Хроничен запек ли е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121005)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18476)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Хроничен запек ли е?
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 1006 пъти
Здравейте! Почвам директно: от както се помня страдам от запек. Не знам къде толкова греша и защо винаги не ми се получава всеки ден или поне през ден. Младо момиче съм на 20 години. Чувала съм от приятели и познати, че от кафе и цигара веднага им се прихожда. Аз обаче не пия кофеин и цигари не пуша. Пия течности толкова, колкото ми се пие-не се наливам с вода, но и не стоя жадна, над литър правя със сигурност поне. Храня се разнообразно, приемам фибри, ям много плодове, салати си правя, не се храня само със солети и препечени филии, че да съм така запечена. Тренирам, без да е прекалено интензивно, имам движение, чувала съм, че това също има значение при борбата срещу запека. Въпреки всичко това редовно ходя през 3-4-5 дена откакто се помня. И по над една седмица не съм ходила. В момента пия чай от зърнастец, един китайски чай за отслабване, който ми разджурква червата, обаче и двата чая имат неприятни вкусове. Притеснявам се, че действието им може да ме хване неподготвена някъде. Питам се това хронично ли е, знам, че е вредно да държа тези токсини в себе си. Има ли някой такъв проблем? Как се справяте, цял живот с чай ли трябва да се наливам?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 7acda6aa2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, на твоята възраст съм и съм момче (казвам го, защото съм чел, че жените страдат по-често от запек). От малък имам проблеми с изхождането и според мен се дължат на това, че като си бях на село през лятото постоянно се стисках, защото не исках да ходя във външната тоалетна. От тогава започна и моята борба с тази неприятност... съветът ми е да се опиташ да ходиш по-редовно до тоалетна, създай си нещо като график. Аз примерно ходя сутрин след ставане, старая се да го правя всеки ден, защото ако не го правя се изхождам по-трудно след това. Ти ходиш доста рядко - трябва да си по-редовна. Това с кафето е вярно - започнах да пия кафе миналата година, първоначално нямаше ефект, но след време наистина започна да ми се ходи до тоалетна, понякога дори докато си пия кафето. Аз го пия с мляко - има още по-разхлабващ ефект. Опитай, няма да съжаляваш! Също спомена течностите - опитай да пиеш и повечко вода, 1 литър не е достатъчно или пий някаква друга напитка. В чайове не вярвам. Каза, че приемаш фибри - това е добре, но се постарай да ядеш разнообразна храна, различни манджи, яхнии и супи, поне 2-3 пъти седмично. Наистина се надявам да ти помогна, защото знам колко е неприятно чувството редовно да не можеш да се изходиш както трябва.. желая ти успех! :)

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: ecf4a96223
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На мен зелен чай много ми помага за метаболизма и съответно изхождането.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: f3ef44865c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   В тренировките включи т.нар. Jumping Jacks (не зная как е превода на бълг.), както и “Стомашен Вакуум” от йогата (Stomach Vacuum)- издишаш напълно и си “глътваш” стомаха. Има и напреднал вариант с движение в кръг на коремната област. Виж на Ютюб. Тези две упражнение стимулират перисталтиката на червата, както имат и много други полезни ефекти.
Пий поне 2 литра вода на ден. Хубаво е, веднага след ставане, да изпиваш чаша с леко затоплена вода, с добавен сок от прясно изстискан лимон и лъжица мед. Водата не трябва да бъде гореща, защото ще направиш меда вреден (над 40 С). По принцип, ако пиеш само топла вода, това също помага на перисталтиката на червата. Избягвай студени напитки/храни.
Ако това не помогне, добави и Psyllium Husk (Хуск)- има го в био магазините.
Английска сол, нектар от сливи също разхлабват, но нямат дълговременен ефект.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 2dc2a5c2f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм жена на 26, но имам запек още от 20 годишна. При мен този запек е ген по бащина линия. Но с годините му хванах цаката.
- количеството вода трябва да отговаря на килограмите - 30 мл. вода на 1 кг. Пример: за 100 кг човек трябват 3 литра вода.
- водата се пие под определен график - това е малко изнервящо, но се свиква: две чаши вода преди всяко основно хранене и до два часа след храненето без вода. Така се позволява на ензимите в стомаха да разтворят храната и да я усвоят. Ако между храненията искаш да хапнеш нещо малко - пие се първо една чаша вода.
- сладкото, тестените храни, снаксове, пици, чипсове, дюнери трябва да се ограничат до минимум
- трябва да се набляга на храни с фибри - около 30 г фибри на ден и за двата пола.
- спорт - не е необходимо да е професионално или да е в зала, дълги разходки през уикендите, степ аеробика по 40 мин през вечер в къщи, танци.
Ако това не помогне, трябва консултация с лекър.
- има и детоксикация на дебелото черво, може да се прави с клизма в домашни условия или със срециална машина в центрове за здраве, но за второто съм чувала, че е за хора в по-напреднала възраст. ( ЗАДЪЛЖИТЕЛНО КОНСУЛТАЦИЯ С ЛЕКЪР )

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 85cd045ce0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Изпитан от мен метод е една супена лъжица зехтин веднага преди лягане. Зехтинът е върджин, първа студена пресовка; колкото по-качествен, толкова по-добре. Качественият се усеща как дразни задната част на небцето, дори се закашлям понякога.

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 59c8fec3bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   5, пълни глупости! Това, което дразни задната част от небцето и се закашляш от него е ПОВИШЕНА КИСЕЛИННОСТ, която се получава, когато маслините са падали по земята и са престояли известно време там...
Пробвай наистина висококачествен сирийски зехтин, произведен от майстори, които само с това се занимават. Няма никаква или почти никаква киселинност - много слабо усещане в небцето, обаче всичко с него става превъзходно! Реколтата 2019 беше особено добра, защото, въпреки войната, е имало много слънце и благоприятни климатични условия по онези места. Реколтата 2020 има малко по-висока киселинност, но не защото маслините са събирани от земята, а защото е имало по-малко слънчеви дни, и степента им на узряване не е максималната възможна.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: c37576fb03
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Защо след като проблема е от както се помниш, никога не е имало лекарски преглед за да се установи причина?
Момиче съм на твоята възраст, имам такъв проблем от раждането си, но от бебе майка ми ме е водила при лекари, още като бебе съм "цапала" памперса веднъж на 3-4 дни, вместо по 3-4 пъти на ден, правили са десетки изследвания, стигало се е до 10 дни без изхождане. Изчакали са да стана на 3г за да ми направят колконоскопия с пълна упойка, защото не намирали друга причина и е установен вродено удължаване на част от дебелото черво по средата. Вродено, няма оправия, казали на майка, че с операция има опасност да стане по зле, да се нарани мускулатура и затова е оставила нещата така.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 7f19580fad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   6, отговор от 5: Прочети малко повече по въпроса за зехтина. Различните видове зехтин имат и различен вкус, според вида маслини, от който е извлечен. Вкусовете са: пикантен, флорал, ядков, плодов, маслен, билков. Пикантния (пиперлив) вкус, за който става въпрос е НЕ заради киселиността на маслините, а нивото на ПОЛИФЕНОЛИ, което ще рече полезни антиоксиданти. Сортовете маслини с най-високо ниво са: Coratina, Conicabra, Koroneiki, Picual и Moraiolo; високо: Bosana, Chemlali, Manzanillo, Picholine; средно: Arbosana, Barnea, Hojiblanca, Leccino; ниско: Arbequina, Picudo, Taggiasca
Най-вероятно, сирийските майстори, от които си вземал/а зехтина, го правят от маслини с по-ниско ниво на полифеноли. Но това не означава, че той няма и други добри качества. Едно от тях например е колко е пресен. Зехтина не е като виното, колкото е по-пресен, толкова по-добре. Трайността му е 2 години, но за предпочитане е да не бъде повече от година, година и половина макс.
Няма значение от коя страна е произведен, а от кой регион/ферма.
Да се върна на спорния “пиперлив” вкус. Италианската дума “amato” се използва за описване на желания ефект от вкуса на висококачествен зехтин: пиперливо покритие, което започва от езика ви, след което се прехвърля към задната част на устата ви.
Все пак, тази подробна информация съм научил от Интернет, а както знаете, не трябва да се вярва на всичко, което пише там. Конфуций е казал това ;-)
Направете си сами преценката кое е зърното и кое- плявата.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 2186436f4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Вода и круши, круши и вода.. това му е майката, от опит ти го казвам-помага!!! Аз съм същата, при мен 4 дни е дори лукс, не съм ходила и по две седмици!
Аз от чай Инхуа навремето от зор да отслабна си ги направих лениви червата, не го пии! Ще докара запек на тези, които нямат!
Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker