Помощ, брат ми нищо не го интересува - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Помощ, брат ми нищо не го интересува
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 1425 пъти
Здравейте хора, търся съвет относно това как да действам с брат си, който вече става на 19 и няма абсолютно никакъв интерес към реалния свят, интересуват го само компютъра и смотаните му игрички, които за него са всичко. И аз съм играл на игри като малък ама такова нещо не съм и предполагал, че може да се случи. Той не учи сериозно, няма никакви цели, амбиции и виждания за бъдещето си. Няма приятели, единствено излиза от вкъщи ако ще ходи до магазина или случайно има някакъв ангажимент. Никога не е имал приятелка и е доста срамежлив, винаги с наведена глава, не е уверен в себе си. Преди ставаше в 8-9 сутринта и стоеше по 10-12 часа пред компютъра, сега вече дори не знам дали спи.. играе нонстоп на компютъра (да вметна, че той живее с нашите а аз си живея отделно на квартира. ) Ситуацията е толкова зле, че честно казано изпитвам срам от него, когато по някаква причина двамата сме навън заедно.
За работа изобщо да не става и дума, миналото лято изкара 2 смени като барман и каза, че това да бачка за други хора не е за него и прекъсна. Изобщо съм загубил надежда, че ще стане нещо от него честно казано. Нашите разправят, че не яде нормално а постоянно си дава парите за някакви чипсове, коли и боклуци, не спи, не излиза от стаята си... абе изобщо много зле. Нашите и те са пробвали да говорят с него, да го наказват и какво ли още не ама той си знае неговото. Какво ще ме посъветвате да предприема? Как да го вкарам в някаква ситуация, в която да му светне че така не става и че трябва да мисли за бъдещето си? На психолог ли трябва отиде не знам, ама нищо хубаво не го чака...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: f663275e0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Прочети за Хикикомори.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 38b087ba16
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това си е сериозен проблем.Това с игрите е трябвало да се проконтролира от по рано.Повече време с него,дейност която да го кара да не стои пред компютъра.Запозбайте го с момиче, на неговите години,което да играе,но да живее реален живот.Или някакви ограничения да се наложат ,но да се спазват строго,да ще започнат скандали и разправии,защото има изграден навик,но трябва да се полагат усилия.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 6860211136
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   На 19 трябва да е самостятелен и да се издържа, но по стара българска традиция за доброто на "детето", ние ще си го гледаме до 40 г. И ето го резултата. Ти искаш някак си с други методи да се случват нещата, и се тръшкаш. Шут в гъза и да се оправя сам в живота и ще си номери и работа и ще спи. Но вие ще продължите да си му давате парички и той ще си играе на игрички и пей сърце ще е.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 16c7833891
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей! Той е от най-новото поколение и е съвсем друг мирогледа му. Т.е. НЯМА такъв!
В тежка форма на зависимост е. Вашите са виновни. Изтървали са го. Единственото което ми идва на ум е........
Намери някоя намахана, здрава физически проститутка и както си стои в стаята да отворите и тя, ако трябва на сила, но да го накара да я чука. Говори с вашите и действайте. С тези игри на компа.....нищо чудно към 30 години да превърти и да нападне някой. Незнам до колко си вярваш, но знай едно: компютъра е пратеник на дявола! Затова е добре с компютри да се занимава човек като стане по-голям. Мое лично мнение е, че първо човек трябва да започне със секса на 16-17 и после да се занимава с компа. Така ще има ясна представа за себе си и живота.
Но за всичко са виновни родителите.
Не гледат да изградят голям човек, който ще може сам да се издържа и да отговаря за действията си, а му купуват телефони, компютри и стават големите ОЛИГУФРЕНИ.
Аз в гимназията имах задължително по 4 часа през ден информатика. Обаче;)))) влизам и питам учителят: Какво трябва да направя за да имам тройка?! Казва ми. Правя го за 20 минути и напускам часовете. Кеф! 3-4часа свобода.
Шокирвах всички. Чак директора ме пита защо правя така? Защото искам да стана нормален човек и мъж!!! Не идиот. Но имах подкрепата на родителите си. Накрая завърших с общ успех 5.10 и по никакъв начин не ми е навредило. Затова за всичко са виновни родителите!!!!
М 32

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 6e79c5a884
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Даване (задължаване) на отговорности! Изключване на интернета е задължително! Ако иска интернет, ще трябва да си го плаща сам, за да си го плаща- трябва да работи, а работата ще го изведе навън сред хора/соц. среда, ангажименти, труд и отговорности.
Ти си добър брат, но имай в предвид че, в този случай ще бъдеш "лош" защото трябва да подкрепиш изключването на нета и въобще с родителите ти трябва да съгласуват общ план и действия, никой не бива да отстъпва. Щом основният му живот е пред компютъра, без отговорности т.н. в началото ще го обърне може би на манипулации- че е отхвърлен от вас, не ви пука за него, нищо лошо не е направил и не разбира защо така се държите с него т.н. всякакви за да се почувствате виновни и лоши. Не се поддавате, за негово добро е.
Веднъж като му мине първоначалният яд, можеш да го поканиш някой ден при теб, ей така дори да си изкарате спокойна вечер у дома, пък ако иска и да излезете някъде, още по- добре.
Но това е според мен, рязко срязване на "пъпната връв" с виртуалната реалност...

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 6b2d984cfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Спокойно,от живота по-голям учител няма.Само стой и глей шоу как ще влезе в релсите.Въпроса е не дали,а кога.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: becb2c0b4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторе, ако брат ти няма желание за промяна, никои не може да му помогне. Аз бях същия. В продължение на 4 години играех много видео игри. По 10-12 часа дневно. Успеха ми в училище постепенно се стопи. Станах затворен и не исках много да излизам навън.

Роднините ми се притесняваха за мен и се опитваха по нормален начин да ми обяснят, че седенето по цял ден пред екрана не води до нищо добро. Вместо да се вслушам в думите им, аз просто започвах да се карам с тях. Да им крещя как нищо ми няма. Да им викам, че са задръстени и не разбират и прочие. С течение на времето, те спряха да се опитват да говорят с мен на тази тема. Просто се отказаха.

Всеки път когато приключех с играенето, започвах да изпитвам силно чувство на вина от това, че за цял ден не съм свършил нищо съществено. Един ден не можех повече да търпя. Звъннах на един приятел и му дадох компютъра си.

С течение на времето сякаш се събудих. Започнах да забелязвам света около себе си. Попаднах на мои снимки, които са от периода когато играех. Не можах да се позная. Изражението ми изглеждаше като на мъртвец. В очите ми нямаше живот.

Вече мина някъде около година и половина от това. Влязох в университет и живота ми се развива в положителна посока.
От друга страна приятелите с които играех все още продължават да играят. Оказа се, че с тях нямам никакви общи теми на разговор освен игрите и спряхме да се чуваме и виждаме. Последно миказаха, че съм бил луд да спра да играя хаха.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: b09e7240e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   И съм така.Сега съм на 22,но вместо на компа си стоя на телефона. Няма нищо по-хубаво от това да си сам и да си живееш в свой свят. Какъв е реалния живот? Гаден. Не му се работи, защото не му се занимава с идиоти за жълти стотинки. На кой му се работи с хора за да ти правят драми и да се опитват да те тъпчат постоянно. Шеф да те командва и колеги да ти правят мръсотии. В училище е било същото със съучениците или със приятелите от детство.Писнало му е от всичко и всички и затова е такъв. За какво да живееш в свят пълен с омраза и с негативни хора,когато може да си си вкъщи и да живееш щастливо покрай 4 стени. Няма как да го накараш да заобича хората и да иска да говори с тях,когато той ги вижда какви лицемери са. Ако тръгнеш да го критикуваш най-много да спре да говори и с тебе.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 733edcf476
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До 8, осъзнай се момче! В момента мислиш така, но след какво ще мислиш след 5, а след 10, а след 20,а след 70 години??? Ще си е струвало ли да си си пропилял целия живот, защото ти било писнало от всички? На мен това ми звучи все едно си се предал! Продължавай по този начин и докато твоите приятели се забавляват и си изживяват най-хубавите и безгрижни години в живота, ти ще си си пропилял младостта пред този смотан компютър/телефон/няма значение. След 10 години, когато другите вече имат деца, стабилна работа и са постигнали нещо ти ще си си все същия.. пред компютъра и телефона. След 50 години, когато се замислиш какво си постигнал в живота си ще откриеш че е нищо и ще ти се иска да върнеш времето назад, но няма как :) Един път се живее, така че живей а не си пропилявай живота пред екраните, нацупен, вечно обвиняващ другите за неуспехите си!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: a36c77d182
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   до номер 9 и какво другите като имат деца и едва ги издържат и на какво ще го научат като те в големия си случай са просто работници в България направо роби. Аз съм имал щастието да завърша една от най сложните специалности и да в крайна сметка се оказва че ако не си някой на някой си никой и за да се развиеш трябва бегаш или да ги смачкаш. Аз съм си избрал пътя така и това момче и то неговия, не си мислете че от игри пари не може да се правят. Всеки да гледа себе си, както някой каза по горе живота вкарва всички ни в пътя който ни е предопределен и всеки в крайна сметка постига това което иска и се чувства окей. Оставете го да си цъка някой ден сам ще спре или ще го превърне в бизнес. Човек за да създаде семейство трябва да знае как ще го издържа развива и защо го прави това семейство. Има един постулат който е много хубав и важен всеки да го разбере за себе си по добре сам от колкото с лоша компания

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 664ad36f52
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Преди години, моят брат си взе компютър с пълният набор периферия от човек, чийто брат на 24 години направо не ставал от компютъра и само играел. Та този човек решава и продава нещото, за което брат му е закачен. Така компютъра отиде в много по-добри ръце, защото брат ми имаше реална нужда от компютър тогава.

В такъв случай, ти си лошият, но очевидно той ен съзнава, че след време пак ще му се иска да е на 19 и да прави нещо много по-полезно, по - здравословно и по-забавно! А само преди няколко години и аз бях на 19 и прекарва доста време играейки и сърфирайки в нета.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker