Как да не търся самоубийство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Как да не търся самоубийство
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 936 пъти
Здравейте,
накратко - на 28 години съм и преди малко над 2 години едва се прибрах от Нидерландия. След като се прибрах ми дадоха диагноза параноидна шизофрения. От тогава съм в голяма депресия и не виждам нищо по различно от фатален край. Живея с родителите си, но съм безработен. Много ми е трудно да си намеря работа, заради болеста. За последните 2 години кажих 25 кг., което също не ми помага. Немога да замина да работя в чужбина, защото не трябва да се натоварвам, но немога да си намеря работа и в родния ми град. Най-гадното е, че трябва да работя лека работа без напрежение, но реално няма как да стане. Родителите са ми възрастни и не знам колко време мога да живея с тях, защото остана ли сам - ще умра от глад, без ток и вода. Мечтата ми е да се добера до боен пистолет, за да мога да си осигуря бърза и безболезнена смърт.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: 8f0d7584d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Абе ти не си в час, казали ти че имаш шизофрения и ще се самоубиваш? По тъпо нещо не бях чел. Че ти още ли вярваш на лекарите? Те в момента цял свят правят на маймуни с Covid19 и ваксини и прочие и ти им вярваш и ще се самоунищожиш защото някой с парче хартия наречено диплома ти поставил диагноза. Ми то ако тръгнеш по улиците има хиляди шизофреници и изперкали хора които просто този днешен начин на живот ги кара да се държат, бъдат и изглеждат такива. И само не пий психиатърска хапчета, че тогава ще ти светят маслото отвсякъде. Има една тема в раздел Здраве тук "Бензодиазепините и как съсипаха живота ми" там хората добре са описали психиатрията и психиатрите що за лекари са и как поставят диагнози като твоята. Защото това ти го е поставил само такъв! Стагай се приятелю нищо ти няма в тоя откачен свят всички сме луди! Не ти трябват никакви лекари и преди тях си живял така и след техните "Диагнози" пак ще си живееш така както преди! И за финал преди години на далечен познат лекар му поставили диагноза рак, но лекаря му объркал изследванията с на друг пациент който найстина има рак, били с еднакви фамилии. Еми след поставената диагноза рак нашия познат умря за по малко от две години от дерзания, че е фатално болен. Твоето ми звучи същото! Тъй, че лекарите са копелета! Горе главата и си живей живота!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 5b93825dc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Глупости.

Точно тежка физическа работа ти трябва.
Отивай по строежите, носи камъни, тухли, греди.

Ще си като нов!
Ако не ти харесва, на гробищата гробар. Ама за там се искат връзки!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 1db387fa44
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Е... това ще е много тъп край на историята ти. Хората ще тъгуват, но ще те забравят. Далеч по-достойно е да се бориш до край. Животът ти е дал лоша карта, но не е краят на света. Всички надебеляхме покрай пандемията, много от нас изгубихме работата си, статута си в чужбина.
Колкото и зле да изглежда няма да е все така.
Имаше една влогърка в youtube, която е с шизофрения и обяснява в клиповете си какво е, как се справя с това и как живее. Съветвам те да я провериш (потърси youtuber tells what it's like living with skitsophrenia).
Твоята психика е най-важна и в твои интерес е да се грижиш за себе си и здравето си. Не се тревожи за работата - 21ви век сме - има хора, на които им плащат да управляват фейсбук страници, да пишат постове в тях, да превеждат статии в блогове или да пишат описания на продукти (копирани от чуждестранен сайт). Има работа за всеки!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 213f04fcae
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пиеш ли лекарства? Можеш да държиш болестта под контрол и да живееш нормално. Не спирай да си търсиш работа, а защо не и връзка. Сега си депресиран, защото си сам. Вероятно нямаш и приятели, познах ли? Само ти можеш да промениш живота си. Самоубийството е за страхливците. Бъди мъж и преодолявай трудностите.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 2e19f9d4b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ами ти вече си се предал, промени си миленето и нека то е, че въпреки болестта си ще успееш в живота, погрижи се за тялото си, за образованието си и почни работа, няма да е лесно, но така депресията ти ще изчезне.

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: a3fd6ae356
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Мисленето може да променя съдбата! Ще се справиш! Можеш да потърсиш някаква онлайн работа, сега се предлагат доста и не е нужно да живееш в София, за да работиш за някоя компания. Какво си учил, какви са ти уменията? Ако знаеш нидерландски на някакво ниво, това е голям плюс и задължително го спомени, като кандидатстваш. Сега поне като живееш с вашите не ти се налага да плащаш за наем. Можеш да им помагаш с домакинската работа, ако не успееш да си намериш работа веднага. Изобщо да не ти пука за това, което лекарите са ти казали. Има една приказка, "дори медицината не може да помогне на пациент, който е решил да живее". Така че споко. Между другото искам да ти кажа, че знам за човек в твоето положение, който си намери приятелка и тя е напълно наясно със състоянието му, двамата са вече 4 години заедно и са много щастливи като двойка. Така че, както виждаш, това не е причина да се самоизолираш и да си мислиш, че не ставаш за работа или за каквото и да е било. Най-малкото, един ден ще срещнеш жената, която ще направиш щастлив! Бори се, защото така ще изградиш силен характер и ще си доволен от това, което си постигнал. Всеки може да мрънка, покажи, че ти можеш повече от това! Някои от най-великите хора са имали големи изпитания и са ги преодолели, всеки може да постигне успех, като има лесен живот, но трудностите правят човек силен. (Ако все пак усещаш, че не се справяш или имаш нужда от помощ, молитвата помага много.)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 4a2231e364
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Здравей, ще ти дам едни съвет, трябва постоянно да си ангажиран с нещо и да си между хора, не твоите родители. Не знам от кой град си, отиди и се запиши като безработен в "Бюрото по труда" в твоя град, и поискай да се включиш като безработен в някой курс, така няколко месеца ще си между хора, ще ти е интересно, ще си ангажиран, като завършиш курса, виж какво може да се направи, да те включат в някоя програма за безработни. Целта не е толкова да имаш собствени доходи, те ще бъдат минимална заплата, а да имаш собствена среда, собствен живот, да си ангажиран с някаква дейност да имаш задачи, тогава живота ти ще се изпълни със смисъл.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker