Сериозен проблем със стомаха. Как да постъпя вече? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120984)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Сериозен проблем със стомаха. Как да постъпя вече?
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 727 пъти
Здравейте, момиче съм на 17 години. Проблемите ми със стомаха доста се задълбочиха. Беше отдавна, първоначално исках да пречистя организма си и гладувах няколко дни подред и така започнах много да се интересувам от здравословния начин на живот. Бях 57кг 1, 56см съм. Не се харесвах, разбира се, затова направих всичко това. Освен, че гладувах, аз и спортувах. Но след време започнах да се чувствам отпаднало. Появиха се едни болки в корема, хроничен запек. Ходих при гастроентеролог, каза ми, че сигурно е раздразнение на дебелото черво. Е, пих един разхлабителен сироп, помогна, чувствах корема си по-лек, но и много огладнявах. Преядох два дни подред и от там започна цялата беля. Изхождането ми стана много трудно, напъвах се постоянно, за да излязат изпражненията. И така една сутрин се събудих с подут корем(централната част и в ляво най-вече) и така и до днес. Не ми беше идвало от 8 месеца. Отидох при гинеколог, имах кисти на яйчниците. С помощта на една билка кистите изчезнаха. Почнах с Апия хормонални хапчета, са да ми дойде. Е, дойде ми и дотам. Сега пак спря да ми идва, но не мога постоянно да пия хормонални хапчета. Три пъти ходих в спешното. Изследвания ми правиха и нищо не откриха. Уж съм имала пясък в бъбреците, ама хич не ми се вярва да е такова. Все още не съм се оправила. Вече и глад не изпитвам в стомаха, няма го онова глождене. Обаче не спирам да мисля за храна, в главата ми само храна, храна, храна... Настроението ми е толкова скапано, всичко ми е безразлично. То не се търпи вече, 9 месеца все пак ги търпя тези работи. На родителите ми вече им писна да се занимават с мен и да ходя по болници. Какво да направя? Моля Ви помогнете!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: a3ea4f3117
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защо да не можеш да вземаш постоянно хормонални таблетки, кой ти каза това?! Аз съм жена на 37 и откак бях на 17 съм на хормонални таблетки, защото в противен случай нямам менструация.
Правиш си хормонални изследвания и ти назначават лекарства. В противен случай, непрекъснато ще чувстваш болки, ще се усещах подута и ще имаш изненадващи зацапвания. Да не говорим, че с времето проблемите с кистите се задърбочават и можеш да стигнеш до стерилитет.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: e3b9bf81ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ето до какво води "здравословното" хранене...

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: da49f4731b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От авторката
Номер 1, хормонални изследвания си правих, но гинеколога ми каза, че с хормоните всичко е наред.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 7fc3f6aca5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Момиче, много добре те разбирам, голяма част от момичетата минаваме през този период. За съжаление никоя от нас не осъзнава на време колко много си вреди! И аз като бях на 17 спазвах стриктни режими, коремът ми постоянно беше подут и не ходих по голяма нужда 2 седмици! Спомням си, че пих всякакви капки и сиропи, само за да отида до тоалетна. Идваха ми много силни и получавах разстройство от тях. Нямах цикъл 2 години заради ниските ми килограми. И така, след като успях да си върна килограмите, и цикъла ми дойде, и ходенето по голяма нужда се възстанови. В момента за да ходя редовно до тоалетна, ям всяка сутрин овесени ядки под всякаква форма - каши, палачинки, само с кисело мляко, омлети и т. н. За обяд или вечеря ям печени сезонни зеленчуци сметана/сирена. През деня си похапвам и сезонни плодове, богати на фибри. Естествено е хубаво да приемаш и сурови ядки - на мен орехите най-много ми помагат за перисталтиката, може би защото са най-мазни. Всеки ден си позволявам разни сладки/ вредни храни, но в рамките на нормалното, без да прекалявам. Минавала съм през всякакви периоди - от анорексия до хиперфагия. От 50 до 30кг. От 30 до 60 кг. :) Успях да преборя тези лоши състояния без да се лишавам от нищо, но ключът в успеха е баланса! Така в момента съм 50 кг, вече на 23 години и съм нисичка, така че тези килограми изглеждат различно при всеки. Но никога не съм се чувствала по-добре в кожата си.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 92c85891f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Хуск от аптеката (на прах не на таблетки) и си следи да пиеш поне 2 литра чиста вода дневно. Изключи и всичко тестено от менюто си.

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: ba69a978b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   В ИСУЛ има две клиники - едната е по Ендокринология и метаболизъм, където се занимават с хранене и хранителни разстойства. Другата е клиниката по Гастроентерология, където ще ти направят гастроскопия за да видят какво е състоянието на стомаха ти в момента и колко си му навредила.
Успех! :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker