Тежка депресия от години наред, някой излизал ли е от такова състояние и как? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Тежка депресия от години наред, някой излизал ли е от такова състояние и как?
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 2307 пъти
Нещата са следните - от почти 8 години съм в постоянна тежка депресия, всеки ден, вские час и минута е това няма почивка от години вече, само едно лято 2013 бях добре това е, няма да влизам в подробности защо, просто при влизането в пубертета здравето ми се смля физиката ми та аз съм постоянно изморен и скапан, мислите ми, възприятията ми за всичко се промениха научих ужасната грозна истина за хората и всичко около мен оказа се,че съм много проклет човек със същност която налага много сложни изисквания за това което искам от живота, които просто тоя свят не може да покрие каквото и да направя просто си се надявам на чудото едва ли не, студент съм 3ти курс, неудобно ми е да кажа от кога не съм работил и колко трудно ми е пак да го направя добре, че ми помагат нашите ама те не знаят много за състоянието ми и не е добре работата.. наричайте ме мързел или ленивец, както искате ме наричайте аз си знам какъв съм. а последнте две години са особено обезнадеждаващи, искам просто да попитам някой справял ли се е с такъв тип проблем и как, мога ли сам или трябва да търся помощ, защото не мисля че още дълги години ще мога да го издържа това, та то е всеки ден просто се събуждам и ме боли,, години наред това постоянно нещастие ме изцежда физически и психически аз се промених срам ме е от себе си вече, всяка задача от университетът и почти всяко нещо което трябва да свърша го правя с хиляда мъки, не знам колко още има докато не откача, а нещо осоебно гадно е как хората забелязат странните странични ефекти на това състояние те ме мислят за странен, слаб и не ме мислят за нормален а аз не се опитвам да го показвам крия се пред другите за това но ми личи някак..абсурдно е. а си спомням като по- малък как натоварванията въобще не ми се отразяваха беше толкова щастливо и бам един ден дойде и рязко се влоших. Просто някой ако е минал през подобно нещо да каже иска ми се да знам дали мога сам да се оправя или да търся помощ от някъде......

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 0dc0cc2f4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Запиши се на фитнес.

Майтапа на страна. Просто минаваш през духовна трансформация. Тук каквото и да ти кажат, няма да има стойност, защото сам трябва да извървиш пътя си и да осъзнаеш нещата. Аз се лутах около 20 г и минах през всичкие кръгове на ада с тази депресия, докато научих урока, който трябваше. Всичко минава и се изтърпява, спокойно. Никой няма да ти болка, която да не можеш да изтърпиш.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 55ecf3e1dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много приказки си изприказвал ,но не си конкретизирал защо ,според теб , си изпаднал в тази дупка .Някаква кофти случка ли е имало, какви са отношенията в семейството ти ? Защо ,след като не се чувстваш добре , се криеш от семейството ти и не потърсиш мед ,помощ ? Може да имаш депресия ,но може някакво заболяване да е,от което да не се чувстваш добре .
И не недей ,моля те ,да пишеш като откачен без точки ,запетайки и т.н .Ти нали си студент,предполагам си грамотен .

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: dbe2e5bb0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Депресията е сериозно заболяване. Това не е просто състояние на духа, т. е. нещо, което да излекуваш, като се стегнеш или насилиш да ти е готино. Това е проблем с хормоните - намалено производство на серотонин или домпамин, или проблем с рецепторите за тези хормони. Трябва да посетиш лекар, за да ти изпише лечение. Може да стимулираш производството на тези хормони на щастието и по следните начини - прави секс редовно, разхождай се сред природата всеки ден, яж шоколад, спортувай нещо с повече движение. Доказано е, че разходка в гората за най-малко 20 минути всеки ден влияе много добре при такива състояния.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: a3ac7f56f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Намери си приятелка. Любовта мотивира и може да те извади и от най-тежката депресия.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 224d149e82
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   За жалост ми беше познато всичко това. Лекува се само с мир, любов, щастие и радост. Смисъла на живота е в църквата. Всичко е временно тука на тоя свят.

Пиши в Ютюб пастор Пламен Петров всеки четвъртък от 21 часа се моли на Бог за хората и после дават свидетелства че Бог ги е излекувал. Има молитви срещу депресия.
Само тоя който е направил човека само Той може да помогне.

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: ad836ebc12
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Започни да четеш и слушаш клипове. Приложна психология и си води записки, много баластра има, но и едно изречение може да ти помогне. Аз за себе си установих, ме човечността ми пречи и, че съм прекалено добра, а не трябва. След като помагах много при една ситуация, абсолютно безкористно, получих не само лошо, но и ирония и подигравка за човешкото ми отношение. С това се боря аз, да съм добър човек е проклятие. Затова вече се старая да съм в позиция неутралитет. Аз така и не мога да направя лошо, но ограничавам доброто. Замислих се колко е важно да сложиш "ограда на личното си пространство" и колко хора не заслужават са си "човек". Всеки се бори с нещо. При теб не е ясно какъв е проблема, трябва да го дефинираш, откъде идва и да правиш малки стъпки. Да започнеш да работиш, да спортуваш, да тръгнеш на някакви занимания, са разчистиш токсичните хора и ситуации.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 0b9cab56a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами ако за 8 години още не си отключил психоза, а си само в депресия и нямаш други психични симптоми, то вероятно заболяването ти е напълно физиологично. Тръгвай по доктори. Започни от ендокринолог(но добър), заболявания на щитовидната жлеза водят до подобни проблеми. Мини и през зъболекаря, ако имаш някъде възпаления по зъбите, това те влошава и води до липса на енергия. Може да опиташ да минеш и през невролог и каквото друго се наложи. Смени си начин н хранене и спри да ядеш неща с консерванти, намери си нещо за детокс, за да изкараш всички тежки метали и вредни вещества от тялото и след това, няколко месеца по-късно, реколонизация с пробиотици. От лекар знам, че определени вредни бактерии водят до лошо настроение, така че и това дори е възможно. Ще се оправиш, ако започнеш още от сега, отивай за направления. Депресията е сериозен симптом на физиологично заболяване. И аз дъм минала по този път, 6 години съм живяла е така с тумор на хипофизата, а няколко леларя преди това ми казаха, че нищо ми няма. Последната вече беше решила, чр съм с депресия и за психиатър и ъочно тогава го откри. За 1 години ме излекуваха и вече нямам проблеми от 5 години. Успех и не се отказвай.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 6c9fd48d3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И аз съм така от 2 години вече,не знам какво да ти кажа

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 9d6d88e8da
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Депресията е липса на енергия.

Кое дава енергия на тялото на човека?
Отговори, според разбиранията на човека.

Според мен, фитнесът е добър само, ако около града, в който живеете няма планина.
Има ли планина, отивайте веднага.
Сам, с група, в нашия град във фейсбука непознати хора се организират и събота и неделя излизат с водач по планините.
Ако има иглолистни гори е най-добре.
Въздухът в тях особено сутрин е силно енергетичен.
Не е необходимо да бягаш, да се натоварваш в началото, просто дишай, за да дадеш храна на тялото, да дадеш енергия.

Когато се налее кофти бензин в колата, тя започва да се "дави".
Същото е и с човека.

А един бърз вариант, купувате си сладник, женско биле му викат още, то е един жълт корен, продава се натрошен обикновено.

Чаят от него е жълт. Той помага на надбъбречните жлези, а те са основно отговорни за енергизирането на тялото.

Ако Ви мързи да правите чай, просто смучете парченца от корена и ще Ви се припие и вода.
Друга уникална билка е белият и жълт равнец.
Чаят е малко странен, но свръх полезен и енергизиращ

Друга билка, жълтия кантарион, и червеният е добър, даже повече, но по-рядко се намира.

Тая неделя брах жълт равнец, то самото му бране вече те лекува, камо ли да го пиеш.

Всички билки, които дават ясно изразен жълт чай са за енергия.

Изобщо повече не говори за депресия
Просто търси енергията си.

Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 9d6d88e8da
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Малко сбърках за чая, за цвета на чая.
Да, жълтият на цвят чай е добър, но реално те чайовете са си жълти, червени, например от жълтия кантарион е почти червен, а е много добър за така наречените депресивни състояния.

Така, че започни с един вид чай, препоръчвам сладника или както му викат и женско биле, а после избери други, или ги смесвай.

И не забравяй гората.
Парковете не са толкова ефективни, защото въздухът не е достатъчно наситен с кислород, ако са в големи градове.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 75d5da59e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Нямаш достатъчно енергия. Като начало спри вътрешния диалог. Потърси неща, които ти дават енергия и сила. Религия, езотерика, спорт, изкуство -ти да практикуваш също, йога и медитация, танци., разходки сред природата.... И като установиш кое е практикувай го редовно. Натрупай енергия в себе си, духовна и емоционална и започвай да се измъкваш. Приеми живота и хората такива, каквито са. Недей да имаш големи очаквания. Обичай се. Обичай се такъв, какъвто си.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: df2ffbc6b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Разбирам как се чувстваш. Аз също от пубертета насам започнах да отключвам често депресивни състояния. Разликата е, че при мен депресията е на периоди, не е постоянна, както казваш, че е при теб. От опит мога да ти кажа само едно - най-добре и "най-извън депресия" се чувствах в периода, в който си намерих работа и едновременно с това учех. Тогава бях достатъчно ангажирана, за да нямам време да се поддавам на депресивните състояния, и се чувствах истински полезна. Накратко - от подобно състояние не се излиза, както някои може би ще те посъветват, с гледане на разни сектантски видеа, с четене на книги за смисъла на живота и тем подобни. Това са неща, които в най-добрия случай могат да помогнат временно, а в най-лошия - да стане още по-зле. Само се замисли колко е нелепо да вярваме, че едно видео в YouTube, в което се говори за Бог или за психология, може да ни оправи живота. Животът се оправя с ДЕЙСТВИЯ. Това е най-сигурният път - реалните действия. Просто започни да правиш нещо, което да те кара да се чувстваш полезен, това е. В началото ще е доста трудно, спор няма, но само това изкарва хората от дупката. Намери си някаква работа, каквато и да е, естеството й и заплащането нямат значение на този етап. Продавач-консултант, хамалин, от тези, дето раздават флаери, охрана в някой супермаркет - все тая. Спортът също може да ти помогне да започнеш да се чувстваш по-добре. Наистина, запиши се на фитнес. Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 627b90eddd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Пич, намери си просто работа и хобита и ако можеш и приятелка и не са занимавай с глупости :)

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: dd7844424d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   До Коментар 5: Църквата е най-подходящото решение, но проблема е съвсем друг. Онлайн " ходенето на Църква", недопринася за нищо съществено. Трябва да е на живо, въпроса е че се съмнявам, че момчето може да попадне на нормална Църква. А отгоре на всичко Пламен Петров е от протестантската общност, където хората я възприемат за секта и без да му се обясни, че в цял свят са 900 милиона протестантите той ще си направи грешни изводи. Трябва да разпита свои приятели дали ходят на Църква и ако има такива, те да го вземат със себе си. Така ще е спокоен и ще има среда.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 9ce6d896ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Може да е хормонално. Опитай първо да си помогнеш сам, приемай витамини, повече разходки, слънце, би било добре море... Занимавай се с неща, които ти харесват.
Не мисли толкова хората, живота
Ако не се получи, може да е нещо по-сериозно и да трябва да посетиш лекар. Добре те съветват по- горе за ендокринолог

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 3924e52a11
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Депресията ти се дължи на живота в т.нар - кенеф "държава" наречена беге.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: e450de2fb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Изследвай щитовидни хормони и за хеликобактер.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: d362ce6620
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   благодаря за съветите, действам по въпроса с каквото мога. иначе аз нарочно не описвам защо се е получило така при мен аз много добре знам защо е, но е много дълго за обяснение и мисля, че няма смисъл, извода от това е, че такива дълги депресивни състояния винаги са заради много причини, говорим за злощастно съвпадение на много проблеми, от всякакъв род и то проблеми дошли от самосебе си дошли от мен вътре поне повечето, с други думи самият аз съм най-големият си проблем, това едва ли ви говори много аз си знам какво стана хаха

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker