Осъзнах, че не мога да спра цигарите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Осъзнах, че не мога да спра цигарите
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 1115 пъти
Искам да се подобря и ви моля да споделите опит или насоки.
Не пия кафета, алкохол, енергийни и тн...
Но храната ми сигурно е вредна защото ям от всичко! каквото ми се яде ям. пуша от 13 годишен сега съм на почти 20. Имам заседнал начин на живот от близо 6 месеца. Искам темата да е кратка затова ще ви излъжа, като ви кажа че не искам да ги спирам защото иначе ще стане дълга. Билки, дори съм съгласен да пия "лекарства" или да правя упражнения, които да не кажа, че ще махнат страничните ефекти но поне да ги намаля до минимум. Един пример щом цигарите запушват артерии. пушачите ще приемат повече джинджифил, чесън ленено семе сок от нар и тн.... Ако се изморяват бързо ще започнат да спортуват активно или ще правят кардио. Аз за тези 7 години нямам проблем с либидото с дробовете или зъбите или със кръвта но кръвообращението ми май, е започнала да се прецаква защото крайниците изтръпват лесно. Но ще посетя личната си лекарка и няма да гадая. Ще се радвам да прочета, вие от колко време пушите и как са ви се отразили? Дали вярвате, че може да се намалят страничните ефекти от цигарите?

П. С "Не искам" да ги намалявам повече от сега средно по 1 кутия пуша за 24 часа.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: ab01c33df6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Проблемът е психически и внушението как цигарите успокояват, не вредят и т.н. Мъжът ми пуши 25 г., колко сме се карали. Сега ги спря, защото усещаше все повече колко му е зле. Това, че нямаш видими белези, не значи че нямаш проблими. Той започна да гледа видеа, намери едно в което показват как ги правят и всъщност вътре тютюн почти няма и това много му помогна. И днес съжалява, спомня си, какхдетето ни извъщаше главата си от миризмата. Когато някой пуши, ми казва леле каква смрад, отвратително, чак сега го осъзна. Просто трябва да се убедиш, че нямаш нужда от това и да на 20 не си личи, но с годините си личи много. Изгледай 30-50 видеа и сподели как ти е повлияло.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 0129472052
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма такова нещо като НЕ МОГА. Има само "Не искам, нямам воля и желание"
Аз бях със същия проблем като теб, бях пропушила от 15-годишна. Една кутия я пушех за 2 дена. Мислех, че да спра цигарите е невъзможно.
Преминах преди 1 година на iqos и постепенно обикновените цигари започнаха да ми дразнят. Беше един дъждовен и мрачен ден, бях свършила цигарите и ме мързеше да изляза да си купя и така вече 3-ти месец не пуша! Без лекарства, и тн. Веднъж се изкуших да запаля една обикновена цигара, две дръпки и я изхвърлих тъй като това вече не е моето нещо :)
Е, малко надебелях, но здравето е преди всичко...
Жена, 21г.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 3b0c2da7c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ти си на 20 и организмът ти все още може да компенсира цигарите. Ще усетиш намаляването на физическата дееспособност и здравен капацитет по-късно на 30 години. Тъй като си мъж можеш да ги откажеш и да възстановиш организма си бял дроб, сърце до към 25-28 годишна възраст. Кръвоносните съдове са възстановими до 22-25 г. възраст, нервната система, бъбреците до 21-22, мозъкът не се възстановява.
Странно ми е защо мислиш, че не можеш да се откажеш от нещо толкова вредно и не чак толкова приятно, и скъпо! Хубавите, ароматни цигари винаги са били скъпи.
Бивш пушач съм. Пропуших на 17, спрях ги на 20 като студентка. Станахме приятели нашата група и асистента по патоанатомия, после се аз се омъжих за него. Патоанатомът е най-добрия диагностик. Детски лекар съм, на пушещите родители децата се раждат по-дребни, по-често с малформации и боледуват често.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 561013e6cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Доста цигари са за едно денонощие. Предполагам, че през нощта спиш, което ще рече, че на два дена купуваш по една кутия. Аз съм нещо подобно на теб и се дразня, че не мога да ги намаля поне. Става за някой ден и после пак същата песен. Предполагам трябва силна воля. Имам познат, който просто хвърли кутията и повече не е палил за 5г време. Не съм го правила, защото ме е страх, че няма да се справя. Също търся съвети за спиране на цигарите.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d318294668
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   А защо пушиш като не искаш да пушиш? Нещо ми се губи логиката.

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: c42c18a06d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Потърси в интернет: Алън Кар - Не пуша вече. Има я онлайн. Книгата е помогнала на много хора, мен включително, чете се бързо - опитай.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker