Надбъбречна умора, бавен метаболизъм - Помощ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Надбъбречна умора, бавен метаболизъм - Помощ!
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 847 пъти
Здравейте и за много години!
Имам някакъв проблем и трябва да взема спешни мерки, докато се навия пак да ходя по лекари (отлагам го сега заради ковид, живея с много рисков и заради неговото здраве).
Ако някой, запознат с хормони и метаболизъм, ми помогне, ще съм безкрайно благодарна, много ми е важно...
Накратко историята:
Поради много стресов живот дълги години съм имала симптоми на въпросната надбъбречна умора, които мислех за депресия. В един момент обаче тези симптоми постепенно изчезнаха! Изчезна дългогодишната депресия, умора, започнах да отслабвам, но имах ускорен пулс и затова ходих на лекар. Мислеха, че може да е повишена функция на щитовидната жлеза, но после казаха, че не е това и че е от стрес, защото TSH беше нормално (1,15).
Няколко месеца по-късно, след много тежък личен проблем, пак изпаднах в депресия и започнах да губя всички положителни неща, които имах - отслабването, енергията и жизнеността, които никога преди не съм имала. Проблемът е, че сега сякаш е по-зле и от преди. Задържам течности, коремът ми е подут, някои сутрини имам "торбички" под очите.
Това, което намирам като информация, за депресия и метаболизъм е, че зависят от хормоните на щитовидната жлеза или надбъбречните жлези (въпросната надбъбречна умора, която се получава от продължителен стрес, а аз такъв съм имала почти цял живот). Обаче първото го отхвърлиха, второто не може да се диагностицира с лабораторни изследвания, защото било функционално нарушение (тоест не е заболяване).
Не знам, но спешно трябва да го задвижа тоя метаболизъм, защото имам много проблеми, с които трябва да се справя и ми трябват сили...
Благодаря на отзовалите се...
Здрава и успешна година на всички...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: df956ba853
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От написаното разбирам, че за да не се захванеш с решаване на проблемите си, търсиш и зорлем си измисляш такива. Или се хващаш и действаш спрямо конкретните цели, или така ще си вадиш оправдания още ехеее. Всеки човек в наши дни живее под як стрес. Има разлика обаче, че едни седят и се вайкат само, а други се борят и правят себе си по устойчиви и по гъвкави за да се нагаждат към моментните условия.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 243b24fe28
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма общо между човекът, който е рисков и отиването на лекар. Не си вменявайте глупости. Просто отидете на лекар. Това е просто тъпо оправдание. Животът продължава. В обществения транспорт и магазина какво е. Надбъбречната жлеза е отражение на стреса и затова чувствителните и емоционалните хжра често имат проблеми с бъбреците и отделителната система. Лекувате и психиката си, защото всичко това идва от стреса.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: b9ac4cf019
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Авторката
1: Проблемите съм принудена да ги решавам, но колко успешно и благополучно - зависи от кондицията ми. Винаги съм мислила, че всичко е до психика и нагласа, докато не стана съвсем спонтанно това, за което преди само съм мечтала. Възникна от нищото, без никакви усилия от моя страна, така и си отиде. Къде е психиката и нагласата тук?
2: Надбъбреци и бъбреци нямат нищо общо, освен разположението в организма. Втората причина да отлагам ходенето на лекар е точно тази - че ми е писнало да ми обясняват, че всичко е психика, просто не виждам смисъл да ходя, за да ми кажат това и да си тръгна (излишна загуба на време и нерви).
И поне честата поява на отоци и сухата кожа няма как да си ги внуша - те се виждат.
Ще се надявам да се включи някой, запознат с надбъбречната умора и хормоналните разтройства.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 2314b49100
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Всяко мнение или информация би ми била от полза... Все някъде трябва да е проблема...
Авторката

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 0aa7e75696
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   За съжаление, Доктор Хаус не съществува в реалността. Поне в нашата реалност. Диагнозите ги поставят личните лекари, ако са свестни. Иначе при какъвто специалист отидеш, такъв проблем ще ти търси ако му е изгодно или няма да търси, пак ако така му изнася. Интересно ми е дали си приемала продължително кортизонови препарати? Аз бих заложила на спорт, медитация, преразглеждане на житейската философия и най-вече на суровоядство и гладуване един ден в седмицата. Стойността на TSH може тогава да ти е било нормално но през останалото време да не е,
понеже нещата малко напомнят намалена функция на щитовидната жлеза. Можеш да пробваш също с витамини от групата Б. Моля не приемай това като съвет от специалист! Само давам идеи, понеже и аз съм се чудила за такива неща.

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: b9ac4cf019
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер 5, благодаря за включването все пак, както казах, всяка информация може да ми е от полза да променя начина, по който се чувствам всеки ден и оттам и живота си. Видях, че е възможно (макар и спонтанно възникнало), ако разбера какъв беше източника на енергия в мен, ще знам накъде да се насоча.
Личната ми лекарка е и пулмолог. Да се набутам между пациентите й с ковид, за да я занимавам с мързел и естетически проблеми, не ми се струва много удачна идея засега.
Витамини от групата Б, както и всичко, което се препоръчва за нерви, съм го изпробвала. Кръвните изследвания са ми били перфектни винаги.
Никога през живота си не съм приемала кортизонови препарати, нито хормонални, освен дуфастон само за 5 дни. Бях започнала да се храня здравословно, с доста сурови храни, като ядки например, както и ходех отвреме-навреме на фитнес, просто за разтоварване, но ми изчезна цикъла, не откриха причина и казаха, че е от това вероятно и така се отказах.
Ако желаеш, разкажи за твоя случай :) Или просто си запозната с тези въпроси?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 25b373fc06
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ако мислиш, че е от надбъбречните жлези, лягай вечер с топъл вълнен шал или пояс, може и памучен, като с мас намазваш областта отзад на гърба в съответната област и поставяш марля да се затопли мястото.

Лягай рано, задължително, хормоналният дисбаланс се дължи много често именно на разбития биологичен часовник.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker