Лош дъх и възможни причини - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Лош дъх и възможни причини
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 918 пъти
Съществуват различни причини за лошия дъх. Поразгледах темите и видях доста глупости изписани. Ако си миете зъбите редовно и пак имате лош дъх, доста вероятно причината да е генетична. В България е почти невъзможно да намерите лекар, който да може да ви диагностицира, за съжаление. Ще се опитам да споделя каквото знам до момента. Едно от състоянията е триметиламиноурия (TMAU). Миризмата при него варира в зависимост от концентрацията на ТМА и може да се усеща като горена гума, риба или урина/амоняк. Миризмата може да се излъчва от цялото тяло, а не само от дъха. Дължи се на дефект в FMO3 гена, а съществува и TMAU2, причинен в повечето случаи след лечение с антибиотици, които водят до свръхрастеж на бактерии синтезиращи ТМА. Лечение за момента не съществува, но скоро започват клинични изпитания на 2 метода,.
Дефект в SELENBP1 гена, миризмата при него е като варено зеле. Лечение не съществува за момента.
Фенилкетонурия - миризма на мухъл. Съществува лечение.
Изовалерична ацидемия и глутарова ацидемия - миризма на потни крака. Лечение не съществува за момента.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 34c449fea2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Друга причина, която се пренебрегва, е проблем със стомаха, стомашно-чревния тракт. При такива проблеми дъхът мирише на гнило, ако са изключени проблеми със зъбите, най-вероятната причина е това.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 7b5fcd5280
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз имам лош дъх ако съм на фастинг, кето режим или просто на много ниски въглехидрати.
Когато организмът ми премине в кетоза, започва и лошият дъх.
За мен начинът на хранене е от голямо значение.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 891fad425a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   На 25 дъм момче,
Лошия дъх ме преследва от малък, устата ми е набъкана с пломби, ядох много шоколад като малък
Та като ям месо, и ми влезр между зъбите и го оставя ден два става миризмата оле мале. С конец трябва да се чистят зъбите само с четка нищо нестава, имам 1 място ми събира хвана между 2 зъба долу до венеца, и като ям много се наслоява и ме боли, само конеца ми помага.
И аз искам да имам бели зъби като сняг, хубав дъх, без черни точки по лицето с 10кг повече, но няма перфектни хора, колкото мога си поддържам устата, тялото неще да качва кг, а само го тъпча, както о да е всеки си има проблеми айде живи и здрави

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: b6a8d186f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Първо трябва да се търси причината в зъбите и да се оправят всички кариеси. Понякога те тръгват между самите зъби и не се показват на повърхността дълго време. Ако някъде има чувствителност - ренгенова снимка.

Второ, вече е задължитрлно да се детоксикира организма, защото от лошата храна, червата ни събират шлаки, в които хрната започва да гние и от това имаме лош дъх. Има щадящи препарати с пореста миктоструктора, които не убиват пробиотичните бактери. Предполагам, че може и с билки да се постигне същия ефект. Тези препарати също така изкарвят тежките метали от тялото, които влизат от водата, от замърсявания от автомобили и самолети във въздуха, замърсявания от лекарства. Като се пие зеолит например първата една седмица, тялото мирише, изкарва токсини през потта и урината. Иначе това нещо оства в тялото. След това - спира. Добре е организма да се колонизира с пробиотици, за да не се развивят патогенни бактерии, от които ествствено мирише. От захар и бяло брашно особено, също мирише, защото пшеницата се пръска с препарат, който прави микропукнатини в еряата и се пропуска храна, същое генно модифицирана с 50 % повече глутен и гние в червата, особено, ако не са почистени. При диета без брашно, зеленчуци и млечни продукти, може и хляб от спелта, но малко, като се ходи до тоалетната, спира да мирише. Мириса е в резултат на гнилостни процеси. И той избива и чрез потта и явно някои хора, не могат д го отмият.

После, трябва да спрете да пиете кола и други сокове и газирани от магазина с изкъствен произход, кроасани в пликче и други неща със срок на годност от по няколко месеца. Ако не се е разваля за няколко дни - не е истинска храна, а е тъпкана с консерванти, от които не само миришеш лошо, но и може да получиш рак. Мисля, че това би помогнало и на хора с мутация в гените, поне до някаква степен, ако се направи.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 37b2854c80
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Освен зъбите с четка трябва да се чистят с конец или др. приспособление ежедневно. От както съм в чужбина и ходя вече тук на зъболекар ме учиха как да си мия зъбите правилно. Макар, че нямам развалени зъби особено сутрин вече не усещам неприятният дъх, както преди.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker