Психологичен проблем или си въобразявам ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Психологичен проблем или си въобразявам ?
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 1044 пъти
Здравейте на 24 години съм привидно добро момче със всичкия си разум дето му се вика. Но от няколко години около 10 имам странни навици които вече ме карат да се замислям дали съм добре с главата. Правя си живота много сложен например - отварям хладилника и три пъти го затварям и не се чуствам добре ако не го направя този ритуал, също така нося слънчеви очила от време на време и винаги като ги оставям на мястото им в калъфа ги отварям три пъти. И това е само част от ежедневните работи които върша и всичко трябва да се повтори по три пъти като сипване на вода сипвам я на три пъти иначе не я пия. Имаа още хиляди неща които не съм казал просто няма смисъл защото се надявам да сте разбрали какво искам да ви кажа и дали това е някакъв вид психичен проблем или аз не знам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: faa8196c01
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, звучи като ОКР (обсесивно-компулсивно разстройство). Няма страшно, дори да е това. Въпросът е да не ти пречи да живееш нормално.
Бих те посъветвала, когато можеш, да посетитиш психолог, който може да прецени дали наистина се касае за това. Доколкото съм запозната, не е нещо, което се лекува, а терапията е да те научат да го контролираш и съответно да не ти пречи.
Казвам да не ти пречи, защото при някои хора достига чудовищни размери - примерно не могат да излязат отвкъщи, докато не обуят и събуят десния чорап 200 пъти. От тази гледна точка, по-добре е да го овладееш, докато е малко (ако действително е това).

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: ba8cfcb8e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Отиди на психолог. И на 24 години не си момче, а мъж.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: d1e0a66fa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ами брат аз хладилника от малък имам навик да го отварям и гледам дори без да ми трябва може да правиш нещата по три за късмет от суеверие аз така правя понякога

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: c628ef4529
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Обсесивно-компулсивно разстройство

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: c5b1d975a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   https://www.youtube.com/watch?v=rXijzaUxMrs

Ето тук човека много добре разисква темата и говори за това как е решил този минимален проблем, бих казал, за себе си. При него всъщност звучи сякаш е страдал от по-крайна версия на въпросното OCD, затова и бих казал, че за терапевт баш още не си. Искам само да добавя, Никола Тесла е правел абсолютно същото нещо с трите повтаряния - най-известният пример е за това как не е могъл да си позволи физически да влезе в сградата, която е обитавал на един етап, без да я обиколи три пъти преди това. :D Но при него цялата работа с тройките добива и научен характер. Говори за това как 3 е свещенно число, има специална връзка с 6 и 9 и някак по тази логика се оказва, че 666 е с диаболичен характер - щуротии, но пък идващи от гений.

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 73c471a5ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Подобна съм, но не ми пречи на нормалният живот. Някои неща с времето си отпаднаха от само себе си, за други ми помогна мъжът ми да контролирам. Например ставах през ноща да чистя или мия нещо ПАК :)
Миенето на ръце вече е почти нормалното, но понякога пак ги мия дори след като съм мила чинии например.
При излизане продължавам да заключвам и отключвам за да проверя дали е заключено хахах. И после пак натискам бравата няколко пъти. Същото и с колата. Рязкопчавам якето за да го закопчея пак... такива.
Интересно ми е нещо, аз, а и познавам поне още двама души така, които имаме по "различно" зрение от други. Например сме tetracromatas, освен това виждам без излишно да се концентрирам енергийни вълни и микро частици във въздуха за които на други им е нужен микроскоп за да видят, за близко виждане на малки частици ми е проблем, но за далечно съм с орлово зрение... как е при теб?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 03ad14b330
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От автора до номер 9: Със здрението имам проблем и не виждам надалеко ама хич наблизо съм с перфектно зрение именно заради този проблем си нося и лещи с тях се чуствам много комфортно.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 73f4d87d89
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   И аз като дете бях същия ! Ако не светнех лапмата 3 пъти си мислех че ще свърши света .... или правя нещо няколко пъти докато не си намисля нещо положително :D . Е с времето всичко отшумя (докато бях тиинейджър) . Ппц на 24 г си голям за такъв проблем , ако го правиш и пред други хора значи по-добре иди на терапевт (аз не съм го правил пред др хора) . Затова те съветвам ако има как поживей с гаджето или някой приятел, близък , съмнявам се че ще го правиш пред тях ,и така ще забравиш ... Брей поне не съм бил единствен , гледах по national geographic едно предаване табу се казва , едно момче стъпваше само на определени плочки по тротоара, изхвърлянето на буклука му отнемаше 30 мин , да отваря и затваря кофата за боклук (това вече е тежък вариант ) иначе ако не го правиш пред хора и не ти пречи няма проблем .

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 73f4d87d89
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Прочети това ! Не е страшно, а и е хубаво че го осъзнаваш https://sovapsychologist.com/chetiri-stupki-kum-svobodata/.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 257f922f47
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Психологичен проблем е. Но според мен, може и да не се дължи на ОКР. По интернет диагнози не се поставят! То на психиатър човек не може да се довери, а разни хора тук да се произнасят, поставяйки диагнози, е просто глупаво! Предполагам ти е доста тежко, но по-добре започни психотерапия. Не бързай с лекарите. Всеки човек е различен, което означава, че при всеки всичко протича индивидуално! Впрочем Никола Тесла наистина има доста странности и най-интересното е, че не се е лекувал. Как го е направил това, е цяла загадка! Аз, обаче, не мога без лекарства. Но интересното е, че познавам една жена, която не е на лекарства, а е и майка и баба, и се справя доста по-добре от мен (при мен не е ОКР). Желая ти успех, оздравяване и кураж! Всичко ще се оправи! Не се отчайвай, само!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker