Притеснявам се за здравето си,защото съм самотна и отчаяна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Притеснявам се за здравето си,защото съм самотна и отчаяна
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 1367 пъти
Искам да попитам как се справяте с тежките периоди в живота ви-какви мисли използвате?
Имам нужда някой да ме вдъхнови.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: cdbe7269da
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Преоткрий вече позабравеното изкуство на четене на книги. Биографии и авто-биографии на известни хора, преодолявали трудности. Започни с книгата на Виктор Франкъл- тя е само една. След това Притчи Соломонови за малко мъдрост. Отиди в книжарницата и потърси вдъхновяващи книги.
Помогни на човек в нужда, без нищо в отплата. Така ще се почувстваш по-добре.
Поразходи се сред природата, засади растение и се грижи за него.
Изключи токсичните социални мрежи и новинарски медии от живота си.
Стани минималист. Стани стоик. Чети за дзен будизъм.
Медитирай. Прави йога. Запиши се в клуб и се запознай с хора със сходни интереси (не Интернет).

Безброй идеи, само няколко от мен.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: cdbe7269da
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На второ четене, всъщност питаш какви мисли използваме. Само онези, които ни харесват- другите са безполезни. Ти не си твоите мисли, не си и тялото. Ти си душата, която наблюдава всичко това. Езикът на Създателя е тишината, всичко останало е лош превод. Остани в тишината, вслушай се, вглъби се в себе си. Наблюдавай мислите, които ти идват и ги анализирай. Не съди, само наблюдавай.

Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 852367cb83
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   По принцип, бих ти препоръчал да излизаш повече с приятели, да отидеш някъде на почивка, да се забавляваш.... За съжаление, обаче, никое от тези неща не запълва онази празнина в нас, която само един определен човек би запълнил. Да, за момента притъпяват чувството за самота, но само толкова.

Добре дошла в моя свят! :(

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 38e2f3fa49
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Жал ми е за хората, които някой друг трябва да ги запълва и изпълва, все едно те са някакъв празен балон, който без "пънеж" е абсолютно безполезен...
Авторке, вземи се в ръце - ти си самостоятелна биологична, интелектуална и емоционална единица, и никой друг не ти трябва, за да ти запълва и осмисля битието! Когато намериш центъра и опората в самата себе си, тогава ще започнеш да привличаш и други такива хора, които ще са си ОК самостоятелно, но в съдружие и в съюз с теб ще постигнете много повече. Дотогава, според мен, нямаш шанс... или поне нямаш шанс да привлечеш читав човек. И да "намериш" някого, опасявам се, че отношенията ще са ви твърде изкривени и нездравословни, наподобявайки отвън добре изглеждащата, но всъщност болестната връзка между садист и мазохист...

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 3d7c0b9104
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Лошите периоди и те свършват. То даже е по-притеснително като си на върха на щастието, защото от там се пада най-тежко и най-много боли. Като си в лош период вече си подхванал вълната, трябва да я изкараш и това е! Като при настинката - първите ден-два е най-кофти, после свикваш и накрая отшумява! Не се отчайвай! На мен лично книгите много ми помагат, с тях се откъсвам напълно и се потапям в реалността на въпросната книга. Ако си жива и здрава всичко друго е преходно. Успех!

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: ee9d2af830
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Хубави съвети й давате, особено Н. 1, но тя никакви подробности не споделя. Предствете си, че тя е на 75, 80 години, отдавна е вдовица и няма никой близък човек около себе си, пак ли ще и давате същите съвети. Тази жена е много оскъдна в информацията за себе си. От името на всички вас аз искам да я запитам, госпожо на каква възраст сте. Защо сте самотна, защо сте отчаяна. Мъж ли ви липсва в живота или каквото и да е друго, дай информация. И аз съм много недоволен от живота, не мога да си намеря 15 годишно гадже ако да съм на 45 години. Правя всичко възможно да си намеря такова момиче, но те все ми отклоняват поканата. Ако става въпрос за 40 годишни жени доста от тях ми са мераклийки, но аз не ги харесвам. Май от време на време трябва да прескачам до Холандия и да посещавам червените фенери. Там има много млади и красиви момичета. Нямам друг избор. Така и с тебе госпожо, кажи ни кои са най-големите ти проблеми. Но първо на колко си години.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 9dee41a062
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Повярвай в Бог. Или в Буда. Започни да четеш религиозна или езотерична литература. Започни да ходиш на йога и да медитираш. И спорта или танците винаги помагат.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 695f5c15f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Благодаря за бързите и разнообразни отговори
На 24 години съм .
Самотната съм,защото нямам приятели на моята или около нея .Вече три години се грижа за бебето си и ми писва да стоя само със семейния кръг на бащата на детето си.Много ги уважавам,но имаме различни схващания за живота,както и интереси .
Не умея да се адаптирам,а и май обичам да се вайкам на хората,затова ме отбягваха .Поне до такъв извод стигнах.
Тъй като още като тинейджър нямах приятели или гледах филми ,или четях някакви книги като Селестинско пророчество и д-р.,но в безплатен вариант в електронен формат.
Хводех преди да родя на работа,а и излизахме с мъжа ми по често тогава ми беше сякаш по лесно.
Но писна и на мен разказвам живота си.
Номер 2 беше прав
Интересуват ме мислите Ви
Относно на четенеро на книги разбрах колко приятно твърде късно.Имам доста пропуски в образованието,които опитвам да запълвам когато имам време.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 695f5c15f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Благодаря за бързите отговори.
На 24 години съм
Отчаяна съм, защото се чувствам неадекватна.
Не мога да се защитя ако злонамерени хора ме обидят.
Взимам прекалено навътре нещата и по принцип.
ми е трудно да се изразя. Трябвало е повече да се старая да в училище.
Четох някакви статии в интернет и се вдъхновявах няколко месеца, но не се живее по книги.
Притеснявах се за намирането на работа, но кандидатствах по една програма може да ме вземат така че се обнадеждих малко.
Играя ролята на горкия аз пред хората по скоро несъзнателно но това не ми помага да се справям психически и започна и мен да дразни.
Относно книгите на религиозна и езотерична тематика- в момента скатавам всеки лев за детето си, което започна да ходи на ясла.
Чета книги, които са безплатни и по -леки езотеричните са на висок стил поне сериозните от тях мое мнение.
Започнах да наваксвам свои пропуски в знанията от гимназията.
Но самата ми и техника на четене не ми е от полза
Имам базови пропуски.
Оф, не знам има вероятност и да преувеличавам някои хора успяват и с по малко труд
Имам чувство че моето поколение е с промит мозък или направо липсващ

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 1c91f75171
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей мила, аз съм на твоята възраст и за съжаление съм в същото положение като теб. Нормално е да се притесняваш за здравето си защото на тази възраст често започват да се появяват проблемите и признаците на стареенето-аз започнах да побелявам, получих и няколко хронични здравословни проблема, единя достатъчно сериозен, че да изпадна в депресия и да не успея да завърша образованието си заради него. Това което мога да те посъветвам е супер клиширано, но от личен опит мога да ти кажа, че работи- опитай се до колкото е възможно да се храниш здравословно и да спортуваш- със сигурност ще се почувстваш поне малко по-добре ако го направиш, поне в началото. Щом имаш детенце ако не можеш да излизаш- прави упражнения в къщи. Отделяй по 30-60 минути на ден. Ако те плаши мисълта започни с 10 мин и увеличавай постепенно. Бягай на място в стаята и прави най-простичките физически упражнения. Много е трудно да се накараш в началото, но направиш ли го, ще се почувстваш супер по-добре. Гарантирано! Освен това можеш да започнеш да се храниш здравословно. Яж много плодов и зеленчуци, знам че звучи глупаво и клиширано, но мен лично много ми помогна. Не е задължително всичко да е перфектно веднага. Дори и най- малката позитивна промяна е по добра от никаква. И не забравяй, че не си сама- има много хора в твоето положение. Да се изгубиш на 20 и.. е напълно нормална част от живота. А ти поне имаш детенце. Имаш стимул да продължиш напред, да бъдеш добър човек. Ако има някакъв начин да се свържа с теб много бих се радвала, аз също съм самотна и изгубена душа. За номе 1 и книгите това също е добър съвет. В интернет има много безплатна литератра, на мен са ми помагали книжки тип позитивна психология, но по-скоро имат временен ефект. Мисля, че това което ни липсва на хората като теб е самочувствие. Остваяме се хората да ни мачкат и не умеем да се застъпим за себе си. За съжаление аз съм в подобно положение и тук не знам как да помогна, но мога да кажа че спорта и правилното хранене помогнаха мааалко и за по-добро самочувствие при мен, въпреки че проблема е много далеч от решен. Ако някой ден намериш решение моля те пиши тук! Ще следя темата и тайничко ще се надявам.
Желая ти от сърце да намериш разрешение на проблемите.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 8a20ee6224
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Всеки е минавал през тежки периоди в живота си, важното е да не позволиш това да те сломи и да стигнеш до тежка депресия.
Като начало си намери хоби, нещо което ти доставя удоволствие и което те откъсва от тъжните ти мисли, след това умишлено избягвам тъжни книги, филми и музика, те само ще те натъжават допълнително и трето, ако имаш някой познат веселяк, гледай да контактуваш с него възможно най-много, дали на живо или онлайн, но се смей от сърце на шегите му. И изобщо смехът е здраве, за това винаги гледай да се посмееш, дали на шегите на някой, дали докато гледаш филм.
И последен съвет, който получих от 100 годишната си прабаба, всяка сутрин взимай по една лъжица Майнатаму! Животът е труден, но ако вземеш много да му мислиш, става още по-зле! Жената умря на 100, с бистър акъл и невероятно чувство за хумор до последния си ден, въпреки че животът й е бил труден.
Та аз мисля да я по слушам, ако искаш и ти.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: bd5f2dd86a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Помисли и за някаква квалификация, която ще ти даде умения да работиш и да се чувстваш полезна и да си заработваш средства.Това ще ти даде повече увереност и самочувствие.
Може би се чувстваш и като притурка в семейството на мъжа ти и не сте самостоятелни,което също ти тежи.И въпреки,че както казваш ги уважаваш,но просто имате различни разбирания,което е нормално всъщност...Явно не получаваш разбиране за някои неща,но пък имаш подкрепа за други неща вероятно.Ето защо трябва да си силна и да не се оставяш на течението и да си имаш твоите си интереси и цели.Това също ще ти носи лично удовлетворение,когато си постигаш целите,макар и малки такива.
Есента е сезона на депресиите и нищо чудно повече хора да се депресират и се чувстват някак изгубени и самотни.
Освен всичко казано до тук много е важно да излизаш навън сред природата...От нея човек може да черпи огромна мъдрост и да живее в спокойствие и хармония.
Вярата също дава сили на човек да продължи пътя си...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: dda5925239
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Отново много благодаря за проявената доброжелателност.
Имам профил във фейсбук,но съм от провинцията и може би ще ти е по трудно да ме намериш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker