Не ходя по малка нужда от няколко седмици. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Не ходя по малка нужда от няколко седмици.
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 2982 пъти
По-точно не изпитвам такава нужда. Знам, че заглавието е страшничко, но истината си е точно такава и няма как да го напиша по друг начин. Много отдавна съм с намалено изхождане, но вече съвсем го няма. Пускам по няколко капки на денонощие и това е. Пия течности, особено диуретични - кафе, чайове, взех си даже супер скъпият Уринал Акут, но е ефектът е почти нулев, пия също специален чай за бъбреци "Ламбрев". Не съм уринирала от ПОНЕ 2 седмици, ако не и повече.

Като отида в някоя аптека и като кажа какво ме мъчи, се облещват и ме пращат веднага на лекар.
Няма към кого да се обърна за помощ понеже съм от малък град и в събота и неделя никой не го е еня за болните, и малкото доктори тук до един почиват. Иначе през седмицата работят не повече от 4-5 часа на ден и не всеки ден. Не, че през останалите дни е не е същото де (да ги е грижа за хората), но... Остава ми вариант да отида до болницата при някой дежурен, ама си ги знам какви са помияри. 1. Ще ме посрещнат все едно съм отишла у тях да им досаждам. Може даже и да ме върнат (защото все още не умирам и ще сметнат проблема ми за "няма ти нищо") Ще ме одерат с някаква космическа сума, която не бих могла да им дам. Затова ще ги пропусна. Иначе по стандартната процедура пак биха ме обрали - личната ще иска поне 25 лв за консултация и направление, после сигурно още толкова при уролога, ако не и повече. Допълнително се плащат екстрите като уред за вътрешно преглеждане, изследване на урина, лекарства след това и т. н. и т. н. Аз нямам такива финансови възможности, затова се обръщам към вас за някакви алтернативна помощ да събудя бъбреците си. Спешно е! Благодаря!

(Не пуша, не пия, не ям много сол. )

Моля, без съвети за Фурантрил, изключително вреден е и само може да ми усложни положението.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: e541e3720c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Тежък мн тежък случай, да в 21 век в бг, продължават и ще продължавст да умират хора. Така е, спане дремане, мързел, бойко, тройко, царя, секи си дреме, сипва си по едно, псува и пак дреме.
Така е уважаеми зрители, спите ли.
И така докато ти дойде до дупката, и тогава какво?
Ами как какво - мреш!
Какво очакваш - глупаци за се разбягат за по 300 лв за по 600 лв на месец кото могат да си сметнат по курса от 20 годони че работят за 300 евро на месец не на ден.
И да те спасят.
Дааа, беше ; ама през 90те, през 80те, през 70те години, когато хоратя си бяха тук в бг, сега ги няма, много вълни имаше на бягство.
Бягство от простотията, от мизерията, от простотията пак, от мутрите , от властта и от мутрите което се оказа едно и също, от Сик и от Вис2, от Виденов, от тиква, от ... тук в странство му казваме от бг, и никой не ще да се връща.
Ако оживееш, знаеш какво да направиш, ако ли не - мир на праха ти, сори не съм истински вярващ - все пак съм си
булгаристанец!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 33530463b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Просто отиваш в спешното в съседен голям град , от тъпотия и излишни философстване ще се уредиш. Или не преценяваш ситуацията, предполагам е това или си със сериозен проблем. Ако това ти е реалното състояния си СПЕШНО ЗА БОЛНИЦА. Няма да ти искат пари за изследвания а само за евентуален болничен престой.
Оправданията са ти абсурдни.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: a3b874b249
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Здравейте!

Като действащ нутриционист Ви умолявам да се прегледате при първа възможност, защото състоянието Ви далеч не само звучи притеснително. Ретенцията (задържането) на урина може да доведе до изтъняване и разкъсване на стената на пикочния мехур, инфекция на пикочната система, намаляване на диурезата, увеличаване на пикочната киселина и кретинина (лабораторен показател за функцията на бъбрека).

Каквото и да е мнението Ви за лекарите, те остават единствените, които могат да Ви поставят диагноза и по този начин да разберете каква е конкретната причина, поради която тялото Ви не функционира адекватно. На Ваше място бих взела зем от приятел и бих се изследвала, докато не е станало късно.

Кои храни, добавки и активности стимулират отделянето на урина?
1. Краставици (поне един килограм дневно);
2. Пресен магданоз на салата или заедно с другите зеленчуци (минимум една дебела китка всеки ден);
3. Дини, пъпеши, праскови (300-400 г. дневно);
4. Чай от глухарче, зелен чай (поне по една чаша сутрин);
5. Царевична коса на капсули;
6. Вода с лимон веднага след ставане;
7. Дрениращ масаж на цялото тяло сутрин и вечер по 20 минути, с четка или без;
8. Физическа активност от типа на едночасова разходка или танци (активизираща долната част на тялото).

Все пак, като специалист по храненето, Ви съветвам да не чакате, изпробвайки горните съвети, а да действате съзнателно, като поемете отговорност за здравето си и посетите лекар!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: a4230fb3bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Добре де, защо не идеш в някоя хубава болница? Не всички в България са такива, както ги описваш. Посъбери пари и отиди, това не е шега работа!!Късмет ти пожелавам.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: ed7b3650c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Както ми го описваш това си е тежка бъбречна недостаътчност с анурия и ако до 1-2 дни не отидеш в най-близкия спешен център в който има хемодиализа и нефролог те чакат гробищата. Съжалявам за тона, но се вземи в ръце! ВЕДНАГА отивай в СПЕШНОТО! И си пусни изследвания за креатинин, натрий и Калий. Не си писала на колко години си, но това състояние не можеш да го отлагаш. Сава въпрос за живота ти!

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: ed7b3650c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   https://www.puls.bg/aktualno-c-6/anuriia-pokazatelen-simptom-na-bbrechna-nedostatchnost-n-20626 Това е да си прочетеш какво става като човек не пикае известно време... тук е 24 часа, не две седмици. Най-вероятно имаш тежка бъбречна недостаътчност, което е състояние, застрашаващо живота. На колко години си? Хващай първото превозно средство и отивай в болницата ВЕДНАГА!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 7333b87923
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Не мисля, че човек може да оцелее толкова време с нефункциониращи бъбреци. Най-малкото щеше да имаш яко подуване от задържани течности и или щеше да отидеш в спешното, или нямаше да си жива вече.
За преглед и направление при ЛЛ таксата е 3лв, при специалиста пак е 3лв, ехографията и лабораторните изследвания са безплатни.
Иначе за бъбреци е много полезна динята, но бъбреците не могат да са "заспали", че да ги "събудиш".

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 01af245c95
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ходете на лекар, така давате повече пари за лекарства, които не ви помагат. Недейте да си играете със здравето.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 272fc45bac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ако е истина написаното, трябва бързо да те включат на хемодиализа.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: ae63d5bcf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Направо не е за вярване какво разказваш. Това е огромна безотговорност към живота ти. По най-бързия начин отивай в най-близката болница и настоявай за спешен прием. Нещо страшно става с организма ти, дано не е късно. Като те приемат ще те изследват и докато си е болница всичко е безплатно. Късмет!

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 2e23895ca9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Само Този Който е направил тялото може да помогне. Има един пастор Пламен Петров всеки четвъртък от 21 часа в Ютюб се моли за хората и после дават свидетелства че Бог ги е излекувал от всякакви болести. И сега да влезеш в Ютюб има записи. Пиши Пламен Петров и се моли както той води.

Лично при мен като отида на чешмата и я пусна, само като чуя звука на течащата вода и ми се допиква.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: a1d3fc787e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   На първо време си купи чай на доктор Ламбрев (2-3 лв.). Ако имаш повече пари си купи Урогут (25 - 30 лв.). Може да имаш песъчинки или камъни в бъбреците. Личния ти лекар трябва да ти даде направление за нефролог/уролог/ехограф на коремната област. И пий вода, не батаци... Ако имаш песъчинки или камъни болката хич няма да ти хареса и ще те съсипе психически. Би трябвало директен преглед при специалист да е 40 лв. (с направление 2,90). Ехографа не знам колко струва, но сигурно е 20-30 лв.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: f226efe17f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Това звучи много опасно като състояние. Определено не трябва повече да се отлага и ден! Освен съвет да се отиде на лекар не виждам какъв друг може да се даде. Не виждам проблем ако имате здравни осигуровки, а ако нямате да се отделят пари за това е належащо! Не пишете задържате ли вода или има дехидратация, което е от голямо значение.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 2343212cc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Ако това наистина е вярно, имаш живото-застрашаващ проблем! За бога, отиди на лекар! Най-вероятно имаш сериозен проблем с бъбреците, дано не си с бъбречна недостатъчност! Ако все пак не искаш да ходиш на лекар, пусни си една кръвна картина в лаборатория, обзалагам се, че нищо там няма да е както трябва.
Отивай на лекар!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: c806fd0c42
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Изпии една две биричики и ще се оправиш :) от тях рязко ще ти се доходи по-малка нужда ! А и не си споменала на каква възраст си ?

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: fdbcbd9d80
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Няма как да избегнеш посещение при лекар - сама казваш, че проблемът е от известно време и се влошава. Не искам да те плаша, но не е изключено (ако продължаваш така) да стигнеш до бъбречна криза. Не съм преживявала, но съм чувала от познати, че е нещо ужасно. Не отлагай и не пести средства, можеш да си докараш големи неприятности, ако продължаваш да неглижираш проблема.
По-добре да ти се изсмеят, че ти няма нищо, отколкото да си навредиш още повече с бездействие и самолечение.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 99dc308c07
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Авторке, струва ми се че нещо си въобразяваш или не описваш достатъчно достоверно.
Ако действително от две седмици имаш нормален прием на вода (над 2 л. дневно за възрастен човек) плюс диуретици (те не са заместител на водата) и не отделяш на денонощие повече от няколко капки, а задържаш течностите, то това означава в рамките на две седмици теглото ти рязко да се е увеличило с повече от 20 кг, да си цялата подута и с един куп допълнителни оплаквания, болки и симптоми, каквито не споменаваш да имаш.
Какво означава да не ходиш на преглед, защото ги знаеш какви са помияри? Това е несериозно - лекарите в болницата помияри, но виж в произволен интернет сайт очакваш да получиш качествена медицинска консултация от анонимни потребители? Странни разсъждения. Каква е тази лична лекарка, която иска 25 лева за преглед и ако действително иска толкова, защо не си я сменила? Време през седмицата очевидно имаш. Никога не са ми искали пари за обикновено изследване на урина. Ако лекарката ти е алчна и некомпетентна, то от теб се иска просто да отидеш при друг лекар, да си изчакаш реда и при прегледа да се запишеш пациентка там.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 894be343be
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Номер 5, страхотна сте, личи че сте човек, който разбира от работата си. Дано авторката е попила поне малко от коментара ви и не бъде така немарлива към здравето си. Радвам се, че и в България има специалисти като вас.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: e743cc370e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Потресена съм колко си безхаберна. 100 причини изреди да се оправдаеш. Здравна култура нулева - отивай на лекар!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 01f673757d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   Не вярвам това да е истина. Чак пък толкова безотговорен към здравето си човек едва ли съществува. Да не говорим, че ако 2 седмици човек не е пикал, най-вероятно ще е или мъртъв, или в много тежко състояние.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 87b3ecb9b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   Жената ви е казала, че няма пари да се лекува, а не че не иска. Потресен съм колко сте зле. И съдейки по коментарите ви, ясно си личи, че съдите за другите по себе си - немарливи и безхаберни към чуждите страдания, четящи през няколко реда.

Авторке, желая ти много скоро да се оправиш. Аз бих пробвал с диня и бира заедно. И от двете много се пикае, на следващия ден съм с хлътнал корем, а иначе имам шкембенце. Не се шегувам, наистина работи.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: b6f7773461
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   Аз съм съгласен с номер 22, че описаното не може да бъде истина. Тук започнаха да пишат хора най-различни глупости. Как е възможно да пиеш редовно течности всеки ден, а въобще на не пикаеш. Организма трябва да изхвърли излишната вода от тялото. Ако това не стане ти би трябвало да си мъртва вече както казаха някои по-горе.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 2c9863182e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   24, да отидеш в спешното е безплатно. Направлението е безплатно. Видях само оправдания. Работели "само 5-6 часа на ден, нямало да си свършат работата, пари щели да искат. Е, колко часа трябва да работят, какъв е проблема просто да си вземе един ден отпуск, да си вземе направление и да се посети специалист? Или просто да отиде в спешното? Толкова ли няма 1-2 лв за билет до града? КАкви са тия глупости, пари трябвало за направление. На мен веднъж ен са ми искали пари за направление. Ако случайно и искат, па да си смени личния, това е незаконно. Предварително знаела, че няма да и обърнат внимание. Еми легни да мреш тогава, щом си врачка и знаеш предварително, че няма да ти обърнат внимание. Ебати безотговрността честно. Дай сега всички да мрем, защото нямало да ни обърнат внимание или защото ГП-то щяло незаконно да ни иска пари, сякаш е единственото ГП на света. Това са глупости. Айде да е някаква настинка и да се оправдава разбирам, ама това е смътноносно и до няколко дни може и да не е сред живите, а тя тръгнала да се оправдава с някакви безумни оправдания. Ами тя докато се накани, вече няма да има нужда от лекар, а от поп.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 17493dc57e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Без да чета историята ти докрай ще ти кажа да отидеш на лекар недей да си играеш със здравето, може да е нещо сериозно и ако не се започне лечение навреме може да стане много лошо!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: a575678716
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   Номер 24, няма 2.90 за преглед при личния лекар, а може да си купи Уринал Акут за 20 лв без да и е предписан, чайове на Ламбрев и сега да се ослушва и във форума, какво лекарство ще и предпишат, че да го тества и него?

И продължавам да мисля, че авторката или нещо не описва точно или въобще няма достатъчен прием на течности и послъгва. Човек, който не е пикал от две седмици и приема нормално количество вода дневно, щеше най-малкото да се е надул като балон, с променен цвят на кожата, със сърдечни оплаквания, с рязко покачване на тегло и на легло, ако още не е стигнал до там да звъни на Спешна помощ. Авторката казва, че ходи всеки ден нормално на работа. Баща ми е техник в център за хемодиализа, нямаш представа какви кризи и усложнения имат пациентите им, ако по някаква причина с 2 дена си забавят процедурите. Тука нещо ни правят на маймуни - две седмици се налива с течности, не пикае и си се движи нормално и ходи всеки ден на работа... нещо не е достоверно или се премълчава в описанието.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 9ce29865d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

29.   28, естествено че някой се бъзика. Една проста сметка 1-2 л вода на ден, за 10 дни са 10-20 л. Къде точно ще побере такова количество вода и ще си ходи на работа? Тази течност щеше да се е ранесла из цялото тяло и да я трови. А и някак не вярвам човек да е в такова положение и 10 дни да се ослушва с глупави оправдания. Личната и искала пари, на работа била, нямало да я прегледат хубаво, до града трябвало да отиде, не знам си какво. Ами дай да мрем сега, понеже можело и да не ни прегледат хубаво или па нямаме 2 лв да отидем до града. Нали за това имаме осигуровки. На мен за толкова години личната никога не ми е искала пари, а и няма право освен потребителска такса за първия преглед за годината, която е 2,90. Чак пък 2,90 да няма. Как тогава си е платила интернета, за да пише тук.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e1286f4de4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Авторке какво стана? Умря ли? В случай, че още поддържаш версията за състоянието си земи си намери свястно занимание, вместо да лъжеш и да приказваш глупости. Заради такива като вас, сериозните теми биват подминавани и на тяхно място се четат тия щуротии. На всеки средно интелигентен човек би му станало ясно, че не е възможно да не пикаеш две седмици и да си жива и здрава, без никакви оплаквания. Щеше да си качила едно 30 кг, а аз най-малкото от това бих се стреснала

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: bf55e23adf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Спешното ли? Някой въобще стъпал ли е спешно отделение някъде в София за да говори? Бил съм два пъти. От личен опит казвам, че на гробищата ще ти помогнат повече...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker