Развивам ли шизофрения? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Развивам ли шизофрения?
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 1360 пъти
Здравейте. На 18 години съм и пуших трева преди 3 месеца, стана ми много лошо и имах чувството, че нещо лошо ще се случи и всичко ми беше, като на филм, а след това не съм на себе си. Прибрах се, влязох в интернет и четох, че е възможно да отключи шизофрения и си мисля, че аз я развивам. Нямам мотивация за нищо, имам постоянна тревожност, спрях да тренирам и да излизам с приятелите си. В началото имах и паник атаки и имах чувството, че ще полудея. Не чувам гласове, нямам чувството, че някой ме преследва, но докато стоях и гледах телевизия вчера виждях един проблясък в периферията си, не знам дали е от светлината и тнт., но ужасно много се страхувам. Чета от сутрин до вечер за това, че започвало по този начин и това направо не ми дава мира, треперя по цял ден и не мога да правя абсолютно нищо. Имам ужасен страх да не развия психоза и да имам шизофрения. Кажете ми, развивам ли шизофрения и ако имате някакви тестове и тнт., които мога да направя ми ги изпратете в коментарите. Благодаря ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: 804b0d54a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Да! Потърси помощ!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 5bdf1f97c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Консултирай се с лекар, но нямаш такова нещо. Просто си "влязъл във филма". Аз не съм пушил много, но ми се е случвало, затова и не пуша, защото друсат "тревите". Ти имаш страх да не стане нещо, нормално е. Това ти изпива и силите, защото постоянно го мислиш. Първо, щом ти влияят така тия неща, не ги ползвай. Е пий някоя друга бира, уйски, без да прекаляваш и не пуши треви или други подобни. Второ, почни си пак да тренираш въпреки това. Трето, дали няма друго, поради което да влизаш в депресия? Помисли над това. Ако не мине със спорт, здравословно хранене и осъзнаване на проблема, отиди на лекар, но там в доста случаи ще те натъпчат с хапове. Все пак, може като начало да ти дадат някои, към които не привикваш и да се оправиш по-бързо просто. Но нека ти е краен вариант. Проблемът, братле, ти е, че много четеш и се вглъбяваш. Колко съм страдал от това, ама ей ме на, жив съм още, че и за момента нямам паники. Трябва да свикнеш с мисълта, че всеки един момент може да умреш, да се разболееш и всички останали гадни неща. Това те прави безсмъртен, колкото и тъпо да звучи. Просто си живееш живота и не мислиш всеки момент, че ще стане нещо, защото си приел, че може да стане. Успех ти желая и споко!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: a61f8b64b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Успокой се на първо място, спри да четеш простотии и никога повече не пуши трева. И аз съм пушила, горе-долу всички сме пушили и познай, даже и от десет пъти пушене на трева, не се развива шизофрения. Просто си отделил много време да четеш за евентуалните възможни последствия при системна употреба и си се филмирал. Наложи си да спреш да мислиш за това, започни да излизаш с приятели, да четеш книги, да гледаш забавни филми, да спортуваш и всичко е и ще бъде наред.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: e88a30d5b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тревата наистина отключва психични заболявания, дори от първия път. Отключва психози, дори от едно единствено пушене, особено при предразположени хора, на които генетично им е заложено. Нямаш шизофрения, но ако продължаваш така да се вкарваш във филма, нищо чудно. Развила си паник атаки и силна тревожност. Може да прерастне в нещо повече, ако продължаваш така. Съветвам те да потърсиш специалист психотерапевт или психиатър. Не психолог. И ако е психиатър, търси някой, който основно работи с различни видове психотерапии, а не някой, който ще ти изпише лекарство след 30 мин разговор. Мисля че специалист ще те успокои. И никога повече не пуши трева. Не пий алкохол, защото той също е ключов за отключване на всякакви психиатрични състояния и зависимости. Според мен разговора със специалист ще те успокои. Много хора така дори и от едно или от няколко пушения развиват паник атаки и какво ли още не и за това съм против легализирането на тревата и тръбенето на това колко е полезна. Силна тревожност води до депресии. Ако искаш можеш да пиеш успокояващи чайове - жълт кантарион, лайка, да си вземеш валериан или валидол. И спортувай, спорта помага. Но според мен задължително трябва да се видиш със специалист, по това което чета.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: c4b5e27f63
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ти май не си в ред по рождение, от един джойнт да ти стават такива неща.... и защо пушиш трева, защото е модерно нали? Еми извинявай ама си глупак!

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 97d1e237e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря много на всеки коментирал. Подложен съм на много стрес и определено съм в депресия... започвам да тренирам и да излизам с приятели. Благодаря ви!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: b10fcc09d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Наистина си влязъл във филма. И аз след пушене на трева имах същото преживяване като теб и после с години паник атаки, страх и тревожност. На първо място спри да четеш и да мислиш постоянно за това. Така се вкарваш още повече във филма остави ги тия неща и се успокой. Намери си някакво хоби, нещо приятно, което да правиш, излизай на въздух и се наслаждавай на живота. Ако четеш, ще ставаш по - зле, затова спри още от сега... Ако усетиш някакъв страх, изправи се срещу него. Мен примерно ме беше страх да излизам сама. Без битка няма победа.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 076f9a2798
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ако ще ти олекне, същото като теб преживях. Едно към едно. Два пъти съм опитвала трева, като втория така ме тресна, че имах същите усещания като теб. Безумен страх, че нещо лошо ще се случи, не смеех да доближа терасата, защото ме беше страх, че не мога да се контролирам и ще взема да се хвърля от там. Хем осъзнавах, че е ефект от тревата и в същото време сякаш изгубих контрол над себе си и се гледах отстрани свита, сякаш от мен нищо не зависи. Та... Ужасно преживяване. Милиони да ми дават не бих повторила. Случката е от преди много години. И аз като теб седнах да чета по въпроса, защото не можех да разбера как всички обясняват колко яко и безобидно било, как не води до привикване и т.н. От личен опит разбрах, че нито е яко, нито безобидно. Като теб се бях филмирала, че може да отключа някое психично разстройство. Нищо подобно не се случи, но самият страх е много затормозяващ. Явно сме с по-лабилна психика с теб. Не е за всеки това и е изключително опасно схващането, че е безобидно. Не е. Не и за всеки. Това, което мога да те посъветвам е да се опиташ да оставиш в миналото тази случка. Загърбваш я просто, оставяш си я като обица на ухото да си знаеш за напред. Иначе проблясъци всички виждаме понякога, нормално е. Просто теб те е страх и се самонавиваш без да искаш. Когато загърбиш случката и си наложиш да се успокоиш и да продължиш напред, ще мине и замине. И аз трудно се отърсих, да знаеш, че не си само ти, не се притеснявай. Спри да го мислиш, каквото такова. Травмирал си се, а не че си отключил нещо.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: bb08ebea24
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Видях публикуваните нови коментари и искам да благодаря изключително много на всеки един човек, който коментира! Благодаря ви! Правите ме по-силен! Уча се от грешката си и няма да я повторя повече! Лека и спокойна вечер на всички! Бъдете живи и здрави и преследвайте мечтите и целите си! Още веднъж- благодаря!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker