаеш ли колко от дохода си са загубили мъртвите? 100%! А знаеш ли какви са разходите им? Такса за гробния парцел, всички разходи по погребение и годишнини, сума за паметник, а ако ГЕРБ реализират някои идеи, скоро ще има и още такси около гробищата. Не ги плащат лично, но са именно заради тях. Извод: разходи винаги има, а доходите са до време. Какво искам да ти кажа ли?

1. Може да стане и по-зле. Колкото и да е тежък животът ви, все още е живот!
2. Няма как да загубиш бъдещият си доход. Доходът е сума, която очакваш да получиш според трудов договор. Това е като онзи виц с пропуснатите ползи. Докато парите не се озоват в джоба ти, те не са твои и съответно не губиш нищо. Не губиш нещо, което не притежаваш! Все едно аз да загубя бъдещото си гадже, което още не познавам или дете, което в момента не е заченато. Няма как да стане в този момент! Това, че ти броиш тези пари за сигурни си е твоя заблуда, за която никой няма вина.

И каква е гаранцията, че ако работехме въпреки короната част от тези със загубения доход нямаше да:
1. бъдат уволнени.
2. фалират или работодателят им да фалира.

Тези неща се случват ежедневно с или без коронавирус. Какво правим за тези хора? Радваме се, че не е на нашата глава или вземаме мерки, за да не се случват такива неща? Радваме се, нали? Само това ни остава! Е, за вирусът можем да вземем мерки, докато останалите в списъка могат да се случат и без него. Няма вирус, който те уволнява или води към фалит. Няма лечение за онези проблеми и нищо няма да се промени, ако всички почакаме някоя и друга седмица.

По-добре ли ще е да се правим, че няма нищо и после да гледаш как хората около теб умират? Ама не само онези гърла, за които говориш, а и други, които не са ти роднини. Те броят ли се? Ако аз погреба някого заради човек като теб, това ще бъде ли проблем или осторожните граждани да го духат? Ако някой твой съсед или съгражданин умре заради теб, добре ли е? Ако турист пренеса вируса в родината си след заразяване от теб и това убие хора там, ще можеш ли да спиш? Фактът, че никой няма да прави изследвания и да ти каже колко от тях си заразил ти или са заразени заради теб, прави ли те по-спокоен?

Разбирам ситуацията ти, но в момента сме изправени пред нещо повече от индивидуалното оцеляване и който не може да го осъзнае, има по-голям проблем от загубата на половин доход. Човечеството е и винаги ще бъде над индивида. В противен случай не сме далеч от момента да няма човечество и никой да няма проблеми със съня си. Мравките няма да се въртят в леглото от мъка по нас, уверявам те! Дори няма да забележат липсата ни!

Колкото до хората с психични заболявания и жертвите на домашното насилие - искаш да ми кажеш, че в тяхно име трябва да умъртвим други хора? Колко струва една жертва на домашно насилие или човек с психични проблеми? 1, 10, 100, 1000 души? В кой момент вече цената няма да си струва и ще предпочетем да жертваме този човек вместо групата? И ще имаме ли проблем със съня си, докато тези 1, 10, 10, 1000 души умират или понеже не са ни никакви, ще си спим спокойно?

Всеки ден умират хора - от старост, от катастрофи и от какво ли не. Но никоя от тези смърти не сме я причинили ние и няма как да я избегнем. Да попитам как въобще заспивате спокойно вечер, знаейки, че в този момент някой се е самоубива или е нападнат от диво животно? А онези, умрели при бомбардировка в Сирия да речем? Или понеже не ги познаваме, значи не са важни?

Знам, че звучи грубо, но това е начина да ви отворя очите. Не сме в ситуация, в която имате избор, затова спрете да се държите така, сякаш го имате. Елементарно е! Вие нямате, аз нямам, никой няма.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: d5a91b175d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Номер 14, още ли мислиш така?

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 34145c115f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Имам позната, която работи в болница и твърди, че е била свидетел лекар да предлага пари на близки на починал от съвсем друго, за да се съгласят да пишат, че е било от коронавирус.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 894caa2e27
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Целта е насила да ни ваксинират, а ваксината ще има наночип в нея.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 62bcf39f23
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Няма лечение и не се лекува Ковид19. Лятото комари и котки разнасят вируса спукана ни е работата, ще става по-лошо. Котките са маша на дявола затова бяха оставени в България да се размножават безкотролно по улиците за да са по-близо до вас.
както смартфоните и 5Г мрежата и Ковид19 всичко това е с цел да се намали човешката популация на земята, да не се ръсят за пенсии богаташите и да стане малко петрол в земята за внуците им.
Котешката мента която котките обичат и ги прави игриви в миналото са я давали на палачите за да намразят хората до ярост, хората които са обезглвявали и убивали хладнокръвно. Милото ктенце което така ви успокоява нервите с отрицателния потенциал на козинката си може такива мисли да внуши в главата ви че ще ги сметнете за свои. Госпожата коткозащитничка остава с впечатлението че котката и помага когато наблизо припомня и ако е забравила нещо или разпалва еротичните и фантазии но тя не знае че има един хладнокръвен убиец около себе си който в подходящ момент в живота ще я подтикне да направи грешната фатална крачка която ще изпълни мисията и да намали броя на човеците на земята. В същото време котката е прекалено тъпа и инстинктивна за да се сети че после няма да има кой да я храни. Аз имах котки и ги обичах и хранех и гледах добре, но вече не искам след болезнена съдба и много загуби, а уличните котки продължават да спят и се чифтосват под прозореца ми. Далеч съм от мисълта да убивам инструментите на Шейтана, но се опитах да ги преселя до месокомбината където работя в другата част на града отвъд реката само един мост има казах си не ще видят пътя назад, пък и там ги хранехме 3 пъти на ден с кожички и жили и месо да не са така неевропейски мършави, но Сатана ги върна до една на празния контейнер пред блока ми да разнасят Ковид и псориазис и да довършат задзчите си да убият нас. Замислете се мили хора, нищо не се прави или пише случайно. Искате да помогнете на Децата си и Родителите си да са здрави и ЖИВИ или искатате да помогнете на Шейтан-Дявол и на Бил Гейтс да намалят човеяката популация в което число сте и вие?


Котките са маша на дявола затова бяха оставени в България да се размножават безкотролно по улиците за да са по-близо до вас.
както смартфоните и 5Г мрежата и Ковид19 всичко това е с цел да се намали човешката популация на земята, да не се ръсят за пенсии богаташите и да стане малко петрол в земята за внуците им.
Котешката мента която котките обичат и ги прави игриви в миналото са я давали на палачите за да намразят хората до ярост, хората които са обезглвявали и убивали хладнокръвно. Милото ктенце което така ви успокоява нервите си може такива мисли да внуши в главата ви че ще ги сметнете за свои. котката и помага когато наблизо припомня и ако е забравила нещо или разпалва еротичните и фантазии но тя не знае че има един хладнокръвен убиец около себе си който в подходящ момент в живота ще я подтикне да направи грешната фатална крачка която ще изпълни мисията и да намали броя на човеците на земята. уличните котки продължават да спят и се чифтосват под прозореца ми. разнасят Ковид и псориазис и да довършат задзчите си да убият нас. Искате да помогнете на Децата си и Родителите си да са здрави и ЖИВИ или искатате да помогнете на Шейтан-Дявол и на Бил Гейтс да намалят човешката популация в което число сте и вие?

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: dbe80d1478
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

27.   Номер едно е доказателството, че световните лидери са достатъчно могъщи в манипулациятя и дългогодишните усилия да промиват и предизвикват масово затъпяване. Усетиха, че днес е най-подходящо и описаха всичко чрез медиите. Трябва да си доста кух, за да ходиш по улицата с маска, при положение, че статистически погледнато това не е пандемия, да не говорим пък медицински. Следете какво става по света, следете информацията от представители на науката, на мислещите, на нормалните. Ние, с бистрото съзнание, не познаваме болни от това, не гледаме тв и си живеем живота. Който иска, може да се увери, че това е геополитика, ако прояви желание и чете. Короната е описана в книга преди много години. Хората умират без здравни осигуровки, а те се засилили да предотватяват претоварване на болниците. Левски и Ботев си дадоха животите за свободата ви, а вие доброволно си я давате. Толкова сте смешни, с маски и около вас човек няма, но сте с маски. Нямате аутопсия, нямаше полза от маската, днес има, че и пари струва. И вместо трета световна, пробваха с тая тъпня. В Китай го забравиха и си осъдиха лекарите и журналистите, за всяване на паника, а тука агресивните тъпаци, като номер едно се превръщат в доминиращо звено на системата - разделяй и владей.. На антиваксъри, Мангъровисти.. И пр.. Виждате, че всяко нещо се превърна в истина, ама било конспирация. Нелепи сте вие. Страхливи и правещи се на много умни, женчовци и глупачки. Само старите хора ги оправдавам, те не търсят истината, а чакат да им се сервира. Всички други си заслужавате обезличаването. Момичетата, да си сложат и маска на очите, че тъпите им погледи се открояват много. Особено тия, които църкат за отговорност и съобразяване. Мозък няма, мнение има.

 
  ...
преди: 3 години, 8 дни
hash: d3ecbb35df
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Номер 27- По-просто изказване и коментар не съм чувал и виждал никъде,колко трябва да си глупав за да не виждаш какво става,то такива като вас ви пази простотията ви

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 дни
hash: 25c9d21990
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   28, коментарът на 27 никак не е прост, а е много умен и казва цялата болезнена сурова истина, такава, каквато на ваксърите не ви изнася да чуете, защото е твърде болезнена за вас. Простият си ти, и те е яд, че нямаш с какво да обориш коментара му, защото ви извади всичките кирливи ризи наведнъж и не можеш да насмогнеш на това да обориш огромното количество истина, която е изложил в коментара си. А не можеш да го обориш, защото на всички ваксъри IQ-то ви е под нулата.

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 дни
hash: cac096e604
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Има вирус, но всички много се филмират според мен, особено с тия малоумни маски, които те предпазват точно 1%. А и тия тестове, реагират на папая по дяволите, колко трябва да си бавен за да им вярваш

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker