Окапва ми косата, помощ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Окапва ми косата, помощ!
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 1072 пъти
Здравейте! Много моля ако някой от вас е попадал в подобна ситуация да сподели мнение. От известно време косата ми пада страшно много, за да бъдем точни става въпрос за 4/5 месеца. От гъста и буйна коса са ми останали няколко оредели кичура, който също постепенно изтъняват. Не знам какво да правя вече с какво ли не пробвах и по лекари ходих, маски, скъпи шампоани и ампули - нищо не помага! Пуснах си изследвания за хормони, защото преди ми бяха завишени, но сега са си в норма, направих си пълни кръвни изследвания и те са добри. Няма показател, който да показва какъв може да бъде проблема, лекарите се хващат, че е възможно да е от стрес, но според мен няма как да е от това, защото преди съм имала много повече стрес а не ми е падала косата така.
Моля някой да сподели мнение. Благодаря предварително!
(Забравих да спомена, че съм момиче на 23 години)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: a8b882bb27
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, аз съм момиче на 20 и имах същия проблем. И аз не знаех на какво се дължеше, симптомите са много скрити, но като виждах колко коса ми се свличаше в ръката ревях. Една бабина рецепта ми помогна. Накисвах чесън в ракия за една нощ и на сутринта го втривах в корените за по 3 или 4 часа,може и цял ден или цяла нощ да останеш така. Когато го втриеш увиваш главата в найлонова торбичка и кърпа за допълнително загряване. Не знам при теб колко сериозен е проблема, но при мен косопада спря и започна да расте доста нова коса. Аз съм много доволна. Опитай и ако усетиш прекалено парене отмий след по кратко време, но ако всичко е наред може да стоиш така по дълго и спокойно да извършваш процедурата два пъти седмично. Минус е само, че наистина доста мирише, но така или иначе сега сме под домашен арест... Чувала съм, че миризмата се премахва като изплакнеш с лимонов сок, но не съм пробвала. Но и чесънът и ракията(домашна) са много добри помощноци. Потърси информация за тази бабина рецепта в интернет, за да не съм единствения източник, може и да не е подходяща за всеки тип скалп. Аз обаче съм изключително доволна.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 4d3f6ee58d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Значи сега ще ти дам съвет , надявам се да ме послушаш ! Имах приятелка в твоето положение ! Първо спри всички шампоани , маски,балсами и всякакви такива препарати тип грижа за косата ! Купи си домашен сапун ( от мас ,едно време са го ползвали ) ако може го купи от човек който си прави , не от магазин . Къпи се само с него без нищо друго, поне 3 месеца и ти гарантирам ,че касата ще ти стане страшно гъста и лъскава ! Приятелката ми беше така и сега е със страшно красива коса , продължава да се къпе с домашен сапун ,Вее ползва и балсам от време на време . Според мен пада, защото си прекалила с тези балсами маски бои и др ! Каквото и да купуваш за падане на коса , нищо няма да помогне ,само ще се набуташ с много пари ! Вземи си домашно сапунче от мас , и ще останеш очарована ! Ако след това продължи са пада значи имаш по сериозен проблем ,тогава иди на рекар или си купи minoxudil за жени . Сугрна съм , че със сапуна ще се оправиш ( но не трябва да ползваш нищо друго ,поне 3 месеца ) . Усхех !
П.с Сапуна не мирише на нищо ! Изпробван натурален начин ,даже косата ще ги стане по-хубава от преди ! Приятелката ми даже е популярна инфлуенсърка , т.е не сме някои баби :D

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 06166ac5e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Благодаря за съветите ще опитам! И без това вече съм се отчаяла, щом и лекарите не могат да ми помогнат направо не знам. Иначе съм използвала продукти като: Парусан, Ревалид, Анафаз, разни професионални шампоани и сума ти видове витамини. А маските, който си правих бяха с яйце, мляко, мая за хляб, бира, както и с отвара от коприва.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: bdf01a57eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Виж това, но препоръчвам и на мокра коса втриване/масаж с морска сол поне 5 м и след това измиване с бебешки сапун или домашен от свинска мас.
https://www.google.com/amp/s/zdraveikrasota.bg/6-te-naj-dobri-naturalni-sredstva-protiv-gabichki-po-glavata/amp/

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 68b1fa1cdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   ПЪЛНА ГЛУПОСТ НОМЕР 2
Здравей мила, косопада може да е причинен от много фактори, както от стрес, промяна в храненето липса на витамини и минерали, неподходяща козметика! Моя съвет е да се храниш по-здравословно и да подхранваш косата си с масла-арганово или на Икаров за гъстота струва около 11лева също така аз от скоро изпозлвам за растеж освен Икаров и тривитаминол което е предназначено за животни но, помага изключително много подобява гъстотата на косъма. Също така ограничи термичната обработка на косата-преса, сушоар виж в ютуб има доста съвети за растеж на косата. Хиляди хора, хиляди и мнения, надявам се да съм ти помогнала и да пробваш това, което помогна и на мен.

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 2925b7a180
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Има един хининов шампоан и хининов спрей/вода на Maliva.
Пробвай ги, ако искаш. Не са скъпи.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: f4d7adf176
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Защо всеки младеж тук, а и не само, винаги при проблем си мисли, че причините са извън неговия организъм?
Причини за такъв косопад са стреса, външни токсини от козметика основно или токсична работна среда. Всичко друго е вследсвие на храна и напитки. По-точно проблеми в червата при тяхното храноразчленяване и усвояване. При тези процеси е възможно появата на метаболитни вътрешни токсини или токсини от патогенни бактерии населяващи червата ви. Липсата на цинк също води до косопад. Организъма се спасява от токсини, чрез натрупването им в косата и нейното окапване.
Засега толкова!

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 937b41b43a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Иди на дерматолог, за да провери за себореен дерматит. Косата пада на кичури при това състояние.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: f4d7adf176
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   от7до 8. И какво ще стане, като е себореен дерматит?
Да не би дерматолога да се погрижи за червата на авторката? Няма той/тя ще изпише поредната химия добре опакована, като медикамент с който, ще потисне симптомите само, но не може дерматолог да премахне причините. Него са го учили за болестите, а не как да те направи здрав човек.
Отново ще пиша засега толкова!
ПП. Дано авторката се досети и опише хранителните си и други навици, че да и се помогне, иначе мъките и ще продължат.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 4e0d7b63e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От автора: Минала съм и на така нареченото изследване с биоскенер (квантов анализатор) и от там ми казват, че всичко ми е наред. Лекарката дори каза, че е странно с този косопад при положение, че витамините са ми ,,наредени като мъниста"..
Иначе до Номер 9 аз се храня здравословно и не смятам, че от тук идва проблема.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: f4d7adf176
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   от7-9. до авторката: Декларацията ви, че се храните здравословно не върши никаква работа в случая. Дори да се храните топ здравословно според вас, неправилния прием на вода или течности може да провали храноразчленяването и през пропускливи черва да се стигне до косопад, акне и други неудачи.А и цинка е минерал, а не витамин. Описания проблем не кореспондира с това за което са ви взели пари.
Помогнете си сама, за да ви помогнем и ние!

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 4d3f6ee58d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От номер 2 , опитай аз нямаше да коментирам ако не бях удивена от ефекта ! По скоро глупост е да си пръскаш парите за безполезни шампоани , които ще влушат ситуацията допълнително . Също мога да споделя , че идеята за домашния сапун я е дал кожен лекар ! Дерматологът ще ти изпише 2 шампоанчета от рекламата и готово .... Ако искаш пробвай , мога да ти пожелая само да се оправиш бързо , успех !

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 4d3f6ee58d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Пълни глупости чета ! Жена съм и съм минала през същото , получи ми се от шампоан ( не евтин,премиум марка) . Оправих се като спрях да ползвам шампоани , балсами,фиксатори ! Съпругът ми работи в екстракция за етеричти масла , и покрай него започнах да си правя шампоан сама . Така се оправих , преди да ми светне лампичката от какво е , ходих по доста лекари, дадох страшно много пари по шампоани, от германия ми пращаха, ефект нямаше ! Номер 2 дава правилен съвет, да спреш козметиката за коса за известно време . В интернет има много материал как да си направиш естествен шампоан или балсам, иначе за домашния сапун съм За ;) .

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: c814f467da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   На мъжа ми му опада (оредя) косата и брадата, беше останала само 1/3 от нормалното, след диета за отслабване, когато почна да яде и му поникна отново. Но той беше направил ударна диета за три месеца от 100кг стана 68кг, сега пак е 100кг ама пък си има коса, моят мечок.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker