Ужасен косопад - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Ужасен косопад
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 1697 пъти
Здравейте, бих искала да попитам за съвети или мнение..
Момиче на 20 години съм, и от няма и месец насам, се появи интензивен косопад,за който не мога да намеря причината..
Изчетох всякакви статии в интернет, американски, български сайтове, дерматолози и прочие, твърдейки реално, че главно причините са възрастта, хормоните, храненето и стресът..
Не искам и да споменавам за вариант като алопеция.. въпреки, че е напълно възможно..
От провинцията съм,
в момента уча, и семейството ми ме издържа, за това нямам и много възможност да ходя по прегледи при различни дерматолози, тъй като не разполагам с достатъчно пари, и не знам при кого да отида.
Не се боядисвам, изрусявам, или използвам преси и маши, тъй като косата ми е тънка, и досега съм я третирала доста грижовно и семпло по отношение на стилизиране, на фризьор не ходя.
Съмнявайки се, че проблемът може да е вътрешен започнах да се храня се по-правилно,избягвам захарта и вредни храни, пия страшно много вода, детоксикиращи чайове за хормонален баланс, приемам витамини за коса,но не спазвам диета, дори напоследак доста напънях и имах намерения да сваля някой кг. , но гледайки с какво темпо губя косата си с всеки изминал ден, се страхувам да не започна да пада още повече..
Не съм преживяла някакви травми наскоро, дори като по-млада, преди години, бях къде по-стресирана и вечно притеснена за нещо,работила съм по 12 часа, дори съм била в преданорексично състояние, но не ми е падала косата..
Единствената причина която ми идва на ум са хормоните, тъй като имам много нередовен менструален цикъл, идва ми по 3-4 пъти общо в годината, и също ми дойде когато бях на 17 години за първи път..,майка ми също страда от проблеми с щитовидната жлеза,така, че би могло и при мен да е от това..

За сравнително отрицателно време(последните 3 седмици) изгубих 1/4 от косата си,събирам по 2 кълба от косми всеки ден,първоначално не обръщах особено внимание,мислех, че е нещо сезонно..
за първи път се сблъсквам с такъв жесток косопад,досега винаги е било в рамките на нормалното..
Много се притеснявам и незнам вече какво да направя, гледайки как косата ми капе, въпреки усилията ми,не разбирам защо това се случи просто от веднъж ей така..
Не съм особено хубава и имам мъжко телосложение,наричали ме травестит..и косата ми винаги е била малкото нещо с което можех да се почуствам поне малко по-уверена,но вече и това не ми остана..
Много ме е страх, и нямам с кого да споделя и да поискам съвет или мнение,или препоръка за добър дерматолог за това пиша тук, ако някой знае нещо по въпроса или може да помогне..

Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: 8298a445a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Леле, и аз съм така, но аз взимам едни лекарства и, макар и малка, но има верятност да е от тях. Пусни си една кръвна картина, може да е недостиг на желязо или други минерали, витамини. Също е добре да се изследват хормоните. На мен всичко ми е в норма, а кожната каза, че ми е по наследство от баща ми и нищо не може да се направи. Сега взех някакви скъпи шампоан и спрей, не знам дали се забавя, не знам и аз какво да очаквам, едва ли ще ми поникне нова де, макар че силно се надявам... Чай от коприва пий, казват старите хора. Поне не вреди, ако не помага. Стискам ни палци и на двете да се оправим!

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 1d49fbbb3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Момиче съм със същите проблеми,на първо време пусни си хормонални излседвания и иди на гинеколког и ендокринолог. Да намерят родителите ти пари понеже не е шега работа това.И аз ей така много съжалявах моите родители и съм на 23 години с плешиви петна в момента,така че да намират пари,дете си им. Но на първо време си погледни хормоните и след това ходи по дерматолози и тн.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: f0abd6af88
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Вземи си направление и отиди на ендокринолог

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 17f8c72ff5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Щ8м си се погрижила вътрешно (предполагам задължителния витамин Б 6 или биотин също) казвам за черепа и косата директно.
Започвай сутрин и вечер разтриване/масажирам на скалпа с водка. Минимум 10 минути кръгови движения като се опитваш леко да движиш скалпа за да проникне добре водката и "почисти и възбуди" фоликулите. Като изсъхне водката НЕ мирише. Половин час преди миене на косата:
Мащерка, розмарин и коприва, на половин литър вода по две лъжици от всяко, сварява се до кипване, смъкваш от котлона и оставяш с капак докато се охлади. Прецеждаш и втриваш с масаж в корените. Измиваш след половин час със по възможност потърси натурален сапун от свинска мас, ако няма, неутрален бебешки шампоан.
След измиване, със същата смес от чая, но разредена 1:1 с вода ползвам цялата коса след като е изплакната и оставяш до следващо миене.
Вечерта преди следващото миене:
Настърган и прецедент лук с кашичка от няколко (4-5) скилидки чесън и малко зехтин. Втриваш добре в корените, покриват с найлонова шапка и отгоре топла кърпа, да се получи парен ефект. Излива на сутринта. Изплакваш накрая с 50: 50 вода и оцет или сока от един лимон. Тази процедура повтаряш 3 поредни вечери.
После продължаваш с чая и водката.
За около месец ще е изчистили каквото не трябва да е там, ще е стимулирало и оздравило живите фоликули и ще имаш нова коса на празните вече места.
Проучи из нета за водката за косопад също :)

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 2cbfc1574f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Е, това е много безотговорно от твоя страна. Вземи направление и иди на ендокринолог. 3 лева струва, не ми се вярва да нямаш чак толкова.

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 413832a1ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Както са те посъветвали - задължително отиди на изследвания. Аз също имах ужасен косопад, но го спря маска с чесън и кокосово масло. Ако кокосовото масло не е достатъчно течно, го разтопи на водна баня. После го премести в друг съд, добави 10- 15 скилидки чесън (обелени и евентуално нарязани) и остави за 15 минути да поври на котлона. След това махни чесъна и се намажи с течността. Покрий си главата с плик и кърпа за час- два. Можи до добавиш синапено масло за загряване, но малко, за да не ти изгори скалпа. Нормално е, ако по време на къпане падне повече коса, но ако след няколко опита с тази маска косопадът не се намали, потърси друг начин.
Излишно е да описвам колко е ужасна вонята на чесън. Аз лично ползвам лимонов сок и миризма почти не остава след къпане, особено на следващия ден. Цял лимон го разрязваш на две и повреме на къпане първата половина я изстискваш директно върху намазаната с кокосово масло и чесън коса, изчавкваш малко и изплакваш. При слагането на шампоан изтискваш втората половина и пак изплаква. Странни са нещата, наистина, но си заслужават.
Аз ползвам и шампоан с чесън на BioEfe, но съставките му потискат чесновата миризма.


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 72a3db8d68
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей, и аз съм на 20 със същия проблем. От моите проучвания останах с впечетление, че чесънът много помага, що се отнася до домашните средства за справяне с проблема. Смесих сок от чесън с ракия и ще видя какво ще стане. Освен, че капе, моята коса е и доста изтъняла, скалпа ми се вижда и изглежда ужасно. Напълно те разбирам. Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: dce406dee6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Мии косата си с детски шампоан. Имах като твоя проблем и разбрах, че косата ми пада от химията в шампоаните за възрастни. Сега ползвам само шампоан за бебета или детски шампоан при измиване на косата си и косопада спря.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker