Помощ, чувствам се зле! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Помощ, чувствам се зле!
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 2250 пъти
Здравейте, от 1 месец насам животът ми е пълен АД! Жена съм на 35 години. Започнах да правя паник атаки! Дланите ми стават червени, потни и ледено студени! Получавам газове и ми се прихожда по голяма нужда, след това започва едно втрисане в областта на корема и краката, което не мога да контролирам! В този момент ме обзема страх, вдигам и долната граница на кръвното много често в такава ситуация, а пулсът ми остава нисък! От 1 месец спрях цигарите от тогава се чувствам и така зле! Когато ходя да пазарувам изпитвам тревожност, чувствам се и нестабилна и някак всички неща в магазина, продуктите, светлината, хората, цветовете ми идва в повече, както и тези маски които носим заради корона вирусът и бързам да изляза! Бях на кардиолог, каза че сърцето ми е здраво, предписа ми бета блокер, сутрин половин таблетка и вечер половин таблетка! Имам страшно напрежение, когато трябва да водя диалог, чувствам се замаяна и нервна, полудявам направо, когато духа много силен вятър ии, когато рязко се сменя времето на вън! Винаги съм била много разговорлива и общителна личност, незная какво, кога и как се прецака в мен! Моля, ако някой има идея какво ми е нека дами помогне или ако се е сблъсквал със същите симптоми! Между другото имам записани часове за гениколог, ендокринолог за да изследвам хормоните си! Ще си запиша час и за психолог, но първо искам да изключа органичен произход на симптомите си! Благодаря за вниманието и спокойна вечер!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: cd53436ac4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Дали е възможно просто от промяната да те хваща страх след като си спряла цигарите. Промяната плаши особено ако е от вътре и не знаеш защо. С ум знаеш, но тялото ти не знае...
Възможно ли е от това, как се превежда на български withdrawal, като прекъснеш зависимост и това да ти е страничния ефект.

https://www.quit.org.au/articles/what-is-nicotine-withdrawal/
Common nicotine withdrawal symptoms:
Urges to smoke or cravings
Restlessness or difficulty concentrating
Sleeping difficulties and sleep disturbances
Irritability, anger, anxiety, crying, sadness or depression
Increase in hunger or weight gain


Less common nicotine withdrawal symptoms:
Cold symptoms such as coughing, sore throat and sneezing
Constipation, diarrhoea, stomach aches or nausea
Dizziness or feeling light-headed
Mouth ulcers


Все пак това е някаква стания в internet, може да се посъветвяш с някакъв доктор дали състоянието ти е страничен ефект от отказване на цигарите.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: b9349b53c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От Авторката
Много благодаря за коментара, но не вярвам да е отказът цигари проблема, все пак мина повече от месец! Всеки ден ми се случва това чудо, направо се побърквам

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: a14ed66134
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Докато се установи причината, купи си МСМ и го пий.
Не ми се влиза в подробности, в интернет пише разни неща за ползата, аз го препоръчвам за нервите.

Пиши ако го пиеш, дали има ефект.

Иначе трябва да има причина за тоя кошмар.
Сега е зима, вземи един камък плосък, или тухла, нагрей го във фурната и с кърпа го увий и сложи на корема, да неутрализира евентуално стреса. Така се спи.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 19bdd7c6db
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Повреда/разстройване в автономната нервна система е причината за всички тези поразии. Особено щом и ти реагираш като мен така към промените във времето. Пожелавам ти да се оправиш скоро! Аз имам автономна дисфункция по рождение и моето не се лекува. При здравите хора тази система се разстройва при стрес. Така че почивай си повече. В никакъв случай не пий бензодиазепини дългосрочно (както се прецаках аз).

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: b9349b53c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторката - Благодаря ви за отговорите, мисля че номер 4 има право! Това не е ли вегетативна дистония? Освен с почивка, какво може да помогне!? Това с времето е ужас, не го пожелавам и на най-големият си враг, ад е! Чудя се да запиша час за психотерапия.
Жена съм, прочетох че щитовидната жлеза и заболяванията с нея правят такива поразии, хашимото и хипофункция! На 8.02 съм на ендокринолог и ще държа всичко да ми изследват колкото и да ми струва! Още веднъж мерси и бъдете здрави физически и психически, особено покрай тоя шибан коронавирус мерките покрай него!

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: a73e61f58e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Абе с психолога не се захващай или поне не пий нито едно от лекарствата, които ще предпише. Залагам на Деанксит - май е на мода.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: b9349b53c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторката
Днес отново получих криза, чувствам се отчаяна! Към номер 3 ще си набавя нещата, които сте ми написали! Към номер 4, моля те дай ми съвет как да преодолявам по-леко кризите, явно знаеш какъв ад е... Няколко насоки и примера няма да са ми излишни. Чудя се дали леко завишение в щитовидния хормон tsh могат да водят до тези поразии? ! Имам термин при ендокринолог и се надявам скоро да свърши това чудо, вече не се издържа! От 6 декември миналата година периодично се случва, да не кажа ежедневно почти...
Благодаря ви и моля ви, помагайте със съвети!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 839b4290fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторката
Номер 4,моля свържи се с мен! Имам нужда от помощ! Пиши ми за да ти дам кординати! Мисля, че взаимопомощ няма да бъде излишна!

Мария

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: c1f6f0a739
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Здравей! Жена съм на 33 години, от 5 години съм с вегетативна дистония, метеочувствителна съм като теб. Абсолютно е така - разстройство на автономната нервна система. Пробвай с добър класически хомеопат, както и капки "Валериан, Глог и Мента" (не са силни, но действат). Антидепресанти не ти препоръчвам, ако не е крайно наложително. Те не лекуват - потискат симптомите, но пък са добра патерица, ако вече не се издържа. Има по-леки варианти и при тях. Друго - рейки! Не вярвах, но помагат. Също така методи за релаксация - дишане, медитации (има много в ютуб). Виж щитовидната, тя прави такива "шеги". Пиши дали всичко е наред след прегледите. И не забравяй да не се страхуваш от паник атаките, само така ще ги победиш по-бързо. Няма как да умреш или да полудееш, здрав, млад човек си! Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 19bdd7c6db
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   #4 съм. Добре си се насочила към ендокринолог. Първо трябва да се изключи хормонален проблем защото при вас жените е малко по-сложно там (мъж съм, на твоите години). Относно автономната дисфункция, един лесен начин да разбереш дали я имаш е като вземеш едно фенерче и светнеш в очите си пред огледалото в банята на загасена лампа. Ако някога забележиш (невинаги се проявява) че едната ти зеница е по-широка от другата или се свива и разширява няколко пъти, това е признак че имаш такава дисфункция. Относно преодоляването на кризите не мога да ти дам никакъв съвет освен да пиеш някакви успокоителни билки от сорта на валериан. Както ти казах по-горе аз се прецаках с бензодиазепини (броя 22 месеца откакто съм ги спрял) и не трябва дори валериан да пия така че стискам зъби и през няколко дена взимам тежки невролептици за да мога да спя защото бензотата ми изпържиха мозъка. Затова мога само да ти кажа, ако ти изписват някаква химия за халосване на нервната система бъди внимателна и не дългосрочно. За повече информация относно автономната дисфункция пиши в ютуб autonomic dysfunction и прегледай видеата на Dr. Nemechek там. Успех ти пожелавам и да се оправиш скоро! Ако имаш други въпроси пиши.

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 113285f5e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Това е хипохондрична депресия, плод е на зимата и пандемията(липса на въздух и светлина). В много хора се среща. Щом кардиолог е казал, че сърцето е добре, няма причини за тревога. Отиди на преглед при невролог, да ти изпише Деанксит(розовите хапчета на щастието), той ще ти повдигне серотонина и само за седмица ще си възвърнеш спокойствието. Деанксита е много мек антидепресант, може да се ползва даже при шофиране.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 839b4290fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравейте авторката съм, благодаря първо за коментарите! Живея в чужбина, тук нещата се случват много бавно, но стискам зъби и чакам... Бих искала да ви попитам, какво ви е мнението за билките и дали сте пробвали!? Благодаря ви, бъдете здрави и нека всички се отървем от тази напаст!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: a14ed66134
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Аз препоръчах МСМ-а, някой е казал за валериана, глога, да, добра идеят е.

Но ако имаш възможност иди на масаж, стопроцентово тялото ти е схванато и "твърдо".

Ако има някой у вас да ти отлепи кожата на гърба ако знае как, ще е идеално. Отпуска невероятно.

Случвало ми се е преди години същото нещо, до болница стигнах.
Усетя ли се, задържам дишането, после естествено следва поемане на въздух, и пак задържане.
Помага, поне на мен.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 6f33f65b33
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Авторката
Моля, да ми кажете как се справяте с промяната във времето... В Германия живея и тук е все едно Англия, за един сезон се сменят 4 те сезона, полудявам направо... Това ми е най-големият кошмар! Четох за обливане със солена вода и контрастен душ, явно има нещо такова защото се чувствам добре и нито дланите нито стъпалата ми се потят на морето! Ще ви бъда много благодарна ако споделите вие как се справяте щом сте зависими от промяната на времето! Понякога се разхождам или пазаря и гледам другите хора и си мисля, само на мен ли ми е лошо и гадно... до скоро си мислих, че няма друг като мен, който да страда при промяна във времето! Благодаря ви за отделеното време!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 6f33f65b33
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Към номер 13,абсолютно си прав от известно време съм адски скована, незная от качените килограми ли е или от вегетативната дистония, но от всичко най ме мъчи тревожността, безпокойството и промяната във времето! Валериана помага, но за няколко часа. Аз пия по две на ден, ще трябва май да увелича дозата! Днес бях да ендокринолог, пуснаха ми абсолютно всички хормони на щитовидната жлеза, плюс ТАТ и МАТ, хормоните от надбъбречните жлези и витамините! Взеха ми 10 спринцовки с кръв, шашнах се! Обаче най се шашнах от измереното кръвно... 160/92!!!Във вкъщи не съм засичала такова чудо! Ръцете ми бяха естествено потни и червени и бях в безпокойство и тревожност и не ме питайте защо... Винаги съм се притрснявала, но от два месеца това се засили десетократно... За капак след като слязах от колата за да ида на термина, така се секнах в кръста, че изревах на умряло!!! Неописуема болка, за секунди ми се схвана и блокира и кракът не можех да ходя чак... Моля ви, помагайте със съвети, кво е тва чудо вече нз, тотално се отчаях! :(((
Благодаря за вниманието и лека вечер!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 6f33f65b33
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   От авторката
След дълго чакане, резултата от ендокринолог е следния
Завишен индекс на свободен андроген, и тсх хормон на щитовидната жлеза! Бях и днес на психиатър, реши че нямам вегетативна дистония, нито депресия... т. е без диагноза ме остави! Каза, че чувствителността към промяна във времето ще изчезне, слад като разреша проблемите си и да се обърна към психолог! Препоръча ми билкови препарати, повечето с лавандула, а не валериан, ще пробвам и споделя ефекта! Някакви капки на др Бах, чух че са абсолютно безполезни, но прочетох и позитивни и ги закупих! Трябва да констатирам че времето е слънчево и ходя всеки ден по 8, 10 км пеш се чувствам по-добре! Само тази промяна във времето да се справя и ще се оправя! Благодаря ви за вниманието и ви пожелавам ЗДРАВЕ!!!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 00f48eadfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   В коя част на Германия климатът е толкова лош като в Англия?

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 3f4d88df50
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   За реакцията при промени във времето- цинк. За предпочитане натурален. Съчетавай с магнезий.
Отделно куркума.
Проучи си и за трите.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 6f33f65b33
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   В Бавария, живея на место, където около мен има 4 рафинерии, ако има значение! Днес пак ми е кофти, времето е мрачно и вали, аз съм неадекватна... Ако някой може да ми каже, какво да правя или пия ще съм му до гроб благодарна... Помагайте хора, жив АД е да си метерочувствителен...

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 6f33f65b33
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Номер 18 много благодаря за съвета! Откриха ми и поликистозни яйчници, та се чудя дали те не са ми причината за отключването на дистонията... Какво мислите вие, дали е възможно! Общо взето тук в Германия избягват да е поставят като диагноза дистонията, защото тя официално не е и такава, а съвкупност от ужасни симптоми... просто се чудя физическо заболяване или стрес и психическо такова е отключва или и двете... Благодаря отново и хубава вечер!

Авторката

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: a14ed66134
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Момиче, сама ли живееш?
Наистина ли няма кой да ти отлепи кожата на гърба?
Помага страхотно!

И тоя "капак" с кръста, не е капак, а потвърждение, че си схваната.
Поне масажирай корема, ако няма кой да ти отлепи кожата на гърба.
Пробвай, то зависи и къде си, в каква квартира, но шляпай врата и виж, завива ли ти се свят.

Ако да, абсолютно нарушаване на кръвотока към главата.
Започвай раздвижване на врата, самомасаж, с мазнина мажи, вдигай раменете, не се оставяй.

И се връщай в България!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 88ea632eff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Къде се загубихте бе хора, никакви ви няма... Надявам се, че сте добре и сте здрави!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 88ea632eff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Здравей 21,тук няма кой, ще се прибирам на България след юни, определено за всичко си прав/а! Замаяна съм и явно нямам добро оросяване. Тук с тези правила за ковид и на масаж не мога да отида, ще изчакам сега 1.04 казват, че ще разхлабят мерките и дано позволят да се извършват масажи. Определено се измъчих бая с това чудо, което ми дойде до главата, но имало да стане... Благодаря за отговорите и хубава неделя!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 8ceae40318
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Интересно че авторката има всички симптоми които и аз. Но аз знам и ми е пределно ясно на какво се дължат. Това не са никакви Паник Атаки. Сега ще мине хиляди прегледи и пак няма да и кажат нищо съществено, смисъл например че нещата които ще и намерят като поликистозните яйчници нямат общо със състоянието и. И така ще се върти в кръг докато не я пратят на психиатър което още повече ще влоши нещата.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 88ea632eff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Към 24,споделете на какво се дължат тези симптоми и да почвам и аз лечение, ще съм ви много благодарна! Хубав ден.

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 88ea632eff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Към 24 на психиатър бях вече, каза ми че не съм за него! Органичен е проблема при мен, но не е един, а съвкупност от доста такива: хипофункция на щитовидната жлеза, Спкя, от последните получавам и оплакванията от вегетативен характер..., така поне предполагат т. е вегетативната дистония! Пълен разкош дето се вика, само незная кое по напред да лекувам! Емоционалността, тревожността и безпокойството ми предполагам също се получават от хормоналния дисбаланс, има си обяснение за всичко което ми се случва, едва ли мъките ми идват от психиката, според мен тя ми се разклати в последствие... Какво да ви кажа мили хора, на никой не го пожелавам! Имам молба към номер 24,да бъде така добър да сподели с мен диагнозата си, след като има същите симптоми като мен! Благодаря ви предварително и всичко добро! Авторката

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: e37f87ff08
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   24,хвърли някакви празни догатки в пространството и се скри! Къде си, пиши ако искаш да съдействаш, ако ли не няма нужда от СПАМ! Авторката

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 3d182a0bc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   От 24 свържи се с мен ако е възможно. Поздрави

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 3d182a0bc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Опитах се да дам координати да се свържем, но админите нещо не позволяват изтриха коментара ми. Не е спам! Ако знаеш някакъв начин. Email или нещо друго?

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: d3c3979bc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Всички тези оплаквания при мен се оказаха хипофункция на щитовидната жлеза, но след години ходене по мъките и един тон изпити лекарства. За да нямаш подобни оплаквания тсх трябва да ти е около 1, а фт3 и фт4 в горната третина на референтните стойности. Разходките доста помагат, както и нисковъглехидратното хранене.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 172036bd75
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   От Авторката, благодаря на 24, че писа! Това е точно така, тсх трябва да е ниско, съгласна съм! Вземам от месец Ел тироксин 25, в понеделник ми правиха изследване с една единица ми е намаляла стойността на тсх, сега ми е 2.6.
Лекуващият лекар ми каза, че трябва още една единица да падне, т. е от 1-2 е ок. Благодаря, че писа и ти пожелавам здраве!

 
  ...
преди: 3 години, 22 дни
hash: e2cfa86774
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   От Авторката: Имам питане към 31, тсх отново ми се повиши, явно 25мг Л тироксин ми е малка доза! Може ли да ми кажеш, след колко време се повлиява този тсх хормон от хипофизата! Т3 и т4 са ми в норма, но незнам с тоя тсх какво да правя!? Знам, че преди изследване не се взема хапче! Предпоследния път взех, не знаех! Та колко е необходимо като време да мине за да се отрази лечението на стойността на тсх!? Прави ми впечатление, че на 2 седмици ме викат за вземане на кръв... не е ли рано? Виждам, че си минал/а по този път и можеш да ми дадеш съвети ценни за мен! Благодаря ти много предварително!

 
  ...
преди: 3 години, 20 дни
hash: ba7f0dffb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Също така, казваш че имаш и ти същите симптоми, като мен после тсх, като спадне ще се махнат ли? Днес ми стана в магазина при пазариване отново много лошо, криза едва се овладях, мили хора аз живея под страх, че ще ми стане лошо. това не е живот, не мога да живея така, то е кошмар!

Авторката

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 839b4290fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Здравейте, писах но никой не отговаря, към 31 моля те отговори на въпросът ми! Всичко добро и здраве желая!

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 17e781f2b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Мили хора, толкова съм вече отчаяна, не ми се живее... При най-малката промяна във времето съм леш! Ако някой може да ми помогне, ще му дам каквото пожелае, помогнете ми моля ви, умирам бавно но сигурно!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker