Как да обясня на майка ми, че ако сложа брекети ще е за мое добро? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Как да обясня на майка ми, че ако сложа брекети ще е за мое добро?
преди: 4 години, 21 дни, прочетена 1173 пъти
Здравейте! На 22 съм. Още от малка зъбите са ми криви. И долу и горе. Разбира се горе са по зле. Имам тясна челюст, в следствие на това единият ми зъб ако не си отворя устата не се вижда. Като малка не ми обърнаха внимание, а може би едни скоби щяха да оправят положението тогава. Сега, години по късно, виждам, че горната ми челюст изобщо не си е на мястото, зъбите започнаха да ме болят, още по - лошото да се клатят, не мисля, че едно младо момиче на 22 трябва да има такива проблеми. Последният път при зъболекаря ходих за пломба, каза, че в най - скоро време трябва да сложа брекети, защото зъбите ми скоро са щели да почнат да падат. След срещата казах на майка ми и отговорът беше "И аз сега какво да направя?". Как може така да гледа на нещата, как може поне малко да не й пука за мен? Никога не съм й искала скъпи телефони, нито дрехи, ходя си с дрехи от втората употреба, не ми пречи, но брекетите са за мое здраве, как да й го обясня? Какво да направя, как да я накарам да помисли поне веднъж за мен? Това вече не се издържа, всеки ден болки. (Предполагам ще има коментари от типа на - Защо не си хванеш работа, за да си ги купиш сама и т.н. - там се случиха коренно различни неща, не работя от февруари, щях да започвам на 20 март, но Корона вируса стопира нещата, а и не съм мързел, за да чакам на майка ми, все пак не сме заможно семейтво, но има вариант как тя да ми помогне)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 20 дни
hash: e5dbd1aef9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Зъбите ти са криви от преди корона вируса. Пълнолетна си от 4 години, ще изчакаш да свърши епидемията и ще си намериш работа. Брекетите може и на вноски да ги изплащаш.

 
  ...
преди: 4 години, 20 дни
hash: d9d9a32273
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Разбирам те. За жалост нуждата от ортодонтска намеса се пренебрегва от родителите! При мен нещата се случиха така - исках брекети, събирах пари почти една година и най-накрая успях да си ги позволя, без да ми помагат родителите и с 1 стотинка! Не са и длъжни. Аз съм на 21.

 
  ...
преди: 4 години, 19 дни
hash: cad9ce3aec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Бъди по-настоятелна! Може ако живееш близо до Пловдив или София, или Варна да провериш във факултетите по дентална медицина към медицинските университети. Там мисля че има специализанти, които могат да ти помогнат и се заплащат само изработката и материалите за брекетите (тоест много по-ефтино е лечението).
И аз имам ортодонтски проблеми, не чак толкова тежки, и съм на твоята възраст. И до ден днешен не съм се осмелила да се подложа на лечение с брекети. Сложно е, продължително е, изисква много грижа за зъбите след поставянето им.
Освен това по-трудно се постигат желаните резултати при пациенти над 15-16 и най-вероятно ще ти се наложи да се разделиш с някои от постоянните си зъби. Но щом имаш толкова тежки симптоми - не отлагай повече! Спестявай, работи за тях и смело напред!
Още нещо мноооогоо важно, ама много - като не са правилно наредени зъбите, трябва да отеляш два пъти повече време в почистването им. Не споменаваш нищо за здравето на венците си. Сигурна ли си че болките не са и заради възпалението им? В такъв случай те съветвам да посещаваш стоматолога си по-често за прегледи, професионална хигиена и най-добре той да ти назначи правилните средства за лична орална хигиена...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 19 дни
hash: 5086fe49db
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Моят съвет е да отидеш на консултация и да пишаш за колко време ще се наложи да ги носиш и дали предлагат разплащане на вноски (почти на всякъде я има тази опция). При мен вноските бяха по 150 лв на месец, което е поносимо. Аз посещавах ортодонт в среден по големина град, за София, Пловдив и т.н нямам представа за цени. В никакъв случай, обаче, не гледай евтиното.
Относно майка ти....на 22 си вече, напълно те разбирам, че все още разчиташ на родителите си за финансова помощ, аз също разчитам на моите, но това, че не ти купуват скъпи телефони и дрехи не ги прави небрежни или теб скромна. Говори с майка си, че това е за здраве, може даже ти да покриваш една част от вноските, а тя друга.
Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 19 дни
hash: 3e471f449e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей, аз съм на 28. Порчетох историята ти и ми стана мъчно, с удоволствие бих ти помогнал.

 
  ...


...
преди: 4 години, 18 дни
hash: f5b8c6b0bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Почваш работа и си слагаш брикети,.може и та разсрочено плащане.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 14 дни
hash: 2f1cde1508
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз след 1 г завършвам и тогава ще мисля сериозно за брекети, като започна на цял работен ден, тъй като сега съм на половин и парите ми стигат да си покрия наема и сметките. Като казвах на нашите, че трябват брекети, понеже и техните зъби са криви ама не до такава степен, и викат ти и така си хубава, който те харесва ще те харесва не заради зъбите. И аз се дразнех супер много, щото мерака ми е да си оправя зъбите, просто за да нямам проблеми след някоя година, а не че се чувствам грозна с тях. Е, не са красиви зъбите, но по принцип самата ми усмивка е хубава ама виж като се смея вече се плаша и от себе си :D. По принцип нашите, от нямане на пари са свикнали да пренебрегват здравето си, и ако са имали подобен проблем на моите (примерно стъпвам на криво и имам болки в краката и всичките ми обувки се изкривяват и е грозно за младо момиче) и казват и аз така стъпвах ама се оправих. Еми, да ама не всички се оправят самосебе си . И затова спрях да питам и да им казвам и ще си събера сама пари. Ако трябва и заем ще изтегля, просто сега нямам и стаж за това. Каквито проблеми имам и със зъби и с крака и тн, ще си ги оправя сама, само търпение трябва.

Ако успея от лятото да събера пари, понеже ще работя цял ден, ще събирам от по-скоро, че нямам търпение вече.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker