Причини бебето да не обича кърма - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Причини бебето да не обича кърма
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 626 пъти
Здравейте, имам въпрос към майките - случвало ли ви се е бебето ви да не харесва кърмата ви и да отказва да суче? Говорим за случаи, когато има достатъчно мляко, формата на гърдата и зърното си е наред, както и бебето няма физически проблем, който да му пречи да суче. И има ли такива сред вас, които са си правили изследване на кърмата, за да се провери дали има всички необходими хранителни вещества и т.н.? Ако може да споделите резултатите, в случай че е липсвало нещо - какво е било то?

Моето бебе още от раждането категорично отказа да суче и при какви ли не специалисти ходихме, но така и не открихме проблем. Пия всички необходими витамини, както и чай за кърмене. В момента ползвам помпа и давам кърмата от шише, като е необходимо и допълнително дохранване с адаптирано мляко. Забелязала съм, че бебето мрази кърмата и я пие с нежелание, а после с удоволствие си допива другото мляко. Опитахме различни марки и всички са направени със сладък вкус, докато кърмата е винаги с различен вкус, според това какво си ял, но рядко е толкова сладка. (Знам това от мъжа ми, който редовно я пробва на вкус.) Освен това бебето ми не харесва да суче от гърда, когато му я подавах в началото винаги правеше гнусливи гримаси, беше пред повръщане и плачеше, затова се отказах вече от опитите. Но искам със следващото ми дете да го кърмя, затова обмислям следващия път да направя някакво изследване на млякото. Според вас има ли смисъл или си е до детето?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: 26fe714ab6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Консултирай се със специалисти по кърмене. Мисля, че изкривяваш проблема. Говорим за истински и преди 100 г. прабаба ти, защо не е имала този проблем. Моя позната развиваше същите теории, взех бебето и при мен сучеше без проблем. Тя не го държеше, правилно и така и не го кърми. Ясно е, че адаптирането мляко е с какво ли не овкусено, за да се хареса повече и да се КУПУВА.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: fa7366d6c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да не би от хапчетата които пиеш и кърмата да се променя вкуса.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 40654c1af0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Да и моето беше мързеливо и предпочиташе адаптирано мляко, аз също съм харесвала адаптирано мляко повече. Пробвах да цедя, но рак не я пиеше, казаха ми да я притоплям преди да му я дам и тогава горе долу ставаше. След няколко седмици ми омръзна и спрях да се занимавам. Бебето почна от средата на втория месец да си спи през цялата нощ и съответно и ние, а всичките ми кърмещи познати по 3-4 пъти на нощ ставаха. Казват че е до дете.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: acd796c6de
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Научила си го да пие от шише, много по-лесно му е, вместо да се напъва да суче. Ако искаш да продължиш да кърмиш, трябва да му спреш дохранването. Не знам сигурна ли си, че искаш да си го причиниш. Няколко дни ще сте като скачени съдове и нещата ще се регулират, но не знам имаш ли сили за това? Не пишеш на колко месеца е бебето, ако е над 6 м., няма смисъл да си го причиняваш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker