Полудявам ли? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Полудявам ли?
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 1080 пъти
Здравейте. От известно време страдам от силна тревожност през по-голямата част от дните си, преди имах и паник атаки, които преминаха слава богу. Искам да ви попитам, нормално ли е преди да кажа нещо, да се замисля в главата си за изречението, понякога да объркам думата в главата си и след това да го кажа точно и без грешки? Случва ми се например преди да кажа на майка си приятна работа, да си помисля да й кажа лека нощ, а след това да й кажа приятна работа. Може би е и защото съм доста преуморен, не знам, ама мисля, че полудявам. Благодаря ви, предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: 226b2bbbae
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз също страдам от доста силна тревожност и си го обяснявам с факта, че не съм "тук и сега". Хората страдащи от тревожност имат потенциала да прекарват по- голямата част от времето в главата си и така много често се откъсват от "реалността" като са склонни и към мисловно предъвкване и мисловно премисляне.
Аз примерно като говоря нещо с някой започвам да се хващам как съм абсолютно на друго място в главата си и понякога процесвам това, което ми се казва с голямо закъснение, а мога да отговоря на даден въпрос след 1 седмица "out of nowhere".
Бих те посъветвала да правиш повече неща, които заземяват. Прави неща с ръцете си или тренирай, разхождай се, нещо с което крайниците ти да участват активно.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 8354bab8ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Освен споменатото от номер 1, може да опиташ медитация - страаашно е полезна и помага именно за релакс на мозъка, включително с панически атаки и тревожност (от опит). Или щом се усещаш преуморен - ДАЙ СИ ПОЧИВКА. Не подценявай почивката никога, защото бърнаутът може да ти докара много по-сериозни проблеми. Понякога болести, отслабена имунна система, автоимунни заболявания, алергии и други (ръка за ръка с тревожността и атаките). Дай си почивка. Давай си я редовно. Ако имаш възможност да си създадеш режим на ежедневието или поне на съня - да лягаш и ставаш по едно и също време - още по-добре!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: b6a214caf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Страхотни хора сте! Много се радвам, че във форума има такива, като вас. Между другото номер 2, на мен медитацията ми докара тази дереализация и тези паник атаки, тя ми ги предизвикваше преди време и не знаех, че реално това чувство се наричало така, а си мислих, че отключвам трето око (абе пълно куко) дори се бях зарибил по това чувство, защото се чувствах свръхенергичен, но след някои малко по-лоши моменти през живота ми, мозъка ми се научи да приема всяка една ситуация с този инстинкт (бий се и бягай). Лично при мен медитацията ме "изритва" от този свят и ме тревожи излишно. Благодаря ти много за коментара, благодаря и на номер 1! :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: f40a94e3b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нищо не е в състояние да ти изпие мозъка така, както тревожността. Точно в момента много хора страдат от същото. Не се притеснявай, не полудяваш. Просто имаш нужда от почивка, нервната ти система е стигнала предела. Случвало ми се е същото, при мен се дължеше на прекалена припряност и много мислене. Можех да върша всичките си задължения на автопилот и това ме спасяваше, защото ми беше почти невъзможно да се фокусирам истински и да изпълня това, за което си мисля.
Опитай да се разхождаш всеки ден за по половин час на ден. Знам, че ти звучи като твърде просто решение, но наистина помага.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 3baf498962
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Няма какво да се плашиш от това, отиваш при психиатър казваш ги тези неша и той ти дава лекарства с които ще се оправиш с времето, Успех!

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: b6a214caf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Нима е толкова сериозно, че имам нужда от хапчета и психиатър ли, моля ви се бе, хора....

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 76ce90c579
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От психиатър - не. Сигурно ще ти изпише антидепресанти, от които явно нямаш нужда. А и са вредни.

Може да опиташ с Неолексан - хранителна добавка е, стимулира мозъка сам да си произвежда серотонин, който като е с понижени нива се наблюдава тревожност. Може да прочетеш в интернет листовката му. Не е антидепресант!

Антидепресантите ти доставят серотонин по химичен път.

Като за начало бих те посъветвала да потърсиш психолог или психотерапевт. Аз ходя от вече година и малко и това е най-доброто решение, което съм правила в живота си. Започнах заради панически атаки и тревожност. Научих се как да предотвратявам атаките, как да се справям с тревожността и стреса. Приключих токсични отношения, изнесох се... всичко това за 1 година терапия... невероятно е, няма да съжаляваш. Пробвай първо това, преди хапчетата!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: b6a214caf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Страхотна си, благодаря ти!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker