Често ме боли глава - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Често ме боли глава
преди: 4 години, 11 дни, прочетена 1205 пъти
Здравейте,
На 23 години съм вече и често страдам от главоболие.
Видях няколко подобни теми, но каточели никоя не описа моя случай, за това реших да пиша.

Като казвам често, може би 10-15 дни в месеца. Може по-малко може и повече. Главоболието е трудно за описване. Започва по-скоро като дискомфорт, напрежение ако може така да се каже и постепенно с напредване на деня, бавно, но славно се засилва. Реално не говорим за някаква силна болка, към края по скоро ми е лошо и ми се повръща. Това доста ми намалява продуктивността, защото при най-малките движения като навеждане примерно ми се повръща. Реално доста рядко повръщам, тъй като с годините съм се научил до известна степен как да се справям без да се стига чак до най-лошия момент. Странното е че го усещам като някакъв “неизбежен процес”. Усетя ли го още когато е съвсем леко в началото и вече много ясно може да се проследи как бавно (за няколко часа) се засилва. Каквото и да правя...и да легна със затворени очи, и да слушам музика на спокойствие и да пия нещо...просто вече си е щракнали копчето и постепенно се засилва.

Това си ми е от дете. Майка ми ме беше водила на лекар, каза че е доста често срещано при деца и най-вероятно ще го надрасна. Само че май не го.

Не мисля че става въпрос за мигрена, защото за мой късмет и от мигрена страдам. Баща ми също, тя доста често е наследствена. Само че мигренозни пристъпи имам много рядко. Като бях малък беше може би веднъж месечно, сега обаче може би 1-2 пъти на година. Не си спомням даже кога за последен път имах. Мигрената си ми е като по учебник. Предшества я визуална аура, после 20тина минути светъл период и главоболието което е пулсиращо и едностранно. Точно както си е описана.

Притеснява ме обаче другото ми главоболие защото колкото и да се ровя в интернет, не мога да намеря подобно. Може би най се доближава тензионното главоболие, но пък при него пише че “болката не се засилва с физическо движение и не ти е лошо и да повръщаш” което при мен реално го има. Също така пише че почти винаги се поддава на лечение с болкоуспокояващи, което при мен не е вярно. Почти никога не ми помагат лекарства. Пробвал съм ги всички. Аналгин, ибупрофен, кетопрофен, напроксен, аулин, парацетамол...
Единствения начин да ми мине е просто да легна и да се наспя! И то не за малко, ако легна за 1 час като се събудя ще ми е по-зле. Трябва да си легна за минимум 3-4 часа. Обикновенно търпя докато стане що годе време за лягане, заспивам и на следващия ден ми няма абсолютно нищо! Да чукна на дърво не ми се е случвало да се събудя сутрин и още да ми е зле от предния ден.

Случвало ми се е обаче да се събудя с подобно главоболие, но е ако не съм спал правилно (неудобна възглавница например), но тогава не съм бил зле предния ден, така че реално не е продължение.

През годините съм пробвал много неща. Започнах да пия магнезий тъй като препоръчват. Като че ли станаха по редки тея дни. Но в момента продължавам да си го пия, пък последните две седмици доста често ми става.

Определено след тая лудост с коронавируса ще отида на невролог, защото вече съм вдигнал ръце. Нямам представа какво е. Предполагам е от стрес, определено мога да кажа че си падам човек който премисля и “преживява” нещата. Но за съжаление съм такъв и не мисля че съм способен да го променя. А не ми се иска пък и да страдам цял живот от това главоболие. В интернет за хроничните главоболия пише че е възможно и лечение с антидепресанти, което хич не ми се иска да се стига до там, защото то май ще трябва да си е за цял живот.
Като “успокояващи” най-много съм пил валидол, валериана и подобни, на билкова основа. Но не усещам абсолютно нито успокоение, нито намаляване на пристъпите.


Моля за помощ и съвети, особено ако сте в моето положение. Много ще съм благодарен и на модераторите ако публикуват.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 дни
hash: 7d0c0b89c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Натряване с тежки метали е много възможно. Всички имаме в телата си над нормалните дози, заради храната, водата и други замърсявания. Въя вяксините също има тежки метали, които ти ги вкарват и ди остават в тялото. Въпреки, че са необходими, за да не избухват епидемии, абсолютно задължително е да правим всички детокс. Пробвай зеолит, пии вода с такива камъни три месеца и после се прави почивка и евентиално пак, ако си още зле. Ако искаш пробвай и нещо друго. При мен кто че ли това действа най-добре, пробвала съм и диатомична пръст, но тя е по-слаба. Като започнат да се отделят тежките метали ще има главоболие и отпадналост, така че не пий повече от поливн една чаша. Със всичко детоксикиращо е така, прочети повече в интернет, тук не мога да ти обядня подробно. Също обърни внимание на киселинно алкалния баланс, има тест лентички в аптеките. Средата трябва да е алкална, такка че яж повече лкални храни. След няколко месеца така ще си по-добре. Но е задължително и да се тестваш при лекар за наличие на тумори в главата, един нищо и никакъв си доброкачестявн микротумор на хипофизата, може да причини страшна мигрена. Лекува се лесно. Другото, което е, ендокринолога трябва да ти провери хорноните и да ти препоръча още изследвания евентуално. Но най-вероятната причина за това е натравяне с твжки метали и за това помага само детокс. И спри всички храни с консерванти. Също пробвай да изключваш дадени храни от диетата си, възможно е да имаш хранителна алергия и причините да са комолексни. Не се отлазвай и не се оставяй така, зщото ще се рязболееш повече, всичко се лекува.

 
  ...
преди: 4 години, 10 дни
hash: 7d0c0b89c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От 1, валериана и валидола не действат. И яз не усещам нищо от тях, не си давай парите за глупости. Това е по-скоро плацебо.

 
  ...
преди: 4 години, 10 дни
hash: 84f55d0200
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Съветвам те да посетиш и офталмолог. Много често главоболието е предизвикано от проблеми с очите.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 дни
hash: 6204a8b5b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пий много вода през деня, може да си вземеш и чай за детоксикация. Спомена за неудобната възглавница - купи си хубава ортопедична, може там да е причината. Ако матракът ти е неудобен също трябва да го смениш. Най-добри според мен са със 7 зони на комфорт Аз също понякога имам описаното от теб главоболие и обикновено беналгин ми помага.

 
  ...
преди: 4 години, 10 дни
hash: c7d8acd768
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей, в много от нещата, които си написал, се припознах!
Аз също доста често страдам от главоболие като твоето и съм имала случаи с повръщане от болка. Усещам много силно напрежение ниско в тила, както и от двете страни на главата. Хапчетата въобще не ми помагат, както и при теб единственото спасение е да легна и да се наспя. На сутринта съм като нова. Понякога ми се случва да се събудя с главоболие заради спане накриво или прекалено много сън, но това е сравнително рядко. Винаги съм имала главоболие, но отидох на невролог преди няколко години, когато в продължение на месец ме болеше всеки ден. Направиха ми ЕКГ (изследване на мозъка и главата) и всичко беше нормално. Изписаха ми магнезий, но не съм го пила продължително. На следващата година по същото време пак един месец не ме отпусна, отидох отново на невролог - нищо. И така оттогава насам си го търпя, боли ме поне 3 пъти седмично. Другата прилика с твоя случай е, че и аз много премислям и преживявам нещата. Моето главоболие отдавам на стрес и най-вече на емоционално напрежение - чувствителен човек съм и лесно се поддавам на настроенията си.
Докато четях историята ти обаче, останах с впечатлението, че при теб болката е по-силна. Затова те съветвам да отидеш на невролог, както си планирал и да ти направят необходимите изследвания. Важно е да се отхвърли вероятността аневризма!!! Една моя съученичка и приятелка си отиде от това само на 17 години... Внезапно. Но цял живот имаше главоболие и я бяха диагностицирали с мигрена. Не искам да те плаша с това, просто споделям моите опит и препоръки. Друга причина са и неправилната стойка обездвижването. Прави гимнастика, може да опиташ и йога, има страхотни видеа в YouTube. Не е сложно, но има доста позитивен ефект върху цялото тяло! От сърце ти желая успех и дано намериш своето решение скоро! ^^

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 дни
hash: af6608fd3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Майката на един приятел имаше подобен проблем, отиди на очен лекар, можеш да имаш високо очно налягане и затова да те боли.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 дни
hash: 79bec1f72b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей,
Пиеш ли достатъчно вода? (около 2л дневно)
Хидратацията е много важна!
Преди и мен ме болеше главата често и като започнах да пия достатъчно количество вода, започна да намалява главоболието драстично.
Поздрави! :)

 
  ...
преди: 4 години, 9 дни
hash: c4bf82ebcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Може би е от стрес и преумора. Прочети за тензионото главоболие.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 0197d9b0dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Стегнат врат.
Лошо кръвообращение.

Масажи, ама здрава ръка, не милване само, раздвижване на врата и целия трапец отзад.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker