Качих килограми, изглеждам ужасно, трябва да ги сваля - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121008)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9585)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18477)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Качих килограми, изглеждам ужасно, трябва да ги сваля
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 7550 пъти
Здравейте, моят проблем е че напълнях. Миналото лято тежах 47кг., а сега тежа 54кг. Висока съм 1.66см.
Искам да сваля тези качени килограми, или поне да стана 49кг., за да се чувствам по - добре. Най - много ми тежи на коремчето и вътрешната страна на бедрата. Когато сядам винаги трябва да си оправям дънките, понеже корема ми изскача леко над тях и ми създава дискомфорт. Чак ме е срам, че го казвам, но да, случва ми се. Между краката има леки издатини, крачето е издуто доста и стои грозно, ако успея да сваля тези килограми съм сигурна, че ще се прибере и ще изглеждат гладки и равни, и като ходя няма да се търкат краката ми един в друг...
Сигурно ви уплаших... :(

Днес цял ден се потя и правя упражнения. Свалих си от интернет Pump It Up, доста раздвижващо, правя коремни преси и клякания...

Тежи ми, че не получавам комлименти от половинката си. Да, казва ми, че съм красивиа и всичко, но никога не коментира коремчето, дупето, краката ми... (Интересно, докато пишех "дупето" по телевизията един актьор каза "дупето ти изглежда добре") хаха, не, не беше за мен :Д

Гледам да не се тъпча. Хапвам си, не се лишавам, но ям по много малко, колкото да имам сили за през деня. Не знам защо, но след всяко хранене съжалявам и си мисля, че ще върне труда ми назад. Макар, че е рано да се говори... Днес започнах.

Можете ли да ми дадете съвети за отслабване?
Благодаря ви, хора!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: 2443c33b0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо, мн добре си направила че си изтеглила тези упражнения, супер са и не са скучни. Но потърси и някакви други, защото ако правиш упр-та често (а то трябва), ще ти омръзнат.

Ако знаеш английски, има едно вече "движение" bodyrock.tv където има супер интензивни упражнения! Добре разгледай сайта (има снимки на хора преди и сега), има архив с упражнения (търси клипчета на такива без нуждата на др. материали, ако не разполагаш с такива).

Изобщо там са се събрали супер амбициозни хора, които се подкрепят взаимно и споделят резултатите си.
Но не се отчайвай, ако първите няколко пъти не успяваш да спазваш темпото, защото е напълно нормално и НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ!!!

това е от мен, дано да се изкефиш на сайта!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 84debebfa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не виждам как 54 при 166см да са нещо лошо за външния вид :))) Искаш да си пак кльощава? - не мисля че си заслужава да го постигаш.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 49c18a774e
гласове:
1 2 3 4 5
  (52 гласа)

3.   Бях в същото положение миналата година. Станах от 54 на 46 кг благодарение на една диета и упражнения. Диетата включва сутрин рано една една чаша с топла вода с лимон, на обед храната, която е предвидена за обяда, но без хляб и вечер някакъв плод, но преди 7 часа. Първите дни е ужасно, но след седмица свикваш. Упражненията бяха всякакви или сутрин или вечер. Така отслабнах за близо два месеца и нещо, след което започнах да си ям нормално и наддадох само 2кг, тоест станах 48 колкото и сега. Тази диета е предвидена именно за хора, които са слаби и искат да свалят малко кг, защото при тях е по-трудна и отнема повече време. Успех
С, 18Г.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 938e1dfba2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз свалям с чай и хапчета Инхуа слим, нямат никакъв страничен ефект и при доста хора помагат. Подтискат апетита, засищаш се с по-малко. И не е нужно да ги пиеш половин година 1-2 месеца, докато си прецениш и спираш. Аз по принцип съм голям скелет, но съм много ниска ии 2-3 кила при мен много си личат и като усетя, че се наливам пия една седмица чая и ги махам от раз.

Иначе от 5 години си ходя на фитнес за тонус и стягане, това е задължително, ако искаш да отслабваш - упражнения, кардио..
Тея диети много ме измъчват, пък и не съм по плодовете и месата, а повечето са с такива.

Друг съвет ммм може да пиеш течен л-карнитин преди тренировка - бягане, скачане, квото си правиш..
Абе важното е да не се отказваш, ако трябва 1 година ще се бъхтиш яката, ама има за какво - здраво тяло-здрав дух.

Успех

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 42ed67178f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Проблем ли е ако си хапна един дюнер?
Сутрин тренирам по около час и половина с почивки, а вечер правя разходка час и половина без спиране.

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 5af7cc4e7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Да, проблем е - един дюнер е 500 калории минимум. Проблем е, ако е всеки ден, не е проблем, ако е веднъж на две седмици да кажем. Но ако искаш да отслабнеш, най-добре свикни да живееш без дюнер. Пий един айрян, ако приятелите ти са на дюнера, ще го преживееш!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: cfed5464c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не яж, после ще те загрезе съвестта, ако приятелите ти са свестни и те няма да ядат пред теб за да не те изкушават. Дори и да те подканят да си гризнеш пак не искай

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 70e0edc9d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   Според мен си в оптимално тегло за ръста си, под 50 кг. е твърде малко по принцип.
Но ако не се харесваш - ходи на фитнес и се храни здравословно. Без глупави нездравословни диети! Упражненията вкъщи може и да имат временен ефект, но е доста трудно да си поддържаш мотивацията сама. Важното е да се чувстваш добре и здрава, а след това идва суетата, не го забравяй!
И не очаквай бързи резултати, повече от 2 кг на месец не е здравословно да се свалят и няма траен ефект!

Успех! Любо.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 98c2080eb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Аз пък съм висока 163, тежа 48-49, но искам да тежа поне 51-53... Не е хубаво да си толкова кльощава. Аз мисля, че имаш точното тегло.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: be073339a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Единствено не ми харесва как краката ми се търкат един в друг... също корема ми стои леко издаден, има тлъстинка на него, въпреки че не си личи много. Иска ми се да съм като онези мацки с хубави изваяни телца, а не с палазки и баджаци :(

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 70e0edc9d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Хубаво тяло се прави най-бързо с фитнес. Тук вече може да се говори за различни тренировъчни програми и т. н., но това е друга тема.
Само с диета, без тренировки с тежести се топят и мускули, и ефекта не е добър - тялото отслабва, имунната система също, губи се сила и енергия, кожата увисва. Другият неблагоприятен ефект е, че щом се спре диетата и килограмите се връщат. Тялото не е глупаво и си отмъщава за експериментите, на които го подлагаме.
За да се свалят само тлъстините трябва да се тренира с тежести, да се намалят въглехидратите, но да се консумират достатъчно протеини, както и зеленчуци, плодове и т. н. Така се ускорява обмяната на веществата, разхода на енергия за денонощие нараства и тлъстините започват да се топят като същевременно тялото става по-атлетично.
Видим ефект може да има след 6 месеца тренировки, а след една година вече ще си личи доста. Не очаквай, че за няколко седмици можеш да промениш тялото си.

Успех! Любо.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: eab3a98770
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Любо, съгласна съм, но до някъде!
Аз съм жена и тренирам при специално за мен направена програма, след обстоен анализ.
Мазнините ми бяха 30%, целта е 24%.
Кардиото ми изписаха за тях, докато тежестите бяха за мускулите ми, защото аз освен на краката (бягах), нямах никъде. Особено зле са ми гръдните мускули и на талията - страничните коремни. Гръдни нямах почти - превива ми се гръдния кош много.
За жена - кардио! (пътечка, ергонометър и т. н. уреди).

ПРИ МЕН ЕФЕКТЪТ - СЛЕД 2 МЕСЕЦА, но доста усилена тренировка!!!!
Не тренирах заради отпуската, а и сега ми е много топло (при мен са 37 градуса), дори съм свалила едно коло, просто мускулите си горят, а ям всичко.

За нас, жените, въглехидратите са много важни, защото заради хормоналните ни лутания по време на цикъла ни трябва стабилна кръвна захар. Освен това, въглехидратите са енегрия в чист вид за мозъка! Който се труди умствено, трябва просто да консумира въглехидрати.
Чисто белтъчната диета натоварва бъбреци и черен дроб. Имаме и в България вече момиче без бъбреци заради крайна белтъчна диета!

Момиче - само фитес + умерена храна + МНОГО ВОДА И СЛЕД 2 МЕСЕЦА резултати!
Ама веднага се усеща иначе тялото по-добре!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 3e14f02448
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   "Качих килограми, изглеждам ужасно"? !? Звучи повече от абсурдно, след като си само 54 кг.! :)

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 39b32faaa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   до 12:
Идеално, аз точно това имах предвид. Не знам защо като кажа намаляване на въглехидратите се разбира - изключването им. За изключване не може да става и дума. Имах предвид сладко- пасти, торти... , тестени изделия- банички, кифли, вафли... , докато картофи, ориз, хляб, плодове... това е задължително (овесените ядки за закуска са много подходящи, аз добавям мед и сирене към тях), просто трябва да има лек калориен дефицит - до 450 ккал на ден, не повече.
Същото се отнася и за протеините, те не са само месо, а и млечни продукти (въпреки, че при някои жени млякото спира редуцирането на тегло, трябва да се подходи индивидуално, ако няма млечни продукти, трябва да се приема калций допълнително), яйца (вече е развенчана теорията, че не трябва да се яде повече от едно яйце на ден, може и по 5! ) Протеините трябва да са достатъчни, за да могат да се развиват мускулите, не повече. Нямах предвид белтъчна диета, изрично споменах, че всякакви безумни диети са вредни.

Второ, относно тренировките:
На първо място е фитнес - т. е. тренировки с тежести, силови, за укрепване на костната система, сухожилията, ставите и мускулите. Нетренираните хора имат изключително слаби мускули, жените специално още повече, защото има мит, че жените не трябва да вдигат тежко.

Кардиото е просто за увеличаване на калорийния дефицит, не повече от 20 - 30 мин. след силовите тренировки, бързото ходене е по-подходящо от тичането. Изобщо нетренираните трябва да избягват тичането. Докато за тренирани в добра форма - спринтовете са много подходящи.

След като ти се превива гръдния кош, по-скоро имаш слаб гръб, а не гръдни мускули. Много често се пренебрегва задната верига мускули, тези дето не се виждат в огледалото - гръб, кръст, седалищни, задни бедрени, донякъде и прасци. Те са по-важни от предните. Коремните мускули също са много важни, там пък има мит, че трябва да се тренират с много повторения.

Относно мазнините, проценти и т. н. - по-добре се снимай периодично. Така се вижда по-добре.

Относно сроковете - още първите седмици се усеща, силата също се вдига бързо, но за вплътняване на костите, ставите и сухожилията трябва повече време. Същото се отнася и за сърцето, нервната система, ендокринната система и т. н. Общо - взето първата година е най-трудно и най-рисково, вероятността от травми е по-голяма и трябва да се внимава. Това е времето за създаване на навици, двигателна култура, усвояване на техниката на упражненията, опознаване на тялото и възможностите му.

Тялото е така устроено, че колкото повече го натоварваме, толкова по-добре работи.

И третия аспект - възтановяване, почивка, сън.


Успех! Любо.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 2d279a2936
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   От 12 - Любо, определено значи едно и също искаме да кажем...

Аз иначе закуска по принцип не ям. Насилвала съм се, но дори се е стигало до това да я повърна. Може да ми се прияде към 10 ч., но рядко. Ям два пъти на ден - в 12 и в 18 ч. Може някакъв плод, дори нещо сладко между другото, но рядко.

Ако ям често, само съм гладна.
Определено яйцата присъстват в менюто ми, за месо се насилвам, но не може без.

Тренирам на уреди Technogym, те са малко по-техно от нормалните, но целта е същата.

В началото лекар ме мери на едни уреди. Имах само добре развити определени групи мускули, които съм ползвала при бягането в парка, другото (хе хе) - пилешки мускули.

Тренирам сега всяка мускулна група отделно. Определено не само горните, но и долните мускули на гърба, но ме предупредиха, че изобщо нямам гръдна мускулатура. С нея в началото вдигах „цели“ 7, 5 кг. за два месеца съм при 10-15.

Тренирам по около час мускули и час кардио. Няма как - 30% маз иска топене. Интересното е, че заради командировки+пътувания, сега жега тук от 36-37 градуса не съм тренирала поне 3 седмици (днес ми е първият ден), но в това време (в което не се лишавах дори от сладко) съм свалила 2 кг.

Странно...

Радвам се днес на тренировката, но е пак много топло, а няма климатици във фитнеса...

Искам пак да почна с тренировката, но жегата ме мъчи много.
Интересно също при мен е, че съм толкова гъвкава, че дори не ми трябват в началото и края разпъвания, правя въпреки това за коляното (отзад не знам как се казва)... Правила съм в къщи към година Пилатес, Йоги, но РЕЗУЛТАТ НЯМАШЕ (само тази гъвкавост може би), САМО С ФИТНЕСА постигнах бързи резултати. Най-хубавото е, че си слушаш музичка, можеш действително да разтовариш, а и на уредите толкова грешки не можеш да направиш.

Сега си хапвам грозде преди тренировката и заминавам. Препоръчвам го на всяка жена и мъж. След 28 дори при слабите жени плътта овисва, разграждат се мускули. Аз съм по-млада, но няма как - остаряваме! Искам и на 40-45-50 да съм хубава и да се чувствам добре. Баща ми има операция от дискова херния, за себе си съм сигурна, че ако продължавам да тренирам мускулите си, няма да стигна до там. Да не говоря, че сигурно и аз ще реша един ден да раждам и тогава ако нямам грам мускул да държи тежестта, не знам.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: be073339a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Аз не си падам по фитнеса. Не ми се иска да имам мускулесто тяло.. просто искам да изразходвам енергията си у дома и да сваля натрупаното от лежане напоследък.
Ям по няколко пъти на ден. Например вчера цял ден съм яла следното:
закуска - две праскови
обяд - няколко късчета бяло пилешко месо
следобяд - праскови
вечеря - зеленчукова супа
Но това не означава, че всеки ден ще ям само това, просто по - леко ще хапвам, ще тренирам, но в никакъв случай не искам да имам плички на корема или мускулести ръце и крака.
:) Това е за мъжете, жените трябва да поддържат женствеността си. Така мисля

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: a3436104d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Как да отслабна? Съществува един единствен начин да отслабнеш – спираш да ядеш лоша храна, ядеш само добра храна и правиш упражнения вкъщи.

Преди да забележиш само думата „упражнения” искам да наблегна, че ако само правиш упражнения няма да отслабнеш. Водещото в отслабването е диетата. Защо това е така?

Диета за отслабване означава да намалиш количеството на храната, т. е. да намалиш притока на енергия (калории). Това е много важно! Правенето на упражнения харчи енергия, т. е. изразходва изядените калории, но хората надценяват ефекта от упражненията.

Ако не спреш да се тъпчеш, колкото и упражнения да правиш – няма да отслабнеш!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: cc87072a70
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Аз пък съм слаба, но искам да си оформя талията и да стегна още корема. Всички ми казват, че трябва да напълнея, но на голо аз си виждам тези паласки и ме дразнят. Правя упражнения, пия много вода, не ям сладко, но все едно отслабвам и то не на желаните места(най-вече в краката и гърдите, което пък хич не искам да става, те и без това не са големи). На фитнес ли трябва да ходя за най-добри резултати?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 4fe350e475
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   До 18: Да! и яж качествено

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 4db5b66206
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Номер 12, мисля да тръгвам на фитнес, тъй като имам проблем с килограмите.
Накратко, би ли споделила, как се храниш?
Главно ме интересува, какво ядеш за закуска, и в колко часа ти е последното хапване вечер. На мен лично вечер много ми се яде, дори и да ям нормално през деня...
И другият ми важен въпрос е- какво се прави, отивайки във фитнеса, когато искаш да отслабнеш?
В този, който ми е най-удобен, няма инструктор.

Благодаря предварително!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker