Много дълъг цикъл - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Много дълъг цикъл
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1051 пъти
Здравейте!
На 15 съм и от три месеца насам цикълът ми е по 2/3 седмици...майка ми каза, че ще запази час при генеколог, но той можело да даде час за след доста дълго време...много се притеснявам да нямам някаква киста на яйчниците или поликистозни ячници (които водят до стерилност)...не мога да спра да мисля за това и всеки път щом се сетя, че може да имам някакво заболяване и да съм стерилна ми се отщява да живея....имали ли сте такъв случай?Ако да моля ви разкажете ми как се справихте с него.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: a274b97dee
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не си поставяй сама диагнози, мило дете. Самодиагностицирането е много лош съветник, казвам ти го като човек, който е учил много медицина през живота си и в момента практикува. Не си лекар, нямаш необходимите познания, за да можеш да определиш какво ти има. Това може да направи само професионалист с нужния опит и само след изследване на състоянието ти. Затова да четеш разни неща в интернет наистина ти върши само и единствено лоша услуга, нищо повече.

На 15 годишна възраст тялото съзрява и неговите системи са в забързан процес на развитие, а той е пряко свързан с нашите хормони. Понякога те са в лек дисбаланс, и най-често това е причината за проблемите с менструалния цикъл при момичетата. Също така трябва да знаеш, че всяка втора жена (и в пубертета също) е имала кистозни яйчници, и нито е нещо страшно и непоправимо, нито е подпис и печат, че няма да можеш да имаш деца. Най-вероятно ще можеш и най-вероятно цикъла ти до една-две години ще се нормализира, така че дишай и спи спокойно.

Знам, че сега всичко те плаши и знам, че искаш най-доброто за тялото си, но ти вече си направила необходимото. Ще отидеш на лекар, когато това е възможно, и всичко ще се оправи с времето. Това, което ти можеш да направиш, за да улесниш ефикасността на евентуалното лечение, което той ще предпише (защото не е сигурно, че някой ще ти предписва нещо), е да се храниш с много салати и сезонни плодове, да стоиш настрана от мазна бърза храна, газирани напитки и тестени изделия, да се движиш колкото можеш повече, и да си прекаваш времето само с хора, които се държат добре с теб и с които душата ти е щастлива. Ако искаш да повишиш работата на имунната си система, хапвай червени боровинки и сурови ядки; печени зеленчуци и леки супи; черен шоколад и плодове вместо тежки сладкиши; газирана вода с лимон, вместо Фанта; ако пиеш кафе, нека е в умерени количества и с ядково мляко (бадемово, мляко от кашу), не по три кафета на ден със сметана и захар. Хапвай на воля маслини, гъби и печена риба. Пий билкови чайове, особено маточина, червена боровинка и жълт кантарион (те са много полезни за проблеми с менструацията и пикочо-половата система).

Здравословното хранене с прясна и жива храна ще те направи още по-красива (ако имаш излишни килограми, ще бъдат свалени като с магическа пръчица, а ако вече си в перфектна форма, ще се почувстваш още по-стегната) и още по-здрава, а това само по себе си подпомага всичките ти системи да работят по-добре, еднокринната също. Тоест, по този начин си помагаш дори повече, отколкото с лекарства, и това е начин на живот, който ти гарантира спокойствие и добро самочувствие завинаги, не само днес или утре.

Прегръщам те и апелирам още днес да си отпуснеш душата и да се обградиш само с добри хора, които те подкрепят. Търси компанията им, говори си с тях на воля, правете си дълги разходки навън и не се фокусирай върху въображаеми болести, защото това само по себе си ще те разболее много по-сигурно и по-бързо, отколкото всяка диагноза сама по себе си. Ако започнеш да се усмихваш на страховете и избереш да ти е хубаво днес (и утре, и вдругиден) на един етап дори няма да се сетиш колко те е било страх. А това е гаранция за щастие и здраве.

Гушкам те!

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 57a26e29ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В началото, докато се стабилизира цикъла, обикновено е доста или нарядко, или начесто. Не се психирай предварително.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: b5f3b10c9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз имам СПЯ и хормонални нарушения /които принципно вървят ръка за ръка/ и нямам цикъл - не ълъг, никакъв.
В момента съм на 37, така съм, откак се помня - получавах някакво мижаво течение през 6-7 месеца. Освен това има и други симптоми като наднормено тегло, хирзутизъм, депресивни състояния и смяна на настроенията, а ти не си споменала да имаш такива.
Предписваха ми разни хормонални терапии, които имаха ефект, докато вземах лекарствата, след това - старата песен. Въпреки това успях да забременея и да родя нормално здраво дете, за което благодаря най-вече на Господ. Така че - не се шашкай - дори да е тази диагноза / а аз не вярвам да е/, никъде не е закон, че задължително ще останеш бездетна.
Успех.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 1ac80d2b86
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря ви за подкрепата!
Номер 3...да понякога имам смяна на настроенията и се депресирам за около 3/4 часа но ми минава..честно казано от вас получавам повече подкрепа отколкото от гаджето си, който уж щял да ме подкрепя каквото и да стане, а сега когато ми трябва подкрепа той си цъка на телефона...

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 308b7f0551
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Спокойно, аз съм с поликистоза. На 20 съм, разбрах когато бях на 18. Също така с обърната матка, която е наследствена, но това не е страшно. Не се тревожи, моя цикъл преди също беше ужасно дълъг и много обилен. Изписаха ми хормони, които в началото не ми подействаха добре и ги сменихме с други.
От година и половина ги пия, знам, че са вредни, но нямам голям избор. Пих ги дори и когато не водих полов живот и честно казано с тях ми е добре. В пубертета отнема известно време докато цикъла се нормализира.

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 5d5c5d5c39
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Номер 5, има ли окончателно избавление от поликистозата?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker