Изгубих себе си! Помощ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Изгубих себе си! Помощ!
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 1318 пъти
Здравейте умни и позитивно настроени хора!
Днес ще ви помоля за съвет, имам сериозна нужда от вашата помощ! Момче на 17 години съм, занимавах се професионално с фитнес, подчертавам професионално, това ми е професията, за която съм вложил една голяма част от живота си (4 години), от която съм видял много и научил много. Проблема е, че дойде едно време, дойде един момент, в който осъзнах, че не е моето нещо или по точно, обичам го, но не искам да ми бъде доходоносното нещо, защото не е достатъчно доходоносно и по-скоро искам да ми бъде начин на живот. Проблема дойде, когато осъзнах, че парите са нещо много важно и трябва да се целя в тях. Там дойде проблема. Започнах да премислям какво да започна за пари, какво да правя за пари и така лека-полека това се отмести от живота ми (фитнеса) и след едно пушене на трева имаше паник атаки няколко месеца, депресии и тнт., които тези дни взеха да се пооправят. Проблема не е в това. Проблема е в това, че изгубих себе си, целите си, амбициите си и живота си, все едно не съм аз, а друг човек е в мен. Помогнете ми, възможно ли е да живея същия живот, като преди, възможно ли е да намеря пътя към себе си отново. Гледах свои стари снимки и не мога да се позная, все едно това не съм аз а някой друг и чужд човек, много е странно, дали не е от депресията не знам, но не се чувствам в кожата си.... Да посетя ли психолог, какви стъпки мога да предприема и тнт.
Благодаря ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: 84af41e8c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има вероятност да имаш хормонален дисбаланс от стероидите и претоварването. Казвам го, защото и аз станах друг човек от хормони, макар при мен проблема възникна спонтанно, раезултата е същия.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: bf4fdacc67
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей. Пише ти жена, която също беше в голяма депресия покрай майчинството(криех това, доколкото можех) и липсата на помощ. Прочетох преди време една книга (не помня как се казваше) на известен американски психолог, говорил е в TED, лекува хора с депресии. Той каза, че основните причини си остават липсата на цел и посока, това да се трудим в името на нещо, липсата на сигурност в съвремието ни. Послушах го, поставих си цели, започнах да уча за нови квалификации, работя много, но това, което обичам и от 2 години насам си върнах предишното вълнение от живота и вътрешното удовлетворение, нов човек съм и всички го забелязват. Не става веднага, нужни са време и воля да си помогнеш, защото никой няма да го направи, както теб. Просто си се сдухал и те разбирам как се чувстваш. Млад човек си, постави си цели, свързани с това, което обичаш и ги следвай. Превърни го в работа, във фитнесите има потенциал за бизнес по-нататък, но задължително учи и някакво висше, свързано с това, което обичаш.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 84af41e8c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Има вероятност да имаш хормонален дисбаланс от стероидите и претоварването. Казвам го, защото и аз станах друг човек от хормони, макар при мен проблема възникна спонтанно, резултата е същия.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: b658d71f89
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Като спреш с тревата, започни пак да спортуваш. Ако си решил да изкарваш пари, то замини за чужбина, където заплатите са по-големи. Или запиши да учиш нещо като програмиране, от което и тук се печелят пари. Но самата ти постановка на въпроса е погрешна. Важното е да харесваш това, което работиш. Парите не са самоцел. Сами по себе си парити никого не правят щастлив за цял живот. А с тревата вървиш към психиатрията - лудницата и към провал на живота и здравето си.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: a963e3c1d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Трябва да си намериш нови цели, щом това те е отегчило.
Намери приятели, приятелка, ще е различно..
Аз си мислех, че съм изпаднала в депресия, защото родих на 20, и зял ден затворена с бебето и зима, и не излизах..
Но пораснах с детето си, постоянно си намирам цели, ако ги нямам отново изпадам в такава дупка, за всичко ми се плаче. Сега е навсякъде с мен. Пътуваме си. Разходки.
Всичко е на етапи, просто трябва да правиш това, което те кара да се чувстваш щастлив.
Не се отказвай.

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: ad00fa20d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да, отиди на психолог, и спри да пушиш боклуци. Това разболяа, е й така може да прецакаш живота си до края. А хората около теб, който държат на теб?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: f7643e8d2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   По това, което пишеш се вижда, че си едно младо, мислещо, умно момче. Би било добре да посетиш психотерапевт. Не се отчайвай, много си млад. А фитнеса е хубаво нещо, просто ще ти бъде хоби

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: be0720e050
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ех, тийнейджърските години и в какви филми и въображаеми драми се вкарваме сами през тях...

По принцип не е невъзможно да ти се случи нещо такова от наркотици, само че се случва на хора, които са взели LSD или нещо доста по-силно.

На 17 си, животът е пред теб. Забавлявай се, имай цели (например да поработиш каквото и да е, за да изкараш малко джобни и за дисциплина... или да направиш нещо твое, приложение, кампания, нещо).

Но не си поставяй за цел да станеш милионер на 23. Първо, защото е невъзможно. Второ, защото е тъпо - по-важното е да учиш нещо практично, което ти е интересно (няма как да си добър в сфера, в която си попаднал просто за да забогатееш, а ти е скучна). И трето - и най-важното - да мислиш вманиачено за пари от тази крехка възраст е много по-сигурен начин да превъртиш, отколкото от едно пушене на трева.

И зарежи тия боклуци - и тревата, и фитнес добавките са вредни. Няма да откачиш от тях, не са чак толкова специални, просто ще ти скапят здравето и ще станеш болнав чичка по-рано от останалите.

Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: d84d61e33d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Мога да кажа, че това е абсолютно нормално предвид възрастта ти, да се луташ и търсиш точно, с какво да се занимаваш, да учиш, в каква област да се развиваш. Някои изглеждат целеустремени отстрани в желанията си... но това в повечето случаи е свързано със семейството. Не се бой да сменяш попрището за развитието си. Важното е да си намериш мястото, където ще постигнеш удовлетворение от живота си. Моята племенница също имаше паник атаки и малко се филмираше преди да се дипломира в средното, но после поработи, поучи, смени специалността дори и намери своята среда. Гледам и други младежи около нейната възраст са така. Просто не се поддавай на паник атаките, защото те могат да ти навредят здравословно. Потърси наистина някои лекции в TED. Обикновено говорят хора, които са го преживели и дават своята рецепта в някои аспекти на живота и професионалното развитие. А от такива ще научиш повече, отколкото от ходене на нескопосан психолог, започнал да учи тая специалност по-скоро за да открие начин за справяне със собствените си дефицити.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 84d8935529
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Професионално може да се занимаваш, ако печелиш пари от това. А това че си решил, че си много сериозен не значи, че е професионално.

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 6d2638582d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Печеля пари от това или поне печелих...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker