Младо момче, а вече не иска да живее! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Младо момче, а вече не иска да живее!
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 753 пъти
Племеникът ми е на 22 години. Изключително интелигентно и добро момче е, но от почти година в него няма и какпа желание за живот. Преди 9 месеца претърпя злополука, която му се отрази много сериозно физически, но най-вече психически. От тогава той спря да полага каквито и да е усилия. Известно време беше на легло, отказваше да яде, да пие вода. Искаше да умре. Не се е качвал на мотор или на кола от онзи момент. Спря да работи и да излиза. Беше спортист, а сега не иска и да чува за спорт. Раздели се с приятелката си, защото просто реши да се откаже от всичко. До ден днешен повтаря, че не иска да живее. Семейството се страхува да го остави сам и за секунда, защото мислят, че ще се самоубие. Непрестанно му се говори, че всичко е наред, че вече е добре и че може да се върне към обичайния си начин на живот, но той просто иска всичко да прилючи. Определено има нужда от помощ, но я отказва.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: 1cb6b7bb62
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Психическа травма. То е само в неговата глава, какво точно е. Нека се изчака, може да се пооталожат нещата, и да реши да сподели, какво го мъчи.

 
  ...
преди: 4 години, 29 дни
hash: 640e5803a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Депресиран е. Най разумното решение е психотерапевт. Семейството ви може да го разбира и да иска да му помогне, но не разполага с правилния подход и правилните думи. Аз самата се боря с депресия вече 2 години и знам от опит, че думите "всичко ще се оправи" не значат нищо за човек, който се е отказал да се бори. Същевременно с посещенията при психотерапевт, нека бъде заобиколен от приятели. Понякога човек, който се чувства по този начин не иска да разговаря със семейството си, защото не иска да ги притеснява и стресира с мислите си. Важното е да не бъде сам. Когато е сам остава насаме с мислите си, които вие казахте, че не са никак положителни. Надявам се наистина да се оправи и да премине през тази фаза възможно най скоро.

 
  ...
преди: 4 години, 25 дни
hash: c1b8630629
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Човек, който той уважава, вероятно може и да не е роднина трябва да поговори с него. Човек, който момчето знае че няма да изпорти на другите какво са си казали. Идвете качества, не едното или другото.
Мисля, че трябва да спрете да му казвате, че всичко е наред щом очевидно не е, само му показвате че не го разбирате и го депресирате още повече.
Трябва му истински човек, с мъжко държание(може и жена разбира се) и чест да говори с него, който няма да направи KISS AND TELL след разговора.

Аз

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker