Тревожност или сърдечен проблем - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Тревожност или сърдечен проблем
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 854 пъти
Здравейте преди няколко месеца бях диагностициран с пролапс на митралната клапа като ми беше установен в 3та град. За да стигна до него имах оплаквания като бодежи в гръдната обл. прескачания на сърцето. Прави ми се ЕКГ и ехограф. Установи се пролапс от най малката степен 0-1. Проблемът ми е че след това спрях да живея. Страх ме е да се натоварвам страх ме е от тези прескачания които получавам страх ме е да правя секс и дори да мастурбирам. Тъй като по време на прегледа бях притеснен и сърцето ми щеше да изкочи ме е страх че заради бързия пулс д-рите са пропуснали да видят нещо на ехографа което може да е опасно. От 2мес получавам паник атаки и целодневна тревожност. Имам чувството че не мога да дишам и ми се вие свят и все едно всеки момент ще ми причернее и замаяноста е почти постоянна дори и да не получавам паник атаки. Корема ми се свива дори и да не мисля за сърцето или нещо притеснително и за проблемите и веднага след това си усещам как сърцето ми бие в гърлото и се притеснявам. А прескочи ли ми сърцето това е почти сигурна тревожност до края на деня. Също постоянно се следя за аритмии и сърд. мъждене. Страх ме е да не получа внезапна сърдечна смърт. Предписаха ми бета блокер защото др ми каза че ще ми успокои сърцето което ще направи дишането ми по лесно и ще намали прескачанията което ще намали притеснението ми след пиенето им съм забелязъл че дори и да се притеснявам както преди и да получавам тревожни атаки пулсът ми който преди да ги пия сигурно е бил поне 115 сега е между 60-75, но това може и да е съвпадение. Забелязъл съм че напоследък се стряскам от най малкото нещо. Страх ме е да излизам навън и като цяло от всякакво напрежение и натоварване. Имаше един период от една седмица в която се чувствах по добре, но в момента става по зле. Като цяло нямам паник атаки но се чумствам че помти постоянно съм на ръба и съм в постоянна тревожност като се изследвам и слушам за аритмия шумове и т. н. дори стигнах със приложението на телефона за записване на глас или звук да записвам сърцето ми как бие и да го слушам. Благодаря предвалително за отговорите. А и аз съм момче на 19.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 2311b3152d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз също съм диагностицирана с пролапс на митрална клапа, миналата година ме гледаха на ЕКГ, тогава и аз бях на 19. Отидох точно заради това, което и ти си отишъл-бодежи в гръдния кош и прескачания. Питах кардиоложката изрично какво значи това-каза ми, че е козметичен дефект, нищо опасно и нищо страшно. Имам паник атаки и тревожност вече от години. И аз като теб се притеснявах да тичам и да забързвам сърцето си от страх да не му стане нещо. Страхувах се и от всякакви адреналинови усещания, даже и от оргазъм. Преминала съм през тежки аритми, задух, бодежи и болки, 120 пулс и високо кръвно и то години наред и мога да кажа само едно-оживях, здрава съм, всичко е само в главите ни. Имало е толкова много пъти през живота ми, в който съм си мислила, че получавам инфаркт и ще умра до 10мин на улицата. Всеки път не става. Абсолютно всичко е от опънати нерви, тревожност и лабилна психика. Аз ходя на психиатър вече много време, смениха ми антидепресантите и успокоителните преди 6 месеца и сега мога да кажа, че се чувствам много по-добре, по-спокойна, даже правя кардио и карам колело и когато усещам забързване не се стряскам, не получавам аритмии. Не казвам, че трябва и ти да подхващаш хапчета, но ти казвам какъв е моят опит. Има много техники за успокоение. Аз например правя няколко-медитирам, ходих на йога, гледам техники за правилно дишане (в дишането е всичко) и прекарвам много време в "заземяване" т. е. докосвам се до природата, разхождам се дълго, търся си интересни хобита, които ме правят щастлива, заобикалям се от позитивни хора и т. н. Методите са много, има книги, написани от хора с подобни на нашите проблеми. Статии в нета, клипове в тубата. Трябва да подбереш своите методи и да започнеш да работиш над себе си и да премахнеш излишното напрежение. Знам колко е плашещо и мъчително всичко това, а ние сме млади хора. Трябва търпение, вяра и упоритост. Пак ти казвам-ВИЧКО е в главата, няма да умреш от сърце, гарантирам ти:) Желая ти успех!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 4061a78a54
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Деца, ама вие съвсем ще се очистите от страх . Наистина се смята за козметичен ефект . По-скоро, си лекувайте тревожността и не се страхувайте, че като ви прескочи сърцето и сигурно ще умрете. Няма такова нещо . Също ,аритмиите се влияят от времето и стреса.Например , сега времето е променливо,променя се налягането ,може да имате аритмия .Пробвайте с нещо безобидно -билкови таблетки мента,глог и валериан. Кризата с вируса вероятно също ви се е отразила ,защото всеки се страхува и се опитва да си подреди живота в новите условия.
Физическите натоварвания влияят добре на стреса .не става въпрос утре да отидете да се трепете във фитнеса .Излизате на рзходка с приятна компания ,по магазини ,леко,лежерно ,за да се откъснете от нпрежението ,в което сте се насадили.
Споко,ще живеете !
А, забравих за протокола- и аз имам пролапс от много години

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker