Болки в щитовидната жлеза (с Хашимото) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Болки в щитовидната жлеза (с Хашимото)
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 952 пъти
Здравейте,

преди 2 години след прием на прекалено много кофеин и получавайки паник атака започна да ме боли в областта на щитовидната жлеза. Гледаха на ехограф, че има някакви образования типични за Хашимото, после няколко поредни кръвни изследвания показаха антитела както и понижени щитовидни хормони - т.е. типична презентация на Хашимото с хипофункция на щитовидната. Пробвах да го лекувам с ограничаване на различни храни (съдържащи глутен, премахване на определени плодове и др.) в продължение на година, но нямаше ефект. Още ме болеше и още имах антитела и понижени щитовидни хормони. Почнах да се лекувам по традиционната медицина - просто с прием на външен хормон. Също не бих казал, че имаше ефект - пак имаше антитела и пак понижена функция (даже още по-понижена, защото приемах външния хормон). И болката си стои. Четох в нета, че в 99% от случаите на Хашимото няма болка, но много рядко има болезнени прояви. Явно моето е от тези. Впрочем, още преди паник атаката имах редки случаи да ме боли в тази област, но обикновено минаваха за няколко часа. А сега стои с дни, седмици, месеци. И примерно се успокоява болката за една седмица и после пак - 2 месеца болка. Изключително е неприятно.

Въпросът ми е - някой друг имал ли е болки в областта на щитовидната жлеза? Как се е лекувал, ако е?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: fdbd041734
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Моринга на прах и магнезиев хлорид, ще се излекуваш, не просто да потисне симптоми.
Проучи и двете, но търси на друг език, на български много малко инфо има за морингата специално, а е от най- силните натурални антибиотици.
Като екстра към горните можеш да приемаш и витамин Д, оптималната опция.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: c64ff7c3f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   https://youtu.be/eheNI88PALQ

Знаеш Пътят

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: b13d104e6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   За хипофункцията - мултивитамини със селен и йод няколко месеца. Моята щитовидна жлеза беше увеличена и се оправи по този начин. За Хашимото - детокс, с цел изчистване на налепите по червата и заздравяване, след това на микропукнатините, през които излизат хрнителни остатъци. Имунната система ги атакува и от там идва автоимунното заболяване. Напълно премахване на пшеница - готви си хляб от спелта например, нея не я пръскат с пестицид, който прави микропукнатините в червата, само пшеницата я пръскат с това. За детокса препоръчвам диатомична пръст или зеолит,в никакъв случай чайове, защото те ти изкарват и добрите бактерии, а ти определено не искаш това. Тия неща ги знам от лекари. Провери си ги в интернет. След няколко месеца като ти заздравеят червата, ще можеш да ядеш пшеница в малки количества. Но трябва да си ги поддържаш здрави, за да не се получат налепи и загнивания(те стават от прекалена консумация на пшеница при почти всички). Не е лошо да си вземеш и пробиотик за няколко месеца. Но мултивитамините, детокса и ограничаването на пшеницата са ти основните неща. Няма как да не се подобриш. Аз щитовидната жлеза си я оправих само с мултивитамините, задължително да имат и йод и селен. Без йод не може да се произвеждат хормоните н щитовидната жлеза, той е основен. Но не взимай повече от дневната доза, иначе ще докараш хиперфункция. Мултивитаминте са дозирани и няма проблем, чети съдържанието. Успех.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: b13d104e6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За болката, забравих да добавя - тя може би ти е от хипофункцията, според мен, но все пак си питай лекар. Ако трябва направи още изследвания. Мен ме болеше само при преглъщане, беше ми увеличена само щитовидната жлеза. Като пиеш йода и селена, ще се оправи, ако е същото нещо.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 2cd979d2db
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   предните киментари добре са те посъветвали. само да допълня яж храни и богати на витамин А. и все пак посети уши нос гърло, да не би да е от нещо друго болката.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker