Отпадналост,виене на свят,гадене. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Отпадналост,виене на свят,гадене.
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 1200 пъти
Здравейте проблема ми е следния и много се притеснявам.
Досега не бях имал подобни проблеми, но това лято по-скоро юни месец докато бях на работа и както нищо ми нямаше преди това изведнъж ми се догади, зави свят, целия пребледнях и имах чувството че това е края. Бях се панирал страшно много и се наложи да си тръгна по рано. Когато се прибрах се оказа, че имам температура към 38°, пих едни хапчета и на следващия ден бях страшно отпаднал, не ми се вършеше нищо и ми беше криво. На следващия ден обаче бях на рожден ден, пийнах бая там и след няколко дни вече бях добре, но когато се върнах на работа буквално пак стана абсолютно същото... но с разликата че оттогава до сега не съм се чувствал добре.
Оттогава насам(Юли месец)постоянно съм отпаднал, независимо колко часа спя. Нямям енергия, отвреме на време ми се вие свят, изнервен съм имам и често сърцебиене, защото по принцип съм и по чувствителен човек и се притеснявам за почти всичко и overthing-вам. От всичкото нагоре имам и фобии които ми пречат.
Млад мъж съм, искам да върша пълноценна работа, но не знам как да стане това. Има дни в които се късам да се прозявам, случва се да го направя по 10 пъти в рамките на 5-6 минути. Какво може да е това и някой имал ли е поне подобно преживяване?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: cccb283d4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Пусни си пълна кръвна картина, след това задължително изискай направление за ендокринолог. Ако всичко е наред и при двете, изгради си добър хранителен режим и започни да приемаш качествени мултивитамини.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 15ae94e53a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Лекар. Близо е до акъла. Като предположения, за да не се тръшкаш като циганка пред багер- ниско кръвно, ниска кръвна захар.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 771bc7cd4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей, когато човек започне да изпитва каквито и да е нови и нетипични за неговото ежедневие симптоми, които го карат да се притеснява сериозно за здравето си, наистина е най-уместно да се посети личния лекар възможно най-скоро и да се пуснат изследвания, които евентуално да елиминират опасенията за някои заболявания. Проблемът обаче може да се окаже, че не е чисто физически. Ти наблягаш на факта, че от дълго време те измъчва някаква форма на генерализирано безпокойство, което се проявява в това, че прекалено overthink-ваш за някои не толкова важни детайли и се затваряш в някакви негативни и плашещи за теб мисли. Когато се появи такъв тежък психически стрес за организма, като непрекъснат страх и безпокойство, почти винаги това се материализира във физически симптоми, като болки в мускулите, схващания, мигрени, продължително гадене, хронична умора и редица други такива неприятни усещания. Това, което ти описваш като интензивни епизоди на страх, сърцебиене, причерняване и усещане за неизбежен край, е много възможно да се окаже паник атака. Генерализирането безпокойство доста често върви ръка за ръка с други симптоматики, характерни за някои депресивни състояния, изразяващи се в периоди на апатия, липса на енергия за извършването на дори минимални физически усилия и лесно изнервяне/избухване. Ако се окаже, че изследванията ти са в пълна норма и не се открие нищо съмнително, най-вероятно симптомите ти са чисто на психична основа. Ако състоянието ти пречи твърде много, за да функционираш “нормално” в ежедневието си, може би ще е добра идея да посетиш психолог/психиатър. Казвам всичко това, защото голяма част от общопрактикуващите лекари в България не са изобщо запознати със състоянията, засягащи настроенията и личността на човека, тъй като тези неща се изучават минимално (даже изобщо) в медицинските университети. Има милиони хора по света, които преживяват това, което описваш, така че ще успееш да се справиш и ти ( :

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 727872fcc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От автора: благодаря за коментара номер 5

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: a63ab3fa1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Имах много подобни симптоми. Нямах представа от какво е. Не бях напълно отпаднал, обаче ми се въртеше свят и на мен и то предимно на работа. В един момент установих, че са породени или от недостатъчно хранене, понеже нямах време или от недоспиване, което ми е коронния номер или от недостатъчно движение.
Започнах да работя и върху трите неща и да ти кажа нещата доста се промениха. Не знам в твоя случай дали е същото, обаче ако имаш застоял начин на живот е много възможно това да е причината.
Недоспиването е голям проблем и не трябва да се пренебрегва също, но ти сам казваш, че спиш достаъчно.
Отивай на лекар. Аз ходя по лекари само в крайни случаи, но си трябва.

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 727872fcc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Значи от няколко дни се чувствам по-добре смених си сутрешната рутина. Вместо да използвам смартфон, медитирам и правя разни упражнения, след което си хвърлям душ и задължително закусвам(нещо което не правих допреди)също така спрях газираните напитки и започнах да пия една вода с витамини Oshee се нарича и мисля че всичкото това има някакъв ефект. Имам повече енергия от преди. А за доктор бях и ме попитаха защо имам сърцебиене и аз им обясних, че не го имам от вчера а от бая време. Най вероятно ще отида на кардиолог да видя дали всичко е наред. И да начина ми на живот е застоен. Стоя почти през целия ден на стол.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker