Възможно ли е да имам ПКЯ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Възможно ли е да имам ПКЯ?
преди: 12 години, 10 месеца, прочетена 2600 пъти
Здравейте! Наистина се надявам да можете да ми помогнете. Сега ще ви кажа как стоят нещата при мен. От известно време се притеснявам за окосмяването по тялото си и това ми създава голям комплекс. На 15 години съм. Говоря за косми (или да го наречем мъх) над горната устна, малки косъмчета около зърната и долната част на корема (от пъпа надолу)

Естествено веднага се обърнах към своите родители и ги помолих да отидем на ендокринолог. И така до една седмица вече си бях записала час при лекаря. Там отидох с надеждата да ми кажат, че всичко е наред и, че ще се оправя, че е напълно нормално. Но уви... Направиха ми ехография на яйчниците и това, което се видя бяха многобройни кистички (най-вече на десния яйчник).

Тогава лекарят ме прати да си правя изследвания на хормоните в една лаборатория. (5 дена след цикъла всъщност трябваш да се правят изследванията). Изследваха мъжките хормони, които изненадващо си бяха в нормата. После отидох с резултатите при своя лекар-ендокринолог и той ми каза че всичко си е наред. Попита ме дали в родата ми има по-космати хора и аз се обърнах тогава към майка си, която отрече да има такива хора и от двете страни на семейството, нейното и на баща ми.

След което с лекаря обсъдихме цикъла ми. На мен ми идва от една година и малко. Като доста често е за по 4 дни, било е и за по-малко, но и за повече. А разстоянията от едното до другото идване е доста различно... В началото (първите месеци, от първия ми мензис) дните бяха между 23 и 27, после ставаха все пове4е 35-39, после разстоянието от единия до другия се разредяваше още повече 45-53, а след това мигновено пак ставаха 27 дни примерно. По принцип знам, че цикъла става редовен около втората година, но еднокринологът каза, че толкова нередовн не е нормално.

Попита ме колко съм висока и колко тежа и в последствие се оказа, че съм си съвсем в нормата. Така, че опитът му да ме изкара анорексичка се каза несполучлив. ;д и такам аз си останах без решение на проблема... А според мен има голяма възможност да имам поликистозни яйчници, но не мога да знам със сиг, защото има нещо, което не мога да разбера: Как е възможно да имам трите симптома за поликистозни яйчници - кистите, окосмяването над устата, по корема, гърдите и един мн нередовен цикъл, а резултатите от изследванията да сочат, че всичко ми е наред? !? !? ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ТОВА ;(?

Знам какво ще кажете, че сиг е наследсвено и че може да съм го насЛедила от пра-пра-пра-пра-пра... някой си, но ако беше наследсвено, защо имам кисти?! Чудех се възможно ли е да съм в начален стадий на ПКЯ и затова резултатите от лабораторните изследвания да показват че всичко е наред. Защото от съвсем скоро забелязвам тези косми, а по принцип гледам доста за тези неща.

Да ходя ли пак да се изследвам при моята гинеколожка, за да проверим дали все още имам кисти, знаете че те изчезват с времето, а вече минаха два месеца от ехографията... Ох, просто искам да съм нормално момиче. А не да ми се подиграват че съм имала мустак. ;(
Възможно ли е да няма ПКЯ, а тези кисти да са причинени от нещо друго (и в последствие да ми побъркват хормоните) и от какво? А възможно ли е да имам ПКЯ, но резултатите от хормоналното изследване да не водят до това (поне не засега)?? ;(;(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 10 месеца
hash: 234acb89d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За мустачето ди на кола маска и според мен трябва да се допиташ до мнението на още няколко специалиста относно ПКЯ.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 3513cfefda
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако знаеш Мадона колко пари пръска да си обезкосмявя тялото и лицето, ще си кажеш, че твоето са бели кахъри...

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1cef7e1935
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Да, сериозно, успокой се малко. Аз, която съм със светла кожа и руса коса (по-светлите хора обикновено са по-слабо окосмени) си купувам лентички за над устата и за лентата от пъпа на долу, не защото са толкова много и се виждат, а просто защото ме дразнят. Напълно нормално е да имаш малко по-силно окосмяване, в крайна сметка си в пубертета, не си на 30г. Освен това, знаеш ПКЯ, интересувала си се, а наясно ли си, че дори до първите 2, че и 3 години цикълът ти все още може да бъде нередовен? Освен това, при всеки е строго индивидуално - ето например, на моята майка менструацията й е протичала за около горе-долу седмица и нещо, че някой път два пъти в месеца, плюс доста пъпки по лицето и окосмяване. Аз, за сметка на това, имам сравнително силен цикъл, но продължаващ 3-4 дена, почти никакви пъпки по лицето (слава Богу) и нормално окосмяване. Най-важното е да не се сравняваш с приятелките си и околните на твоята възраст, защото всичко е СТРОГО индивидуално. :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker