Дете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Дете
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 1370 пъти
Здравейте читатели, пиша тук, за да излея мъката си. Имам нужда да споделя, но няма с кой да говоря за проблема. С мъжът ми правехме опити за дете и след седем месеца чудото стана. Видях двете чертички на теста за бременност, но не можах да се зарадвам, защото имах леко зацапване. Отидох веднага на гинеколог и тя не успя да види плоден сак. Дори ми каза, че не съм бременна. Все пак ме прати на кръвни изследвания и от стойностите се разбра, че все пак има бременност. Трудно ми е дори да продължа да пиша.....
Минаха 48 часа отт първия кръвен тест и направих нов, стойностите се бяха удвоили, както и трябва да бъде. Междувременно смених гинеколожката, защото не ми направи добро впечатление. Мислех, че новата ще успее да види плоден сак, но уви, нямаше. Прегледа ме за извънматочна, но нищо не откри. Последваха пак кръвни изследвания и стойностите падаха. Гинеколожката каза, че не е могло да се захване и просто ще ми дойде цикъла. От тогава насам не съм на себе си. Това бебе беше планувано и желано. Бях готова на всичко, за да го задържа. Единствено съм благодарна, че не се налага операция, а организма сам ще се изчисти. Несъмнено има и по-тежки случай, но аз сякаш зациклих здраво. Минаха се три дни от тогава, а аз не излизам навън. По цял ден лежа и плача. Предполагам, че съм в депресия, но не мога да се справя. Въпросите нахлуват в главата ми и не ми дават мира. Аз ли го убих? Лекарката можеше ли да направи още нещо? Не заслужавам ли дете? Както и да е, шока все ще премине, но се питам какво ще правя от тук насетне. Страх ме е да опитам пак, а толкова много искаме дете. С мъжът ми се обичаме, той се опитва да ми помогне, но аз не искам да го натоварвам допълнително. Разбирам го, прибира се изморен, готви, а аз се опитвам да говоря за други неща, правя се на силна, но рухнах. Мислех за осиновяване, но не съм му казала, все още е рано за това. Със сигурност ще си направим всички възможни прегледи, но дори всичко да е наред не виждам как ще се престраша. Въобще не мисля, че скоро ще правим секс. Толкова съм смазана. Загубих надежда и воля за живот. Поне малко ми олекна като написах за случващото се. Ужасно е, че го държа в себе си, но нямам толкова близки приятели, че да им разкажа това, а пък родителите не желая да притеснявам. Те са в друг град и въобще нищо не разбраха. Лекарката не ми посочи и никаква причина ,,случвало се понякога'' , бяха думите ѝ. Е, случи се на мен, размазах се, От тук на сетне как да си стъпя на краката, като не мога да стана от леглото и да изляза навън.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: ddce4da03c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   През какви неща минават хората, знаеш ли какво е да ходиш по инвитро клиники, да се тъпчеш с хормони и какво ли още не. Стегни се и си продължи живота. След месец, два ще стане. Знаеш ли, че в скандинавските държави първият преглед е чак след третия месец, хиляди жени дори не разбират, че е можело евентуално да има бременност. Всичко това, което правиш е безумно, незряло и вървиш към психологически сривове. Знаеш ли, колко жени от такова поведение, тестове за овулация, календари стигат до инвитро клиники без да имат физическа причина за стерилитет.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 3e7cbf5e58
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не форсирай детето си.

Душата му все още не е готова да слезе на земята и да обитава земно тяло. Има други уроци, които в момента трябва да учи, както и ти, между другото.

Ако наистина искаш да си пълноценен родител, не насилвай детето си още преди раждането: да бърза да се появи на всяка цена, за да задоволи твоето желание да станеш майка веднага.

В такива случаи отгоре може и да ти позволят това своеволие, но детето ти ще заплати я със синдром на Даун, я с бъбречна недостатъчност, я с друго генетично увреждане, а ти ще се питаш какво се е объркало и защо точно на теб ти се е случило така, с какво си заслужила тая мъка... Но така става в много случаи, когато бъдещата майка се фиксира фанатично в идеята да стане майка в точно определен от нея момент, защото тя така е пожелала да бъде, и не допуска изява на собствена воля от страна на душата на детенцето.

В този смисъл проявяваш егоизъм, маскиран като нуждата да се грижиш за дете, и се надявам, че го осъзнаваш. Категорично не си готова да бъдеш родител в този конкретен момент, не и преди да осъзнаеш написаното.

Един подготвен родител допуска свободната воля на детето си и денят, в който то само да избере как и кога да се появи на белия свят. В мига, в който съзнанието ти узрее достатъчно за това, ще разбереш, че си станала майка.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 207cb03a4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ама ти, сериозно ли??
7 години се борих ДА ЗАБРЕМЕНЕЯ! Да, неприятно е, но това, което ти е казала гинеколожката ти е вярно-случва се понякога. Това изобщо не означава, че имаш някакъв поблем, та камо ли да мислиш за осиновяване!!!Стегни се! Продължи си живота, без забременяването да ти е фикс идея. Ще стане пак!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 3ca74a7ce2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей!

В днешно време всяка втора жена има по един спонтанен аборт, така че е прекалено рано да се притесняваш за каквото и да е било. Направи си изследвания на хормоните, за тромбофилия, ПКК. Ако има проблем ще се види и ще се започне съотвено лечение. Има много причини да загубиш дете и без медицински проблеми.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: ee8e801d8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Като се има в предвид. че всеки месец изхвърляте по една неоплодена яйцеклетка без особен физически и душевен проблем, защо зацикляте точно сега. Имате още около 300 възможности за бременност минимум! Успокойте се! Слънцето, ще изгрее и утре.

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 672623201a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторката
Днес се чувствам сравнително добре. Благодаря на всички коментирали.
Номер 1, със сигурност има далеч по-лоши неща от моята история. Разбирам това, но съм доста емоционална, особена на тази тема, защото го желаех от все сърце. Няма значение, станало е, просто се опитвам да продължа напред. Днес излязох, разходих се, с една дума почвам да влизам в ритъм. Страхът от нов опит още си го има, надявам се да го преборя като мине още малко време. Иначе за тестовете за овулация и календарчето смятам, че са полезни.
Номер 2, интересен коментар, не го бях поглеждала от този ъгъл. Но някак малко ми куца обяснението ти, няма как да си сигурен за тези неща. Не го приемам буквално коментара ти, но в крайна сметка разбирам, че не трявба да насилвам нещата. Майчинството не е егоизъм, точното обратното е. Аз самата се чувствам готова да дам живот и да поема всякакви грижи за него.
Номер 3, съжалявам, че си преминала през всичко това. Надявам се всичко да е завършило благополучно при теб. Аз за момента мисля да спра с опитите, поне докато спре страха породен от тази случка.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: b169ad8a9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Охх, тва не е нищо, много хора какви припетии минават, какви съдби, обрати, не ми се и спомня...
Тя се разциврила -не се било хванало.
Ти ако знаеш на много хора какви огньове им горят на главата, на мига ще скочиш и хоро ще заиграеш.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 98d49280d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Мила, знам че в момента си в шок от преживяното, но се успокои. С времето всичко ще се оправи. Много жени са били в твоето положение, че и по-страшно. Знаеш ли какво е да направиш спонтанен аборт в 3 месец? Или нещо да се обърка и да загубиш бебето по време на раждането?
Познавам жени с много по-тежка история от твоята, а сега са прекрасни майки, дори понякога не на 1, а на 2 деца. Така, че наплачи се хубаво, но после си измий лицето и излез навън. Животът продължава и ако толкова искаш дете, ще го имаш. Добрата новина е, че ти поне можеш да забременяваш. А жените, които не могат? Знаеш ли какво е да те лекуват за стерилитет? Инжекции, изследвания, болка и минимален шанс за успех. Питай жена правила многократни инвитро опити какво е.
Така, че не се депресирай. Ще мине и ще имаш дете.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 1a5d02163c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мило момиче, напълно те разбирам! От години не мога да забременея, всички около мен си имат деца, едно че даже и две! Който не го е изживял той не знае какво е! Живееш в очакване и тревожност! Заради този емоционален срив отключих нервно вегетативна дистония, бъди внимателна и щади психиката! Недей се отчайвай и бъди силна! Бог и на нас ще помогне с това да имаме детенце, само живот и здраве да има! Пожелавам ти здраве и успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker