Невъобразим страх - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Невъобразим страх
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 1284 пъти
Здравейте,
Пиша тук с огромна молба за помощ, за съвет! До скоро мислех, че е нормално, но започвам да осъзнавам, че нещо не е наред. Имам огромен страх от болести и смърт! Знам, че много хора са така, но при мен сякаш търпи развитие и то не съм позитивна страна. Винаги съм се страхувала от болести, но се боях за близките си. Сега обаче нещата стоят по друг начин, започнах да се страхувам до състояние на паника за себе си. Постоянно се самонаблюдавам и особено, когато прочета за някаква трагедия или ми кажат, че някой е починал, започвам панически да се страхувам, че и на мен ми има същото и на мен може да се случи. Когато стане нещо хубаво, когато се чувствам щастлива моментално ми светва лампичката, че нещо не е наред и едва ли не се чувствам виновна затова. Все още не съм тръгнала по всевъзможни лекари и изследвания, но вероятно това е следващата фаза и искам да я предотвратя. Млад човек съм и това ми пречи във всички сфери на живота ми. Осъзнавам, че не е правилно, но не мога да се справя.
Надявам се да ми дадете съвет как да изляза от това състояние, без лекарства, психолози, психиатри и всякакви такива.
Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 6dbdcff281
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Чети религии-християнство, будизъм.. Ще разбереш, че душата е безсмъртна и страховете ти са безпочвени. Че болестите показват къде в живота си греши човек. Чети езотерика. Иначе отиваш на психолог или психиатър и започват за те тъпчат с лекарства.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: cd06879c6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Намери си занимание, което да може напълно да ангажира вниманието ти... Същия като тебе съм и ако стоя няколко дни без занимание започвам да обръщам внимание и на най-малката неразположеност и да се психирам. Имал съм паник атаки в миналото, ходил съм в спешното... Вземал съм анти-депресанти. Това, което най-много ми помогна е да си намеря занимания, които да са ми интересни и да ме ангажират.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: b2da594925
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Всичко идва от вяра и нагласа. Само че вярата ти трябва да е в Бог, а не в опасностите. Той е Избавител и Спасител.

Гледай пастор Пламен Петров всеки четвъртък от 21 часа в Ютюб се моли за хората и после дават свидетелства че Бог ги е излекувал. Има и записани клипове.

Другото са глупости. Само Бог е Лекар

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 82624fcbe1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Най-доброто според мен е да приемете, че болестите и смъртта са неизменна част от живота и се случват на всеки един от нас. Както и щастието! Когато сте шастлива, бъдете щастлива, когато дойде време за трудно моменти-изживейте ги изцяло. Човек не трябва да потиска емоциите си. Смъртта е незибежен спътник, колкото по-рано го премете, толкова по-добре! Цялата тази стресова ситуация и атаките идват от противоречие вътре във вас самата- искате смъртта и болестите да ги няма, но те са основна част от живота. Прочетете малко духовна литература, малко психилогия преди да посегнете директно към медикаментите. Медикаментите няма да променят абсолютно нищо! Когато ги спрете, ще сте отново в начална точка! Трябва да поработите върху своята психика. Отначало може да ви се струва, че няма резултат, но колкото повече работите над себе си и настройките си, толкова повече ще се променят реално нещата и вашият светоглед над живота. Поздрави!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 97aab23390
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Задай си въпроса и го обмисли добре: Какво толкова ще стане, ако умреш? Нищо особено. Свикнеш ли с тая мисъл, ще се отпуснеш и летиш напред. А иначе, най-вероятно ти липсва здраво чукане. Намери някой да те чука и ще забравиш страховете.

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 16abd266bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей, аз имах паник атаки и успях да ги преодолея. Моят съвет към теб е, да слушаш само позитивна музика когато ти се слуша музика, без метал и някакви насилствени, седни и отдели около час или 2 да напишеш на една тетрадка или просто да помислиш как се чувстваш с хората от обкръжението ти, важно е ако някой подсъзнателно те натоварва просто да избягаш от него дори ако е някой твой близък. Гледай повече комедии, и избягвай страшни филми или филми които са напрегнати и имат убийства или насилие (това е много важно)! Старай се да се усмихваш има едно упражнение което правя то е : усмихвам се 5 минути максимално без значение дали ми е тъжно или ми се плаче или съм кисел правя го и след 5 минути стоейки като усмихнат лигоч всичко става позитивно. Разхождай се сред природата и не ползвай смартфон това е много важно повярвай ми. Ако искаш да се избавил от тези неща и кортизола който произвежда тялото ти трябва да се помъчиш доста усилено да промениш начинът си на живот. На моменти хич няма да ти се става нито ще си в настроение да правиш което и да е от тези неща които ти изброих но ако си достатъчно упорит човек след седмица просто ще усетиш огромна промяна. Просто си обърни внимание и се концентрирай да разкараш всичко което е негативно и се опитай да привличаш позитивното. Хубаво е да четеш книги като библията или бьон. Има книги с позитивни мисли. Опитай се да спиш поне 8 9 часа Всеки ден и да се храниш правилно.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker