Страх от болници, игли и кръв. Как да го превъзмогна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Страх от болници, игли и кръв. Как да го превъзмогна?
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 1375 пъти
Здравейте!
Аз съм Ж на 28 години.
Изпитвам страх и ужас от това да вляза в болница, да ми правят някакви изследвания, да ми взимат кръв.
Е, ако отида на обикновен преглед при личния лекар нищо ми няма.
Но ако трябва да ми взимат кръв както днес, още преди да вляза в лабораторията започнах да се задушавам, да ми се гади.
По време на самата процедура се стегнах, все пак съм голям човек. Няма да правя сцени. След това като излязох, много ми причерня. Това продължи 30тина мин.
Моля, не пишете, че се лигавя и преувеличавам. Аз самата осъзнавам, че тази реакция от моя страна не е ок. Но не искам така да реагирам. Мога да се контролирам до някаква степен, но по този начин задържам емоциите в себе си и става по-зле.
Моля, дайте ми някакъв съвет и препоръка. Има ли и други като мен?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: 0a22a687de
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Просто не го мислиш. Иначе от училище ни води ха да гледаме транжиране на пиле, аз при паднах. Сега съм медицинска сестра, от операция ми се е случвало да ми стане лошо, затова не работя в операционна, а много бих искала. Може би свързваш това с болка..

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 24801311be
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Откакто оперираха майка ми преди години и я видях с всички тези системи и маркучи имам такъв страх.Спомням си че когато я видях така ми прилоша.
А на мен ми се наложи да влизам в болница преди няколко месеца.Пак си ме беше страх, но някакси по-леко го преживях.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: cf5e271ea3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мъж на 31г

Не знам дали имам същото като теб, но ето какво се случва с мен.

Взимат ми кръв, бият ми упойка на зъболекар, бият ми изжекция. Ок нищо ми няма. Но ако нещо иглата влезе накриво и ме заболи едно такова остро за около 1 секунда казвам едно бавно и с нисък тон "ъ" или поне вътрешно си го казвам и от там НИЩО не мога да направя. Каквото и да направя след секунди или като стана от стол или легло ми става на мен бяло пред очите или направо припадам! Мен не ме е страх да гледам в иглата, да ми зимат кръв, но ако се наложи преди това ми е неприятно, че ако ми вкарат игла накриво, ще припадна, първо ще уплаша всички, второ не разбирам защо ми се случва и защо не мога да вкарам ама абсолутно никакъв контрол върху това. И като някой ми се заподиграва... много ме нервират като ми кажат, че ме е страх. Не ме е страх, но усетя ли точното оппределено чувство иглата да ми влиза накриво, контрола над тялото ми вече не е мой!
Гледам в игла, гледам как ми влиза в тялото, гледам клипове/филми, като дете съм се размазвал хиляди пъти и съм бил в кръв, нямал съм проблем, но ... онова чувство дойде ли се рестартирам. Не знам дали мога да ти кажа как да се справиш.
Сигурна ли си че те е страх от иглата или те е страх да не ти причернее?

Преди години идваха в офиса на работното ми място да ни зимат кръв, правеха годишни изследвания на всички колеги от фирмата. Взеха ми кръв от вената, 3 епроветки за 3 теста... Всичко ок! Питах, може ли да ми проверите и кажете каква кръвна група съм? Те ми казаха ОК. След 2 мин една от отговорничките на фирмата ми пише и ми казва, че са й казали, че няма да стане това с кръвната група, защото е трябвало още 1 епроветка. Ако съм искал да ходя да ми земат наново. Аз знам какво може да ми се случи и въпреки отивам за да си избия страха, и не един път съм го правил така. Сестрата този път от вената на другата ръка, като ме ръчна някъде където нетрябва и ме заболя много... След няколко секунди се събуждам треперех някакси всякаш тялото ми искаше да ме събуди, а първото нещо, което виждах е тавана..

Аз много се нервя като ми кажат, че ме е страх, като не ме е. Това е неконтролируемо и всички, които ми казват, че ги е страх са хора, които не разбират и не искат да приемат разликите между хората, защото сами знаято, че няма какво толкова да предложат от себе си и гледат да се гъзарят вместо да бъдат човеци.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 9deb04a4a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Н 4, и каква кръвна група се оказа? Дали не е 0 rh-?
С такива си правят подобни гаргари... и после ви спукват от звънене да дарявате. Могат да смучат докато ви докарат анемия без да им дреме, важен е бизнесът, а става дума за много пари, имай в предвид и внимавай.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 253b721cef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Напълно те разбирам. С иглите имам проблем единствено, когато трябва да ми вземат кръв от вената. Иначе, с упойки при зъболекаря и други инжекции, не изпитвам този ужас, но стане ли дума за вземане на кръв изпитвам ужасна болка, понеже и трудно ми се откриват вените, едвам издържам няколко секунди иглата и след това посинявам и ръката не може месец да ми се оправи.

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: cf5e271ea3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Към 5. Ти ме разби.

Минаха толкова години и за първи път се питам, "какъв беше резултата от кръвната група? " Имаше неприятно отношение свързано с другите изследвания, и се бях нервирал, имаше и забавяне с резултатите, че нали бяхме цялата фирма, и като видях, че пише "здрав си", прибрах документа за няколко години не го пипах събираше прах и накрая го изхвърлих. Как може изобщо да не съм се замислил за това. Направо не мога да повярвам, че това съм аз.

Друго. Не разбирам какво имаш предвид с "гаргари"? Били обяснил, че не разбирам.
Знам от преди това, че съм Нулева, но не знам каква точно нулева.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker