Проблеми след изрусяване на косата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Проблеми след изрусяване на косата
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1011 пъти
Здравейте! Преди няколко години прекалих със боядисването и изрусяването и оттогава имам отвратителен пърхот и косата ми започна да капе страшно много. Сега е два пъти по-рядка и самия косъм е станал тънък, пробвала съм различни маски, шампоани и други, но нищо не помага. Пърхотът не са някакви малки топчета, а са огромни люспи. Постоянно ме сърби и боли скалпът, корените на косата ми сякаш ме болят. Гледам да не я мия често, по два пъти на седмица. Станала е толкова слаба, дори и да използвам някакви уреди поне веднъж и се съсипва и става много суха. В началото след като се боядисах реших да се подстрижа много късо, за това цялата изрусена коса оттогавс вече я няма, но проблемите пак са си тук. Имате ли някакъв съвет и може би някого с подобен случай да сподели опит? Благодаря :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: 1fd2220f4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Шампоан за косопад на Mediceuticals / Fitoval капсули за косопад на Fitoval и Мерц! Селен, биотин добавки. Ампули против косопад на Алфапарф, може и техния шампоан за косопад, добър е и има супер аромат. Аз така се спасих.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 96f37199ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Дерматолог. Може да е себореен дерматит или кой знае какво. Обикновено с отрязването на силно увредената от боядисване коса нещата се оправят. Тук проблемът явно е по-сериозен.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 319c28f99b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Задължително да те види дерматолог, а след това поне няколко професионални терапии за коса в салон, комбинирани с железен здравословен хранителен режим и качествени хранителни добавки, които да подкрепят организма. Трябва да се действа и отвън, и отвътре. Само едното не върши работа.

Ако започнеш утре, след три месеца всичко ще е значително по-добре.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 858e467159
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тук според мен имаш два коренно различни проблема - единия е за фризьор, другия за дерматолог. Не предприемай нищо на своя глава от тук нататък. Върви при кадърен фризьор, който може да ти помогне и знае как точно да го направи. За пърхота и люспите ти трябва дерматолог. Той/тя ще ти предпише лекарство против ортикария (беленето на скалпа), което може да се окаже сериозен кожен проблем. А за косата ти - лично от мен ти казвам, остави я да диша. Изрусяването е страшно вредно и убива косъма, което значи че косата ти ще расте увредена, ако въобще расте... всичко е строго индивидуално, разбира се, но моят съвет е да не правиш нищо повече по косата си, освен да я лекуваш и оправиш...

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 1e27f7d08b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Трябва да отидеш при дерматолог, за да ти каже какъв шампоан от аптеката, а не от дрогерията, е удачен в твоя случай.
Ако просто косата ти се беше изтощила, щеше да е лесно, но при теб самият скалп не е понесъл изрусяването. Следователно първо трябва да излекуваш скалпа, а после да мислиш за подхранване на косъма.
Към момента спри да третираш косата с преси и използвай по-лек шампоан.

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 68fa11cc24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Консултация с дерматолог относно грижата за скалпа и преминаваш на медицинските шампоани и тоници, които са ти предписали.
Косата спираш да я боядисваш с боя поне за половин година. Подстривай я или поне леко я скъсявай всеки месец. Протеинови маски, баня с масла 2 пъти седмично. В домашни условия (силно подхранват например кисело мляко или майонеза, нанесени като маска, масла също можеш да нанасяш по дължината на косъма и оставяш за през нощта - бадемово масло, арганово масло, масло от карите и дори обикновен зехтин), ампули за коса с кератин от аптеката (а и всякакви други подхранващи ампули от АПТЕКА - поне ще си сигурна какво има вътре)). Промени си храненето така че да приемаш качествени протеини (градивният материал за косата) в достатъчно количество (месо, яйца, риба) и много плодове и зеленчуци. Ако трябва и хранителни добавки или комбинации от витамини - фармацевта в аптеката би трябвало да може да те насочи, какво е подходящо, ако нищо конкретно не ти е препоръчано от лекар.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker