Въпрос към зъболекари или хора преживели подобно нещо? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Въпрос към зъболекари или хора преживели подобно нещо?
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 2424 пъти
Преди 1 година ми се отчупи парче от зъба и стана дупка, нямах възможност да го лекувам веднага но започна да кърви и да се пълни с храна, нямах болки. Реших да ида за да го махнат, защото дупката стана наистина огромна. Първоначално докторката каза че е здрав и няма да го вади, сложи ми лекарство и искаше снимка. Вторият път като идох ми спомена небрежно че имам гангрена и че е за вадене, аз я помолих да го извади, но тя отсече че не може да го извади. Разсърди се на въпроса ми и каза че повече няма да ме лекува. Сложи ми някакво лекарство пак и го затвори. Аз и се извиних, че съм поискала да го извади и й обясних, че нямам нерви и време да ходя 5-6 пъти при нея. Тя ми каза, че не иска да работи по него, защото ако станело нещо с мен, съм щяла да обвиня нея. Преди да си тръгна я попитах, какво лекарство ми е сложила, ако друг лекар иска да го продължи... тогава тя ми се тросна и каза, че не е моя работа. Сестрата която беше друга, не тази от първият път, а се опитваше да ме убеди, че е същата... ми написа нещо на лист, което не се разчита и ми взе пари. Сега усещам изгаряне в гърлото си и се чудех.. Възможно ли е да е от това лекарство? Някой имал ли е парене в гърлото почти ден след посещение на така любезен зъболекар? Какво мислите... Имала съм и още няколко по-брутални случаи с зъболекари, но не искам да ги споделям сега

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 5bba5b08b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Добре, те ти казват, че няма нужда да се вади, а ти настояваш да се вади. Аз ако съм зъболекар и аз ще се изнервя и няма да те лекувам. Щом разбираш повече от зъболекаря, лекувай се сам.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: a4919e01f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Отиди при друг зъболекар.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 91f8ce3769
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Пълни глупости си писал номер 1. Гангрената се лекува, но може и да си извади зъба ако иска. Тя си плаща, тя казва какво иска. Ако този зъб не се лекува или извади ще ти създаде големи неприятности. Отивай веднага при друг зъболекар, да маха лекарството и да го вади. Ще обясня защо тази е искала да го лекува, почистване на канали, пълнене, упойка и пломба струват около 150-200лв. Едно вадене с упойка струва около 50лв. Това е причината. Зъболекарите са много хитри, понякога могат да лекуват и здрав зъб за пари. Иначе на въпроса ти, възможно е и от лекарството да се е получило, може и да се подуеш, но причината може да бъде и инфекция на корените на зъба т.е. гангрената се разраства, опасно е, самата инфекция може да стигне до мозъка. Не губи време, а бързай към зъболекаря, но при някой друг отиди.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 5bba5b08b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   3, ами то нали затова си има зъболекар да види и прецени кое е най-правилното. Не виждам смисълд а апострофираш стоматолог, без да си специалист. За второ мнение съм съгласен, ама да спориш със специалист, при положение че ти не си, е смешно.

Ако всеки почне сам да си поставя диагнози и сам да се лекува, къде ще му излезе края?

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: a189ff9b7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Здравей, аз доколкото си спомням има зъболекари, които не се занимават с вадене на зъби. Посети такъв, който изрично си е написал, че го прави и го питай дали според него е за вадене.

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 91f8ce3769
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   От 3 към 4:
Обяснила съм защо, за пари. Човек трябва и малко самостоятелно мислене да има. Държанието на нейната зъболекарка не е на специалист. Именно един специалист ще ти каже възможните начини за изход от ситуацията, а пациента решава какво иска. Иска ли да вади, с или без упойка, ще лекува ли зъба, какъв материал пломба, всичко варира в различен ценови диапазон. Доверието към зъболекаря се изгражда постепенно, когато ти обяснява и предоставя различни варианти. Нивото на някой зъболекари е много ниско и не трябва да се доверява.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 2995fd37b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Не го вади, ще съжаляваш. Така ако вземеш да си вадиш всеки зъб, за да не губиш време - докъде ще я докараш? Пази си зъбите, защото други няма да ти поникнат.

Може да се поправи, и не е задължително да знаеш какво ти е сложила, ако отидеш при друг зъболекар. Просто ще извади старото и ще сложи друго, няма проблем. Нормално е да имаш неприятен вкус в устата от лекарството, дори леко изтръпване, може и да си внушаваш. И така.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: a70366fc6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ключово в казуса е дали след първото ходене като ви казаха, че трябва да си направите снимка сте я направили, или не сте и сте отишли след като пак ви е заболяло и без снимка?
Защото, ако сте се върнали с влошено състояние и без снимка, след като година сте отлагали лечение е напълно нормално да не искат да ви лекуват. Това говори, че не сте отговорна за здравето си. Ще ви извадят зъбът, няма да следвате лечението на възпалението, ще направите някой пулпит и ще обвините доктора си.
Иначе, да, нормални са парене, изтръпване, вкус през първите 48 часа.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 5b8e9545b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   И на мен ми е странно как ей така с лека ръка вадите зъби. Ами дайте тогава да си извадим всички зъби и да нямаме никакви разходи по поддръжка. После с какво ще ядете? Едно чене пак струва майка си и баща си, колко ще спестите? И ченето не е като твоите си зъби. Това касае здраве, бе хора. Аз дори заем бих теглил, щом става въпрос за здраве, ама да си хвърля ей така зъбите на боклука е вече много краен вариант. Мислите, че един изваден зъб после няма последствия и разходи. Не знаех, че има хора, които разсъждават по този начин. И аз бих се ядосал на мястото на зъболекаря, че с толквоа лека ръка пациента е готов да се сбогува със зъб, сякаш е нещо обратимо или непотребно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 5fccc3864c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Да, може паренето да е от лекарството или от възпалението и бактериите вътре в зъба, които са разчоплени от работата при зъболекаря. И при мен имаше болки в гърлото, след като ми дупчиха кариес и после ми сложиха лекарство. Мина за два дни.

Иди на друг зъболекар иначе, не се занемарявай, че ще свършиш в болницата накрая, тези състояния са опасни. Ако трябва ще идеш 5-6 пъти на зъболекар, какво толкова. Аз тази година ще ходя общо около 8 пъти. Ходя в обедната си почивка, винаги има начин, когато се налага.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 40322e001c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Зъболекарите понякога се страхуват да работят върху много развален зъб, защото може да доведе до смърт, което е кофти за репутацията. Аз също се влачих година с фистула, която мислех за афтичка от мръсно, а се разбра твърде късно, че зъбът ми се разрушава отвътре и в корените, но без болка. Няколко доктори ме върнаха, защото се страхуваха и да го лекуват, и да го вадят. Тогава през колеги, открих координатите на добър зъболекар-хирург, който се съгласи да го лекува, а при влошаване да оперира мястото, с още един асистиращ зъболекар. До този момент не бях имала толкова сложен казус със зъб. Накрая спасихме зъба и минах без вадене.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 15b14ed817
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   благодаря за коментарите, защо обаче коментарите на номер 7 и 8 липсват. Администраторът ли ги е изтрил, че не можах да ги прочета?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 7dee37d62e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Боже! Аз съм минала през това! Вкуса, който изпитваш идва от арсен! Това е отрова, която се е използвала за умъртвяване на нерви....през миналия век! Никой зъболекар нормален днес не позлва арсен, а в някои страни е и забранен изобщо. Арсена поставен грешно предизвиква некроза на живите тъкани, убива всичко до което се докосне и аз бях подложена на такъв Ад от една некъдърна зъболекарка. Тя е длъжна да те уведоми какво лечение предприема и да иска твоето съгласие за това! На теб ни е нужен сега не зъболекар, а дентален хирург и то спешно! Да ти кажа какво се случи с мен - същото. Тежко поразен зъб, за умъртвяване. Сложи ми арсен. На 2-рия ден изпитвах неприятен метален вкус в устата и венеца ми леко посиня. Отидах - някаква гангрена....каквооооо? Веднага отидах при нормален зъболекар, който ВЕДНАГА грабна телефона на университетски професор - дентален хирург. Не знам дали някой е виждал зъболекарска операционна, не кабинет - операционна - това може да ти докара страх до смърт. Наложи се седация - венозна упойка! И рязане и пилене, ама не на зъб, а на кост. Хирурга извади поразения от арсена зъб, съседния на него също, защото арсена и там беше влязъл и увредил корените чак и разтопил костите отдолу....рязане/ампутиране на костите имали досег с арсена, на целия венец също! Професора ме оперира почти 2 часа, иряза парче кост като орех :(((, отвори чак синуса ми. Никога не бях виждала това - хвана телефона, обади се на тази, която ме скопоса, представи се - последваха такива псувни, ругатни, обиди, каквито не бях мислила, че ще чуя от лекар и то професор. Обади се в някакъв център, лиши я от права. А мен ме възстановяваха 4 години :(((. Поставяне на костозамествачи, един прах от смляни кости (на умрели хора) размесен с нещо, синус лифтове за изграждане на синуса....когато изгради костта отново следваше трансплантация на венец...след това поставяне на импланти - винтове, които имитират зъбен корен и на тях постави зъбите. Това ми струваше над 20 000 лв., но всичко започна както ти обясняваш. Наистина искам да ти помогна с моята история. Моя съвет е НЕЗАБАВНО да се консултираш с дентален хирург, не зъболекар, ти имаш нужда от хирург, защото симптомите, които описваш говорят за хирургия, незабавна, спешна хирургия!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 5d83a7a110
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Много ти съчувствам! Не стига, че е неприятно, не стига, че понякога боли ужасно, но и държат така! Преди години и аз имах гангрена на един зъб, за мой късмет попаднах на мила зъболекарка пред пенсия. Тази жена направи чудеса да ми спаси зъба от вадене! Да, ходих много пъти, да имало е моменти когато съм плакала от болка и настоявах да го извади и веднъж завинаги да се свърши, но тя излезе по-упорита от мен и сега не съжалявам. 32 зъба имаме и ако почнем ей така да ги вадим...
Съветът ми е, взимай мерки и веднага върви при друг зъболекар. Най-вероятно да ти сложили арсен, а не е добре да остава прекалено дълго в зъба ти. И това съм го правила, но с друг зъб. Сложиха ми арсен в процеса на лечение, но се наложи да замина и си пропуснах часа и като се върнах все отлагах да запиша нов. Арсенал или се разтвори или в един момент съм го глътнала (не е добре защото е отровен, вярно количество в зъба е минимално, но все пак) и накрая зъбът ми се разпадна и искам или не ми го извадиха (или поне това, което беше останало). Така, че знам, че не ти се ходи 5-6 пъти и едва ли ти се дават маса пари, но това е начина. И да, зъб не се вади когато е толкова инфектиран. Не знам защо, но явно си има причина.
Лошото е, че си попаднал на кофти зъболекар и не да ти обяснили човешки какво, защото и как. Търси друг зъболекар!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 0a5a8770ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Здравейте,
Студент съм съм по стоматология с родители лекари.
Моля Ви не вярвайте на Номер 16,това не е близо дори до реална история.По-скоро съответства на ниско бюджетен хорър филм.Рязане ,ампутиране ,орехи ,лишаване от права ,абе все глупости.Моля ви ,слушайте вашите лекари и зъболекари,те са специалисти ,които учат 6 години за това и знаят най-добре от какво се нуждаете.Не търсете информация от интернет и НЕ се самолекувайте.Ако не сте доволни от лечението или методите на някой лекар ,потърсете второ , трето , пето мнение ,ако трябва накрая го сменете.Не одобрявам по никакъв начин държанието на колегата стоматолог.То не отговаря на стандартите ,по които ни учат и е срам за нея.По-лошото е ,че по този начин петни имената на честните и добри професионалисти от съсловието.Колкото до проблема,описан в историята - Обикновено почти никога не се прибягва първо до екстракция на зъб,започва се с лечение ,което може да трае няколко посещения.В краен случай ,ако няма подобрение или има влошаване на ситуация се извършва екстракция и зависимост от мястото на зъба чрез поставяне на коронка или имплант се възстановява естетичната и дъвкателна функция на устния апарат.Нормално е след поставяне на лекарство пациента да усеща болка , парене , пулсиране и друго в първите няколко часа максумум до ден два.Колкото до лекарството - никой не знае.Обикновено за лечение и умъртвяване на зъб се използват лекарства на арсенова основа.Бъдете здрави!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: a852feb0df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Аз съм номер 5. До автора - пиши ни какво се е случило след като отидеш на преглед, моля те. Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 43f1f6bcf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   От авторката- същият ден след злополучната среща със онази зъболекарка веднаха отидох при друг зъболекар, без записан час. Той ме прие по моя молба, само да се консултирам с него. Показах му снимката, без да ме гледа и без да сядам на стола му. Каза ми, че зъбът може да се извади много лесно, защото корените са нормални, но мога да ида чак след месец и половина. Аз му благодарих и му платих 10 лева за разговора. Разбира се не си записах час, защото е много далече във времето. Като се прибрах започнах да усещам парене и в стомаха и в гърлото. Прилоша ми. И взех една дезинфекцирана игла и махнах всичко от зъба. Но това стана няколко часа, след като вече бях стояла с въпросното лекарство. Защото беше сложено само външно на дупката. Проблема е, че ден след това започнах да усещам силно изгаряне във хранопровода и сега доста странно усещане във стомаха. Отвреме на време усещам, че ми пари нещо във червата, а понякога ги усегщам все едно са подути. И като ям усещам дисконфорт в стомаха. Вече не мисля толкова за зъбът си, а за това какво може да съм погълнала, че да се чувствам така. Докато ми слагаше лекарството, което беше червеникаво-кафяво на цвят, тя сложи и някакъв сивкав прах отгоре на памука заедно с него и го сложи на зъбъти ми. После го затвори с бяла паста. И накрая капна на венеца ми нещо, като масло от едно шишенце. Ако това го чете някой зъболекар, ще съм много благодарна ако ми каже, може ли стомахът ми да се раздразни ако съм глътнала от въпросната субстанция, която така и не разбрах каква е?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker