Стриктни диети и преяждане - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Стриктни диети и преяждане
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 755 пъти
Здравейте, искам да ми разкажа моята история и бих искала да получа някакъв съвет, защото вече не знам какво да правя. Момиче съм на 21 години и с времето разбрах, че имам проблем с храненето. Вече си мисля, че имам някакво хранително разтройство. По принцип дебелея на корем, а съм слаба което ме кара да се чувствам ужасно зле. Когато се погледна в огледалото се отвращавам и решавам, че искам да променя тялото си. Около две седмици спазвам хранителен режим и стриктна диета, с която ям само протеини, зеленчуци който са сурови и нужните въглехидрати за деня. В този период тренирам и правя кардио, изобщо водя напълно здравословен начин на живот. В следствие на това отслабва с по около 5 килограма и се чувствам прекрасно, казвам си че почти съм достигнала своята цел и се чувствам прекрасно. Както казах за около 2 седмици свалям 5 килограма като съм на стриктен режим к строги ограничение, ям абсолютно малко храна. След това обаче идва момента и който нещо с мен се обръща, казвам си писна ми взимам си пет шоколада и две закуски изваждам ги и се чувствам ужасно. Коремът ми направо ще се пръсне, но не спирам да ям, наьебелявам отново с около 6 колограма и просто се мразя ужасно. Имам нужда от помощ и не знам вече какво да правя. Или съм на стриктен режим или превеждам непрекъснато. Моля ви дайте ми някакъв съвет какво да правя със себе си вече се чувствам отвратително. От Добрич съм, бих отишла на диетологг или психолог ако трябва, просто имам нужда от съвет тъй като не съм споделяла проблема си с никой. Искам да кажа ако е от значение че съм 1. 70 висока и тежа 56кг ако е от значение, просто дебелея на корем което ме кара да се чувствам ужасно. Благодаря ви много ако прочетете за проблема ми и изкажете своето мнение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 3a1a1c79c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Проблемът ти е психологически. При спазване на твърде стриктни диети, човек има склонност да окачествява всички забранени от диетата храни като "лоши". В същото време, не спира да мисли за тях и идва един момент, в който решава да се възнагради и преяжда. Следват срам и чувство за вина. Виж например тази статия:
https://www.eatingrecoverycenter.com/blog/2016/10/12/diets-set-us-self-sabotage-jean-alves
Непременно се консултирай със специалисти.
Допълнително, здравословното темпо за отслабване е 0.5 кг. / седмица. Но ти съвсем нямаш нужда от отслабване, килограмите ти са по-скоро като за човек с тегло под нормата. На твое място вместо на диета и кардио, бих наблегнала на упражненията за стегнати коремни мускули. От доста време следвам този ютуб канал https://www.youtube.com/channel/UCpQ34afVgk8cRQBjSJ1xuJQ и смея да кажа, че без да спазвам диета се сдобих със силно тяло и добре оформени коремни мускули. В канала има множество Abs Workout - и, възможно е в началото да ти е много трудно, но прави повече почивки и не се отказвай. Ако си упорита, ще се сдобиеш с оформен, плосък корем.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 54e42676e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Проблемът е психологически. С диета нищо се правиш трябва ти начин на хранене, а не епизодични емоционални изблици. Щом пълнеше на корем храни се с малки порции и на често.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker