Не знам какво ми е - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Не знам какво ми е
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 1560 пъти
Здравейте. Аз съм мъж на 26 години и от около 3г страдам от Панически Атаки като ги получавах доста рядко. Но мисленето за тях си го имаше през целите 3 години. Всичко обаче се завърна със страшна сила преди 4 дни със адски силна ПА(Изтръпване на крайници и глава, неспособност за движение, скованост, обаждане на 112). И така следващите 2 дни мислене дали няма да се повтори (Естествено повтаряха се по няколко пъти на ден и през нощта.. това не се беше случвало предните 3 години). И така след тея 2 дни започнаха някакви натрапчиви мисли за самоубийство или за нараняване на приятелката ми с която живеем. Адски страх да не се случи нещо или да не направя някаква глупост. Четох много за обсесивно компулсивно разстройство.. но как да съм сигурен че е това, а няма да направя наистина нещо... От тази сряда започвам психотерапия, но адски ме е страх да не направя нещо. Прибрах ножовете, не стъпвам в стаята, където имаме открита тераса, също така съм адски притеснен и нервен, когато приятелката ми е до мен, за да не и направя нещо. Това го мисля по цял ден като от време на време се разсейвам за 15-20 минути.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: fdd17e1427
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Тук няма да можем да ти помогнем, трябва да посетиш психиатър.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: b330843c3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В извънредната ситуация е малко по-сложно с психоаналитиците, но ти предлагам да си запишеш час при някой онлайн и ако трябва няколко пъти да поговорите за твое успокоение. Ако нещата са нетърпими, след отмяната на извънредното положение поговори с психиатър.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 4e6de4357b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей, съжалявам за ситиацията ти. Явно си отговорен човек, щом си даваш сметка за състоянието си и не обвиняваш другите за него. Най-доброто решение е да обясниш ситуацията, поне отчасти, ако се притесняваш, на приятелката си и д я помолиш да се разделите временно - тя или ти да идете в друго жилище. Не й рискувай живота. Още утре посети психиатър, ако се влошиш, може да нямаш вече съзнанието, че трябва да отидеш, така че не губи време.

На какво смяташ, че се дължат тези неща? Взимал ли си наркотици, излагал ли си се на някакви отровни изпарения или храни някъде? Пиеш ли енергиини напитки(може да си предозирал нещо, примерно б12 или нещо друго), напитки с аспартам(това е бойно отровно вещество, което слагат в диетичната кола и други)? Мисли какво и къде си предозирал, може да са лекарства, от антидепресанти (Ssri золофт, прозак и подобни) се откача например по подобен начин, някои хора с предразположеност я отключват и започват да искат да се самоубиват или да посегнат на близките си(лично съм го виждала това, има и статистика). Ако искаш дай повече информация, за да знаем какво да те посъветваме. Имай предвид, че психичните заболявания по-рядко се отключват от стрес, по-често медикаментозно. На всички организмите ни са затлачени с тежки метали и пестициди от храна, въздух, вода и това обикновенно води до физически заболявания, дори рак. При някои хора води и до психически и трябва да се направи детокс на организма,за да се изхвърлят наслоените отрови, иначе няма да се оправиш, само ще подтискаш състоянието с лекарства и като ги спреш пак ще е същото. Имай предвид, че психотерапевта няма да ти помогне на 100%,с него само си говориш. На теб биохимията на мозъката ти е увредена. Най-бързия начин да я коригираш е с лекарства, преди да се е случило нещо непоправимо. После мисли за детокс и спиране на всякви храни и напитки с боклуци. Тествай се за ниски нива на б12 и витами. Д, може са се получи така и от тях. Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 8376420777
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На въпросът за ОКР-друг “симптом” е извършването на ритуали. Например да си съпунисваш ръцете по повече от веднъж, когато си миеш ръцете или да минаваш между две шахти, да пипаш едно нещо няколко пъти, защото така се чувстваш по-спокоен. Но ще ти трябва специалист, за да ти каже със сигурност дали страдаш от ОКР.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: b0206c51b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Да. Психиатър. Имаш окр. Обсесивно-компулсивно разтройство. Предполагам покрай коронавируса се е изстрило. Страхът да не убиеш някой или себе си е чисто илюзорен. Реакция на потиснат зверски стрес.ще пиеш хапчета малко и после психотерапия и ще се оправиш. Но отиди и на психиатър, защото психологът не изписва лекарства и само ще си дадеш парите.

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 049e022fdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Нищо няма да направиш гаранция ти давам. Аз съм с същото нещо. Просто релаксираи малко излез на вън сам. Занимавай се с нещо да спреш да мислиш глупости и и сичко ще утшоми. Ако ти дават леларства не ги зимай груба грешка от тях аз ставах по зле

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 63f924e034
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това ми е ясно.. въобще не чаках и веднага си намерих психотерапевт, но чак утре ни е първата среща. Чувствам, че полудявам.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 60dddffb65
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ние не можем да ти кажем какво точно ти има. Обикновено честите панически атаки, които не са лекувани и са в тандем със силен стрес, водят до други проблеми. Примерно паническо разстройство, депресия и така нататък. Предвид създалата се ситуация в България и по света, то е напълно нормално нервната ти система да е твърде опъната.
Терапията ти е желателно да се провежда с психолог и с психиатър. Никой няма насила да те накара да пиеш лекарства, но е желателно да минеш през лекар, щом имаш съмнения за ОКР. Добрата новина е, че всичко е обратимо. Положението при теб стига някакъв вид пик за кратко време, но ти реагираш бързо. Тоест ти имаш голям шанс да се справиш с натрапчивите мисли и тревожността със завидна скорост. Самата тревожност кара човек да мисли и прави странни неща. Не е нужно да си с диагноза. Това, което ти се случва е просто реакция на психиката и тялото ти, в резултат на дълго време, в което си се натоварвал, притеснявал или си потискал чувства. С психолога заедно ще намерите корена на проблема и щом го отстраните, почти веднага ще усетиш промените в себе си и ще е за добро. Пожелавам ти успех!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 63f924e034
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Благодаря ви много за отговорите, въпреки че второто мнение изключително много ме стресна. Аз напълно осъзнавамче това са натрапчиви мисли. Защото втория ден се смениха с други, но след това ме гонят само първите две. Четох, че това се води Harm OCD(ОКР за нараняване). Просто като дойдат мислите губя контрол над съзнанието си и се паникьосвам. Както казах утре ми е първата среща с психотерапевт.

Относно ритуалите единствено прибрахме ножовете, а също така избягвам да стоя във всекидневната където ни е откритата тераса(живеем на 7 етаж). Общо взето на моменти чувствам, че полудявач или че ставам някой психопат.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 63f924e034
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До 3: Искам да попитам вие психолог/психиатър или някакъв друг вид медицинско лице ли сте?

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 63f924e034
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От автора до 3:
В отговор на въпросите ти:

Наркотици не съм взимал.
За изпаренията.. не знам точно за какво говориш, но най-вероятно не.
Енергийни напитки не пия. Като цяло предимно пия вода.(това отговаря и на следващия въпрос)
Лекарства, нормално пия хомеопатични, ако нещо се разболея. Антидепресанти не съм взимал никога. Единствено мента глог и валериан при тревожност.

Затворен тип човек съм и рядко споделям(тая нещата в себе си). Така съм си от малък. Според мен е от насъбран стрес като фактори много.. без работа съм от година някъде, пандемията в момента също оказва доста голямо значение.. притеснявам се за близките си, които са в рискова група. Също така и за себе си особено след като УЖ се разболявах на 2 пъти през тоя период(Най-вероятно внушения но...). Друг фактор може да е осъзнат сън, който имах няколко дни преди случката, че майка ми почива.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: c632992994
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Психотерапия, цигари, кафе махне ги. Активно и редовно спорт. Това е подтиснат силен стрес. Не единствения. Ще се справиш. Има он лайн консултации също. Потърси помощ.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 63f924e034
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   От Автора: Искам да кажа, че проведох пъравата си сесия с психотерапевт. И бях диагностициран с Генерализирано Страхово Разстройство. Имах съмнения за ОКР и все още имам, но като се замисля не извършвам никакви ритуали. Имам само натрпчиви мисли и страхове.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 6360a09d72
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Авторе, разкажи по-подробно как мина сесията, по-добре ли се чувстваше след нея и смяташ ли да продължаваш–

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: b330843c3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   9 от 2, Не се стряскай, авторе. Работата е там, че ако забавиш твърде много търсенето на професионална помощ, само ще се усложни ситуацията. Ти за да скриваш вече и ножовете, признай си сам пред себе си, че си стигнал някакъв праг вече. Психотерапията помага, доколкото може да ти олекне временно, но при сериозен проблем се търси психиатър. При теб такъв е на лице, и по-добре рано, отколкото късно, да отидеш да се посъветваш.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: f54a6b2326
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Човек, не знам дали ще ти помогне, можеш да питаш и психотерапевта си, но по едно време имах подобни помисли, свързани с ножове и балкона, тогава започнах съвсем умишлено да си натрапвам маршрут, който съзнанието ми изминава преди направата на някоя глупост, измислих го толкова сложно, включих катерене по мебелите, блъскане в стени, пипане на предмети, че никога даже не се и поместих от мястото си, когато подобна мисъл ме навести. Казват, че тези страхове за илюзорни, ходих на психотерапевт по този случай, той каза, че човек трябва да е луд, за да го направи и ме пусна да си вървя, тоест не се е страхувал за мен. Но не съм специалист. При мен това отшумя, беше свързано с извънреден стрес и фокусиране в мислите ми. А също казват - мислите не си ти. Те са някакви идеи, които минават през нас и това е всичко, нямат толкова власт, колкото можем да си помислим, че бихме могли да им дадем. Пробвай да се дистанцираш от тях и да започнеш да усещаш с тялото си, чувствата. Но питай и психотерапевта ти какво мисли за суплементи на витамин D, магнезий и глицин.
Аз съм против хаповете, според мен има блокаж на емоциите. Но пак казвам - не съм лекар, и пак - при мен премина преди около 5 години вече, но си прави разходки, може някакъв спорт, движение, слънце. И за витамин C попитай, защото не знам дали не превъзбужда нервната система и как се комбинира с другите в твоя случай.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 63f924e034
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   До 14: Чувствах се по-добре да. Но няма особена промяна. Аз не съм и очаквал от първата среща да има подобрения. Зареждам се с търпеливост и това е. Пределно ясно ми е, че пътят, който ще измина ще е труден и дълъг.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker