Паническо разтройство след пандемията - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121017)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14344)
 Тинейджърски (21873)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18481)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Паническо разтройство след пандемията
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 906 пъти
Здравейте. Момиче съм на 24г.Забременях 2019,родих януари 2020,като термина ми беше за началото на март. Имах силни болки и влязох в болница за задържане. Там нещо стана с психиката ми, плачех всеки ден в болницата, защото исках да съм вкъщи при мъжа ми, а не на легло на системи по 15 часа... Брояла съм минутите, за да се прибера, но стана така, че сърцето на бебчето ми почти спря и последва спешна операция. Слава на Бог успяха да ни спасят, прибрах се вкъщи, а бебчо остана в болница 2 седмици в кувьоз. Взех си го и ме започна лека следродилна депресия. Трябваше да спра да кърмя с хапчета и 3 дни след хапчетата се започна моя ад. Вдигах кръвно нощем, пулса ми беше нисък, вдигах температура, свалях я от нищото, имах болка и сухота в гърлото месеци наред, не можех да дишам... Ходила съм на всякакви доктори, повярвайте ми, нищо ми нямаше според тях. Вече от зор отидох и на кардиолог, жената ми каза "Писнало ми е от такива като теб тази година, какво ви става". Пулмолог ми каза, че е от хапчетата, щяло да мине след година. Знаете ли колко е трудно да го чуя... Та минаха 8-9 месеца, аз се чувствам отвратително, нервна, с бебче и полудяла от телевизия. Днес съм с пулс 97" нормален", със задух без да имам нищо на дробовете и сърцето и със слаба нервна и може би имунна система. Това направи медията с една млада майка. Не се паникьосвайте хора, не вярвайте на всичко. Има много трудни неща в живота, борете се! Имам нужда от съвет, от човек, който да препоръчате за такива състояния... Готова съм да отида навсякъде, за да се оправя и да си отгледам бебето, само не и на доктор. Благодаря ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: a7872c075d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От мен запомни едно. Каквото и да ти се случва, не е случайно. Всичко е предначертано и е за нашето израстване. Нищо не се случва за лошо. Откакто осъзнах това, животът ми стана доста по-лек.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 1b35d1e63e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Първо бъди благодарни, че си жива и здрава и искам да те попитам, къде ти е проблема? Просто напиши на един лист. Второ престани да гледаш българска телевизия или гледай такива от които ще научиш нещо, ТЛС, дискавъри.... отвори интернета куп психолози български и чужди имат видеа за усъвършенстване и окъзнаване. Гледай ги. Аз от години не гледам българска гелевизия, живея в чужбина и телевизията е много по различна от помията, която се започва от сутринта в България. Ако съм някъде и има български канал, просто моля да го спрат, то са анализи, приказки, простотии, една жена на пазара интервю по ключови теми. Тонът, изказът, музикалният фон всичко те хвърля в негативност, плач и стрес. И ти го правиш доброволно. Осъзнай се, защото го предаваш на детето си и разрушаваш брака си. Изгледай видеата на Кобилкина в ютюб, със сигурност ще научиш нещо, айде оплюйте ме сега, изгледай видеата на Милена Голева. Не е нужно на 100 % да ти харесва, но ще ти даде теми за размисъл. Затворена с бебе вкъщи и нон стоп телевизия с акцент всичко е ужас, хайде сега помисли така ли е? Търчиш да дезинфекцираш всичко, защото така трябва и този вирус ужас. Е как да се чувства психиката ти. Излез навън с това дете, храни си мозъка само с полажителни неща, прочети за личните граници, игнорирай вкички, които те натоварват и драмагизират. Дори не ги изслушвай.
Думи, като не, ще те помоля да ме притестяваш, писна ви от този вирус, да сменим темата, защо ми го разказваш това, аз имам достатъчно грижи трябва да са част от ежедневието ти за да се съхраниш. Дано да осъзнаеш написаното. Гледаш за вируса нон стоп и после нон стоп обсъждаш с всеки, който се чуеш. Всяка болест има психологическа причина. Намери в нета таблицата с болести на Луиз Хей. Можеш да слушаш или четеш книгите й. Когато психика и здравата ти мисъл страда, се появяват физически симптоми. Осъзнаваш, че проблемът е медийте, но ти направи ли нещо да промениш това? Прочети за хомеопатията за седатиф ПС. Хомеопатия препоръчвана и от лекари скептици, особено при описаните от теб симптоми. Но и златни да ка лекарствата, не смениш ли мисленето си, никой не може да ти помогне.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: fb004050fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Пулс 97 никак не е нормален, а е твърде висок- от това не ти стига въздух и чувстваш, че се задушаваш. Кръвното как ти е, мерила ли си го? Има лекарства за това, наречени бетаблокери. Но наистина психиката може да разболее човек и той да прояви всякакви симптоми. Имам колежка, здрава като бик, никога не е имала сериозни болести, но си внуши, че има корона вирус, ходи да се тества и изпи цялата аптека. Тестът се оказа отрицателен и на нея изведнъж всички симптоми и минаха като се успокои. За следродилната депресия не знам нищо друго, освен, че съществува. Нека жените, които са минали през това да дадат съвети!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: bf9fe814b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "Писнало ми е от такива като теб тази година, какво ви става".
Е га ти и грубата докторка, така ли се говори на пациент който има нужда от помощ и разбиране? ! Звучи ми като на постпатум депресия, което е доста популярно, потърси по-свястен и човечен лекар

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: ca66be8ad5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Като те натоварва телевизията, не я гледай. Защо чакаш да полудееш от телевизия, за да потърсиш помощ? Занимавай се с бебето, слушай музика, домакинствай, спортувай, не е като да нямаш какво да правиш.

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 508139fa75
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Първо и задължително- изключи телевизора!!! Цялата "отрова" ти я сипват от там и ти поемаш, мозъкът ти се "кодира" в режим абсолютна негативност.
Чай от екинацея с мащерка, всяка сутрин, никаква захар, мед или нищо освен чая. Следобедите чай от евкалипт. Прави дълбоко дишане сутрин и вечер поне по 5 мин.
Разходки сред природата, сънувам се боса когато можеш да подходим по трева, пръст, вода или си пълни вечер леген с топла вода и морска сол и накисва ходилата 15- 20 мин.
И ще повторя най- важното, изключвам телевизора, програмира те според "търсенето" в момента... а търсенето е редуциране и го знаеш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 78104bfab3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Сама казваш, че си се филмирала заради епидемията. Значи лекарството за теб е да спреш да гледаш негативни новини, не само по телевизията, а и навсякъде. Занимавай се с нещо позитивно, сега е моментът да четеш за отглеждането и възпитанието на малките деца. Излизай с детето, играйте си заедно, учи го на нови неща, вместо да си пълниш главата с глупости.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 1a078f9267
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не мисля, че от новините за Ковид имаш това състояние. Не си била готова за бебе психически. И сега не си готова. За да си майка е нужно да си зряла, а не от всяко нещо да се разстройваш. Успокой се, приеми нещата, че вече си голяма и си майка. Че детето ти зависи от теб и не можеш да се паникьосваш. Ако имаш кой да ти помага с бебето си почивай повече, ходи сред природата, слушай музика, ходи на йога.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker