Запушен нос - причина? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Запушен нос - причина?
преди: 4 години, 8 дни, прочетена 1707 пъти
Здравейте, пиша ви от безпомощност и в случай, че някой е имал подобен проблем на моя. От 2 години имам проблем с носа. Започна от една настинка при която ми се появиха храчки, и когато отидох на лекар, той установи, че всъщност слузта в гърлото е от носът ми. Просто носът ми изтича в гърлото, или както някой са измислили термина "задна хрема". Но то за това трябва да си има причина разбира се. И така, изписа ми спрей за нос както и противоалергични таблетки Ейриус, който обаче не дадоха ефект. И така всяка нощ се събуждах с запушена ноздра (от страната на която съм спала). И всяка сутрин си пръсках спрей, защото не можех да дишам и след това носът ми нали се отпушваше и си дишах добре, но всичко ми изтичаше в гърлото. Много неприятно усещане, постоянно трябва да преглъщаш и да прочистваш гърлото си. След това отново отидох на лекар и обясних проблема си и ми правиха снимка на синусите, и изследване на секрет - и нямаше бактерия,която да го причинява. От там ме пратиха на алерголог, но и алергия се оказа, че нямам. Веднага като човека ме прегледа ми каза, че нямам алергия, защото носът ми не бил зачервен или нещо от сорта. И от там пак ми предписа Ейриус (не знам защо навсякъде ми предписват това), каза да си правя и промивки с физиологичен разтвор. И така спрях спрея за нос, за 3 месеца (беше ми трудно), но си правех само промивките. Обаче ефект нямаше, носът ми беше отпушен но всичко ми изтичаше в гърлото. Това е проблемът, когато носът ми е отпушен, всичко отива в гърлото ми, когато не е, не ми тече в гърлото, но не мога да дишам (винаги само едната ноздра е запушена) и така и до ден днешен като легна да спя ми се запушва от едната страна, и трудно заспивам без спрей. Но гледам да не слагам често. Пробвала съм различни лекарства - Цинабсин, Sinulan forte, различни спрейове за нос без ксилметазолин и др. без ефект. И не знам от какво се причинява проблема - сигурно имам удебелена лигавица, вследствие на спрея за нос? (но като ходих на лекар, не ми го казаха), или пък имам крива носна преграда? Или имам запушени синуси или някаква инфекция? Защото когато носът ми е запушен не мога да го издухам нито напред, нито назад. Ако имате идея, какво може да е, моля споделете. Благодаря на всеки, който отдели време да прочете това!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 дни
hash: 8c3e31767c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това, че нямаш бактерия е лъжа. Просто бактвриите ти са в синусите, не са слезли още в носа и не могат да се изолират при взимане на секрет, знам го това от последния лекар, при който бях, предишните ми казаха тая глупост, че нямало бактерия. Естествено, че има, то ако нямаше, щеше ли да ти тече носа? Вътре какво има - бактерии, разбира се. За отпушване ти трябва антибиотик, проучи кой е добър за синузит, абсолютно задължителен е, иначе няма да тръгне секрета да излиза през носа. Някой не действат, така че може да се наложи втори. След това - нагревки с лампа, компреси с шведска горчивка и хрян(ако ти се запушва повече от тях, спираш, защото това означава че имаш алергия към тях и ти се подува лигавицата), задължително изкарват секрета. След като зпочне да излиза гнойта - т. е. жълтите сополи, започваш да си слагаш сребърна вода всяка сутрин, след нея - Еуфорбиум и Синулан. Първото изкарва жълтия секрет след няколко часа, а вторто изкарва воднистия секрет, след приложение. Спираш всякакви други химии и отбъбващи капки, защото от дългата употреба ти се е повредила лигавицата и може да стане по-голяма и да се наложи операция. Първите няколко дни ще ти е запушен носа, докато се нормализира, но иначе няма да стане, трябва да изтърпиш. Спри морската вода, от нея се подува лигавицата, не ти върши работа, а вреди при много хора. За задния ринит - по случайност установих, че вода с камъни от зеолит го намалява значително. Но това е, след като приложих останалото лечение. Не трябва да има много секрет в носа и ще подейства. Минаха три месеца и съм значително по-добре, но една година преди това бях като теб и слагах муконазал на няколко часа цяла година и стана по-зле. Не взимай ериус и кортикостероиди - разказват играта на имунната система, помагат веднъж и след това синузита се завръща още по-агресивен. Тия лекарства са измама и пълни боклуци, вредят на сън и на нервната система. Минаха три месеца, откакто прилагам, горното лечение(след като експериментирах с какво ли не) и само това даде резултат. Всяка сутрин прочиствам носа с няколко капки разредена сребърна вода и излиза секрет, всеки ден все по-малко. Успех.

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: 046eb895ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Така съм от 14 годишен, след тежък грип. Подлагал съм се на електрокоагулация, със слаб краен ефект. Обикалял съм по лекари, спрейове умишлено не съм ползвал, защото ставаш абонат. Няма оправия. В чуждестранни форуми също съм търсил помощ - греда. Това е рядко заболяване. Винаги само едната е запушена, тази от долната страна. Уж е хипертрофичен ринит, но каква е логиката като запушването не е перманентно ?!?. Ще следя с интерес темата .

 
  ...
преди: 4 години, 7 дни
hash: 1fe10eddeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Имаш хроничен синузит.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 дни
hash: 123027b0e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз имам подобен проблем, но при мен са оказа полип. Откриха ми го случайно, когато отидох на скенер на глава. Нямам идея какво може да е при теб. Ако е полип, би трябвало да са го открили, но кой знае.... Иначе, същият филм с капките за нос - без тях не мога да дишам, с тях е вредно. Ужас е.....


Black Sabbath

 
  ...
преди: 4 години, 6 дни
hash: 64bdc5f188
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей! Имам същия проблем от години. На мен също са изписвали Ейриус и още различни противоалергични лекарства, но нямаше ефект. Отидох на преглед при УНГ и установиха, че имам изкривена носна преграда. Рентгеновата снимка на носа също го потвърди. Моят съвет е ако можеш да отидеш на преглед при УНГ, защото е много вероятно да е това.

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 дни
hash: 37bb0d5d9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Благодаря на всички за коментарите. И според мен би трябвало да има бактерия, която го причинява. В крайна сметка за всичко, си има причина. Ама докато я открия, ще ми съсипе живота тва. Защото всички коментирали знаете, че тия проблеми с носа са си ад. Пречат на цялото ни ежедневие. Ще пробвам съветите ви. Аз съм на 18, между другото. Не знам, вие от колко години сте с такъв проблем, но пожелавам на всички да намерим оправия. Успех, хора!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 дни
hash: b2a6bca6c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Снимка на синусите би трябвало да покаже дали имаш синузит или не. Секретите, които се стичат, ако са жълти, постоянни и по много, също са показател, че може би има проблем с бактерия.

Иначе и аз имам подобен проблем, но в не такава степен. От много време постоянно ми тече носоглътката. Имах синузит. 14 дни пих широкоспектърен антибиотик, бях на нагрявки. Снимка показа изкривена носна преграда (при повечето хора е изкривена).
В никакъв случай не пий антибиотик на своя глава, защото можеш да направиш бактерията (ако има такава) резистентна / нелечима. Поради тази причина антибиотик се изписва САМО от лекар.
В жилището ти има ли мухъл, влага? Тези неща причиняват подобни, проточващи се във времето проблеми.

Аз лично си пия постоянно синулан форте, почиствам си носа с морска вода, когато имам нужда и също при нужда смуча цинабсин по схема.
Колкото до запушената ноздра, лекар ми обясни, че може да е вазомоторно (разширяват се кръвоносните съдове в носа), т.е. въобще да не е болестно състояние.
Секретът е по-добре да изтича, дори в гърлото, отколкото да си седи в синусите (което може да доведе до появата на бактерия).
Лошото е, че като те подпочне този проблем веднъж, може да ти остане като слабо място и при всяка настинка пак същото.

 
  ...
преди: 4 години, 4 дни
hash: ab27fd4842
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Моето дете има често задна хрема. Лекарката УНГ ми каза, че няма такова нещо като задна хрема, просто има някакво възпаление, но не е толкова силно, че да потече носа напред. При детето го лекувам с капки Макситрол. Но капките не трябва да се прилагат често. Моят съвет е да отидаш да ти снимат тази част на лицето и да видят -крив нос, полип или нещо друго. Иначе може да правиш инхалации, сребърна вода , прочистване. Мен ме лекува или Бисептол , или един антибиотик Сумамед. Обаче трябва да си говориш с УНГ за тях.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker