Какво ядете, за да не пълнеете? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Какво ядете, за да не пълнеете?
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 792 пъти
Как се храните, за да не пълнеете? Моето тяло е такова, че при ядене на тестено и сладко пълнея. Мога да си наложа за година или две да не ям грам сладко и след това се съня и хапвам доста и често и пълнея. Хляб не изключвам от храненето си, не прекалявам с него. Пържено не ям изобщо. И въпреки това ми трябват да смъкна поне едно 5 кила, за да изглеждам добре, като за съжаление килограмите ги трупам в коремната област, веднага се вижда пълнеетето. Движа се доста, затова питането ми е само относно храненето. Вие например изключвате ли изцяло продуктите, от които се пълнее и успявате ли да го правите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: 7ba09359fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не всичко е до храненето,гените също са ВАЖНИ.Аз например ям всичко,много обичам сладко,но съм слаба и често ме питат дали се храня :D

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: ae04998958
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма универсална диета, която да е ефективна за всеки. От една презентация на Ютюб разбрах, че при някои хора сладоледа (например) води до силна секреция на инсулин, при други няма ефект. Най-вероятно, зависи от микрофлората в червата. Това, което можеш да направиш е да си вземеш апарат за тестване на кръвната захар и след всяко хранене да откриеш коя храна води до повишение извън нормата ИНДИВИДУАЛНО за теб. Напиши резултатите в дневник и открий сам(а) резултатите.
По принцип, храни богати на мазнини не водят до проблеми, а са засищащи- напр. авокадо, маслини, яйца. Но не можеш само на тях да живееш, без да получиш недостиг на хранителни вещества. Така, че тествай и открий за себе си кое работи. Бъдещето на медицината е в индивидуално лечение на самия човек, според ДНК и т.н.
Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: f984a169d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравей!

Имам тяло на модел и ям всичко. Невинаги е било така. Преди няколко години гонех стоте килограма, но... нека започнем оттук:

всеки човек се нуждае от определен брой калории на ден, за да запази настоящото си тегло и тялото му да функционира нормално. Ако същият човек системно приема повече от необходимите му дневни калории и не ги "изгаря" с помощта на допълнителна физическа активност, калорийният излишък започва да се натрупва в тялото под формата на мазнини, като при жените най-видими са именно в горната част на ръцете, корема и бедрата.

Както казват повечето фитнес-треньори: "Хубавото тяло се прави в кухнята". Иначе казано, няма много смисъл от многото движение, ако в края на деня си в калориен излишък. Щом си на плюс, ще пълнееш. А е лесно да бъдеш в излишък, ако се храниш предимно с висококалорична, преработена храна (захарни и тестени изделия). Един мини дюнер носи със себе си 500 калории; 1 парче шоколадова торта, около 450. За една невисока средностатистическа жена, която работи в офис, това е кажи-речи половината на необходимите й калории за деня.

Но защо всъщност не е добре да се яде предимно преработена храна? Къде е проблемът?

При хората, независимо от тяхната възраст, захарта от един шоколад или парче торта, например, оказва моментален ефект върху кръвната захар. За да се избегне застрашително покачване, панкреасът отреагира като произвежда големи количества инсулин. От своя страна, инсулинът понижава радикално кръвната захар, така че само след няколко часа нейните стойности ще са твърде ниски. В отговор организмът произвежда адреналин, който ни прави нервни и раздразнителни. И отново си искаме дозата нездравословна храна. Така цикълът се затваря и развиваме зависимост към приемът на бяло брашно и захар. Търсим ги ежедневно, а когато прекалим с тях, минаваме в режим на самосъжаление, обещания с утрешна дата и започваме да търсим в Гугъл "бърза детокс диета", "диетата на Ваня Червенкова", "супер режим 5 килограма за 4 дни" и прочие отхвърлени от всички диетолози начини за съсипване на организма.

Аз самата бях зависима от вредната храна, и в период от няколко години, от 50 килограма стигнах незавидните 80. Когато дозата ми шоколад и тестено я нямаше, ставах избухлива, докачлива, направо непоносима. Най-голямата ми грешка беше, че постоянно започвах безумни режими, в които се яде стриктно само здравословна храна и то в точни часове, с определени условия. Така се провалях още в началото, губех вяра в себе си, натъпквах се за успокоение, и на другия ден започвах пак. Кантара, същевременно, показваше все по-притеснителни цифри, благодарение на глупостта ми.

Един ден сърцето ми просто спря, докато изкачвах стълбите. Тежестта от 80 килограма му беше дошла в повече. В този ден реших, че няма повече да живея в срам, неудобство, вариращи килограми; няма да нося само широки тъмни дрехи; няма да съм дебелото момиче в стаята. Ще започна начисто и този път така, както трябва. Не така, както аз съм си наумила, че може да стане.

Дадох си месеци, в продължение на които четох много медицинска литература. Ставах и лягах с лекциите на световно признати диетолози. Търсех материали на английски, не само на български. И си изградих следния начин на живот и хранене, който спазвам и до днес; с негова помощ свалих 33 килограма излишно тегло, менструацията ми се регулира, гастритът ми се повлия положително, както и кожата ми. Понастоящем тежа 47 килограма; теглото ми не варира.

1. Започвам деня с голяма чаша чай "Стройна линия" (но може и всеки друг вид), в който пъхам резен лимон и 2-3 таблетки стевия (за подслаждане). Поръсвам с щипка канела и разбърквам. Когато поизстине, капвам вътре 15 капки клеева тинктура и го изпивам, много е приятно. Това е тотален детокс-коктейл, който помага на изключително много нива. Пречиства организма, прави кожата сияйна, подобрява метаболизма, регулира апетита за вредна храна и дава време на стомаха да се събуди, преди да започне да храносмила.

2. След чая, около 09:30-10:00 ч., пия първото си кафе. Ползвам инстантен Якобс или Давидоф, към който добавям 50 мл. прясно краве мляко 1. 5% или също толкова бадемово мляко. Ако имам нужда от сладко към кафето, отчупвам си половин-един ред черен шоколад със стевия и червена боровинка на "Милмекс" (има наполовина по-малко калории от всички останали шоколади на българския пазар, а вкусът е доста приятен). Мога да хапна и няколко бадема.

3. За обяд разчитам на голяма салата от сезонни зеленчуци, която овкусявам единствено с оцет, ябълков или винен. Към салатата мога да добавя 100 г. печен хек или филе (пуешко, свинско). Ако не ми се яде месо, залагам на 100 г. обезмаслена извара. Ако съм много гладна въпреки салатата и месото/изварата, добавям и купичка зеленчукова супа. За десерт отново си отчупвам две парченца шоколад или хапвам шоколадов бонбон. Ако пък някой наоколо яде вафла и ми се прияде, десертът е неголямо отчупване (колкото малка хапка) от нея. Иначе казано, идеята на моето хранене е 90% от менюто да е здравословно, а 10% да останат за други благинки. Така хем не се лишавам от нищо, хем тялото ми е здраво, щастливо и красиво. След като хапна, приемам една капсула витамини с омега-3.

4. Следобед пия турско кафе с парченце шоколад или бисквитка.

5. Вечерята е като обяда, като сменям вида зеленчуци. Стремя се да хапвам преди 20:00, защото иначе записвам по-трудно. Винаги първо изяждам салатата. Ако някой наоколо яде пържени картофки, мога след нея без угризения да си взема 5-6 картофа, да си отчупя парченце хляб или да си дупна 2-3 вилички от тортата. Когато по-голямата част от менюто е здравословна, няма нищо лошо в това да дадеш малко на душата. Номерът е само да опиташ, без да изпадаш в свинщина. Но когато си се нахранил в достатъчно количество преди това, не би трябвало да си озверял толкова, че да ти падне пердето и да ометеш всичко на масата.

6. Всеки ден се стремя да се храня с разнообразна и различна храна. Избирам различни зеленчуци; към салатите често добавям маслини, поръска царевица, гъби, магданоз; супата мога да заменя със зеленчуково печиво - броколи, моркови, грах, тиквички; ако ми се пие кока кола, избирам тази без захар, и пия една чаша; ако ми се яде палачинка, хапвам половина; ако приятелят ми е взел дюнери за вечеря, изяждам си салатата, и после гриза по мъничко от неговия дюнер.

С този начин на хранене, тялото ми е винаги спокойно, че може да си хапне всичко, което му се прииска, без чувство за вина. Цената, която заплащам, е отговорността да приключа с храненето, след като усетя, че започвам да дъвча по навик, не поради глад. Хубавото е, че с всеки следващ ден става все по-лесно и просто да се храниш така, и резултатът е видим, траен и по-добър от този на всяка друга временна диета. От три години това за мен е начин на живот и никога не съм била по-щастлива.

Успех. :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 7b4fbb391e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тъй като качих доста килограми в последните години, реших че е време да се взема в ръце. За момента съм свалила 10 кг, но имам да свалям още. Не съм спортна натура, за това наблегнах на намаляването на храната и на ходенето. Инсталирах си крачкомер на телефона и гледам да правя поне 4-5 хил. крачки на ден.
При мен работи, но всеки човек е различен. А и не е лесно, единствената ми мотивация е да погледна жената в огледалото и да я харесам.
Ще ти кажа какво правя аз. Закусвам, не обядвам и на вечеря гледам да хапна нещо леко, ако съм безумно гладна, за да не преям преди лягане, "вечерята" ми е нещо средно между обяд и вечеря, т. е. е много рано, към 4 часа, но след това не ми се полага нищо освен вода. Да, понякога е трудно и понякога съм безумно гладна, но като си вляза в някоя любима рокля или се видя в огледалото, знам че съм на прав път. Идеята е да гориш повече калории отколкото си набавя.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker