Киста на опашната кост - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Киста на опашната кост
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 990 пъти
Привет! Момиче на 17 години съм и от известно време си мисля, че имам киста на опашната кост. Искам да ми дадете съвети как да споделя на майка ми за този проблем, защото съм срамежлива. Въпросите ми са: Вие сблъсквали ли сте се с този проблем? Как се справихте с него? Срамувахте ли се? И също така възможно ли е да се справя с проблема сама? Защото прочетох много за различни мазила, които дават ефект. Може да ми напишете и за мазила. Това по - скоро се превърна във въпросник, но ще съм ви благодарна ако ми отговорите на въпросите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6a65c20db1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако имаш съмнения за киста - взимаш си направление за хирург и отиваш! Той ще ти каже в какъв стадий е- дали се налага да се оперира или да се маже. Сама няма да се справиш- най- много с времето да се задълбочи и усложни проблема.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 07a2b3a700
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Как ще те е срам на майка си да кажеш, леле та тя те е родила, кърмила, гледала, не ставай смешна. Имах киста на опашната кост като бях на 19, без операция ми казаха, че няма да стане, само че не ми беше обяснено точно как ще протече, докторът така ми го обясни, все едно ще ми махат трън, ще станело на бързо, ще ме изпишат още първия ден, все едно ще бъде с местна упойка, а изобщо не беше така, това си е нормална операция с епидурална упойка, след нея си има и болка, така, че се приготви психически, най-добре си я направи, за да не се усложнят нещата. Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 7184b0fc27
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Точно сега ме приеха в болница за киста на опашната кост и чакам за операция днес или утре. Ако наистина е киста, няма как без операция. Миналата година я оперираха и сега пак стана. Лека е и си тръгваш на другия ден. С местна упойка. Ако не се реагира на време, може да го обърне на рак. Така че побързай, защото това може да доведе дори до смърт, ако се ослушваш още малко.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 491612665d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Бях на 19 години, когато ме оперириха. Много тежка операция, две седмици болничен престой и 6 месечно възстановяване. Представи си 15см дълбочиннен разрез докато епителизира колко време му трябва. Всяка сутрин промивка с тетра и след това стерилна превръзка и маз на Вишневски за заздравяване на кожата.
Гадна работа, но в днешно време медицината напредна и има далеч по алтернативни методи.
Кураж!

М40

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: d5545507aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   При мен се появява от време на време - от продължително седене - изчезва за няколко дни, ако седя правилно и не прекалено дълго. На лекар никога не съм ходила, т. к. не мисля, че е нещо кой знае какво.

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 5eb27aa5a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей, друг съвет освен да споделиш на майка си и да отидеш колкото е възможно по-бързо на хирург не мога да ти дам. Имах същия проблем, появи ми се кистата, когато бях на около 16г. като събираше гной и бяха адски болки, не можех да лежа, нито да стоя камо ли да ходя.. Отидох с направление от личната при хирург да ми я цепне и сложи дренаж. Ходи се няколко дни на превръзки докато отмине инфекцията и след това ти записват час за операция. Нооооо.. Реших да я отложа тъй като кистата ми беше заздравяла и си мислех, че няма да се появи, а и попринцип съм си голяма бъзла. Голяма грешка! Всичко си вървеше наред, мислех, че съм добре, кистата ту се появяваше с лека болка, ту изчезваше и аз вече бях свикнала и не ми правеше впечатление до миналата година, когато набра гной колкото детски юмрук и едва се закарах сама до болницата.... Отново ми я цепнаха, и ту днес, ту утре да се оперирам и се завъртя една година... От пустия страх. Но познати ме наплашиха, че колкото повече чакаш става все по-голяма, може да се развие в рак, да се наложи да ти направят пластика на дебелото черво, да стигне до гръбнака, да не говорим, че течността, която събира е опасна! Та страх, не страх юни месец ме оперираха в Св. Ана с местна упойка, всичко мина супер! Там един от хирурзите е много начетен човек относно кистите за това ти препоръчвам това място! Успех и побързай, не бъди като мен!
Ж21

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 5eb27aa5a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   П. С. Аз съм тази с дългия коментар....
Забравих да кажа, че за сметка на това колко дълго съм чакала доктора след операцията ми каза, че са извадили по-голяма киста от очакваното.... Така, че отивай без много да умуваш, става на въпрос за здравето ти!!!
Съжалявам, ако съм ви оттегчила с дългите ми писаници, но реших, че е важно.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 3ae3597285
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   При мен мина и без операция. Беше преди 4 години. Мажех се с ихтиол, като преди това почиствах с етилов спирт, слагах марля и я залепях. След като се спука намазвах с йодасепт. Лечението продължи около 2 седмици. След това не съм имала проблеми. Остана една много малка издутина на мястото, която почти се не усеща.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker