Страх от болести и постоянен страх от какво ще ми се случи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Страх от болести и постоянен страх от какво ще ми се случи
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 1258 пъти
Здравейте ! Аз съм момиче в гимназията ,преди две години поради стоене в болница ми се отключиха паник атаки , депресия , физически симптоми на паника и неопреодолим страх от болести . От най-малкота усещане в тялото ми започвам да изпитвам страх , паника и безпокойство . Знам , че съм млада и да не ми пука за нищо , и да си живея живота . Тези проблеми ми донесоха безсъние и много тежки психични кризи , с които наранявам семейството ми . Най-големия ми проблем е , че не мога да заспа от страх и от какво ще ми се случи . Преди две години ходих на психолог и пих успокоителни на билкова основа . Денонощно си мисля за някои страшни болести . Имах лош навик , да чета статии за лоши болести , усетих , че това ми вреди и спрях да го правя и малко се чувствам по-добре . Знам , че не мога да живея така . Моля нека някой да сподели същите неща , които е преживял и да си даваме подкрепа и съвети . ПС имам страх от лекари . Моля не пишете тъпи и груби коментари , като не разбирате :) .

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: d77b7eac95
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Знам какво е, на мен ми се отключи такъв страх, когато баща ми се разболя. За около половин година не беше в добро състояние, аз много го обичам и се притеснявах за него постоянно, представях си най-лошото. За щастие той се оправи, но на мен това ми остави последствия, започнах и аз да си въобразявам, че съм болна, започнах да ходя по изследвания, постоянно чувствах страх. Започнах да чета в интернет как всичко е вредно и спрях да ям много храни, трудно заспивах от страх, отслабнах много и лекарите, на които ходих казаха, че трябва присто да започна да ям всичко и няма за какво да се тревожа. Две години живеех в страх и постепенно това изчезна. Съветът ми е не чети нищо в интернет, няма да ти помогне. Ходи на йога или някакъв спорт,пътувай срещай се с хора,прави това, което обичаш. На мен това ми помогна . Аз винаги съм се страхувала от лекари, но гледам да не го мисля. Когато заспиваш си представяй, че си на някое хубаво място. Говори и споделяй. Светът е страшен, човешкият живот е крехък и именно заради това трябва да му се насляждаваме максимално.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 2e9986318d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей. Психолог - добре, но с билкови лекарства няма да стане.

Аз също имах депресия и паник атаки, страхувах се да отида на психиатър, както и да говоря за това, но когато положението стана нетърпимо, една сутрин просто се качих в колата и заминах до най-близкия психиатричен кабинет. Нямах записан час, но нямаше хора и психиатъра ме прие, обясних какво чувствам, изслуша ме, зададе няколко въпроса, беше много внимателна и спокойна и ми предписа лекарства, които много ми помогнаха.

От опит ти казвам, че колкото по-бързо потърсиш тази помощ, толкова по-добре. Моите паник атаки в началото бяха леки, но постепенно станаха непоносими, а аз се опитвах да се боря сам с тях повече от 3г. и да пия какви ли не билкови боклуци, които изобщо не помогнаха.

Разбирам, че имаш страх от лекари, но трябва да го притъпиш за момент и да потърсиш помощ, потърси информация за добри и внимателни психиатри около теб и отиди. Ако имаш смелост да споделиш с някой от семейството, може някой да те придружи - майка, баба...Спокойно, нищо няма да ти направи, просто ще си поговорите, така както си разговаряла с психолога. Успех и пиши как се развиват нещата при теб, ще следя историята. ;)

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 4d5fced9d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   От авторката : Здравейте! Благодаря, че ми писахте и споделихте как при вас са се отключили и как сте ги преминали. Номер 1 радвам се, че баща ти се е оправил :) пожелавам да е жив и здрав още години, така преди постепенно ми мина състоянието и не беше се отключвало около година и нещо. Най-често се влошавам лятото, когато няма какво да правя. Но от три месеца състоянието стана сериозно, пак всичките ми страхове се върнаха и почнах пак да чета за болести и лоши неща. През седмица изчезват и пак се появяват. Номер 2 сега не мисля да казвам на нашите за психиатър, защото майка ми има здравословни проблеми и баща ми е изнервен и ще му дойде нагорно. Бабите ми са в други градове и много не се разбирам. През деня съм добре, но вечерта и през нощта се влошавам. Почват да ми се появяват панически физически симптоми и става зле. Опитвам сама да ги овладявам, защото нашите почват да ми се карат, че се държа така и, че трябва да съм се стегнала и, че като мисля позитивно ще мине. Майка ми все ми нопомня, че ще ми се подиграват децата... Това е от мен :) дайте ми други съвети

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker