Тежка бременност - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Тежка бременност
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 963 пъти
Здравейте на всички, ще се опитам да бъда кратка и бих се радвала за съвети и ваши преживявания.
В момента съм бременна в 7г. с. и от 1 седмица насам ми е постоянно зле, гади ми се и немога да се храня. Опитвам се да хапна примерно половин банан, ябълка или каквото и да, но след 5-10 минути трябва да го повърна.... За 5 дена свалих 3кг. и се чувствам много отпаднала.
Днес ще получа хапчета за гаденето и ако не ми помогнат трябва да вляза в болница.
Психически усещам, че съм към ръба на депресия и отчаяние, защото съм изтощена и каквато и миризма да е-трябва повръщам.... Даже и мъжа ми неможе да се доближи до мен.

Има ли някой със същите проблеми и как изтърпяхте на всичко?
Благодаря много.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: 32e4cd2d23
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много странно как на някои им е много зле, аз с три бременности не съм имала гадене. Просто страхотно се чувствах. Би трябвало да отмине към четвърти месец.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: a205aa50fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Минах през същото, спокойно 2 сецмици и ще мине . Много добре те разбирам, всичко минава така организма се чисти от токсини.
Номер 1 като не знае какво е това да не коментира и не я слушай :)

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: e71e97c16c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не съм била бременна, но често стомаха ми се провокира, от пътуване, от храна, от нерви. Единственото, което ми оправя гаденето, е активен въглен. Консултирай се дали може да се взима от бременни (почти съм сигурна, че да, но не съм лекар все пак), ако да - действа безотказно. Но трябва да се взима поне 1-2 часа преди хранене, защото иначе не се усвоява напълно храната. Относно плодовете - точно банани и ябълки при мен биха засилили гаденето. Намаляват го киселите плодове - портокали, ябълки сорт Грени Смит (зелени), лимон (примерно изцеден и разреден с вода), може би киви, зелени круши. Ядки сурови, лешници, бадеми, овесени, ръжени...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 37e08c64be
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Благодаря за коментарите.
След историята получих хапчета за гаденето - Cariban 10 mg. Те ми помогнаха за 2-3 дена-помислих, че е станало чудо! Никакво гадене и можех да хапна нещо мънинко... И радостта ми стихна в сряда.. Изведнъж спряха да ми действат и пак гадене и повръщане... Толкова съм изморена и изтощена, че ми се реве... Говорих с личния лекар и с гинеколога- били са ми дали най-добрите лекарства и ако не ми помагат трябва да отида в болница за няколко дни да ми сложат система. Днес следобяд им званнах за направление ама са били до обяд. Ще се опитам да издържа до понеделник и отивам в болницата.
Това е моята 3та бремменност. За съжаление при предните две беше спряло да бие сърчицето кам 8-10та седмица и ме е страх да не би да се повтори, даже потрети и тази бременност.
Тази е малко по-различна, защото е инвитро... От 6 години неможех да забременея и решихме по този начин... Надявам се всичко да е наред.

Към коментар номер 5. Активния въглен е прочут с това, че има много голяма площ и филтрирва всичко... Като имам предвид всичко- минерали, оцветители, соли или каквото и да е. В интернет може да го хвалят ама на никой не бих го препоръчала, защото работя в химичната индустрия и го използваме. Благодаря ти въпреки това за съвета.

Поздрави - Авторката

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: e71e97c16c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От номер 5 - да, активния въглен абсорбира и полезните вещества, ако се приема скоро преди или след хранене. Но не е нормално такова гадене. Недостига на хранителни вещества е много вреден за плода и системите не могат да осигурят всичко необходимо, само храната може. Жената на братовчед ми беше бременна и при нея се получи спиране на развитието на бебето, а тя все не яде да не би да мине 40кг с мокри дрехи... Потърси свестни лекари, тези които твърдят, че е нормално, е не е - не е естествено нещо да пречи на бременна жена да приема нужните вещества за плода.
Успех ти желая!

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: a205aa50fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От намер 4.
На мен ми изписаха капки против повръщане, също ми помагаше айрян и нектари. Бременността ми беше трудна, но всичко минава. Ти само бъди спокойна.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 10b5c3c419
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей. В момента съм в 10 г. с. и положението ми от началото на 2рия месец е същото като твоето. Първите 10-12 дни бяха поносими после изведнъж всичко ескалира. Гаденето се засили, повръщането се увеличи, бях още по-уморена. В началото на 9та седмица нещата пак станаха поносими, гаденето беше само следобяд и вечер и въпреки, че още повръщах не беше толкова зле. Ето 10 г. с и 1 ден нещата пак се влошиха. От опита ми до момента с яденето и пиенето мога да споделя, че при мен действаше само солети, бисквити и крекери в най-тежките дни и когато усетя, че започва в стомаха нещо да се случва, а то се усещаше бая и веднага взимах 3 4 солети или 2 3 крекера и така горе долу на всеки половин час. Всичко друго ме дразнеше и повръщах, включително миризми. И от водата повръщах, но прочетох, че при някои помага вода с лимон и айран със сол, но айрана при мен не беше ОК, а и със сол още повече ожаднявах. А когато не можеш да пиеш вода си вечно жаден и обезводнен. Помагаше ми и сок от портокал, но качествени сокове. Към днешна дата обаче солетите ме предават и не знам какво да предприема. Между другото взимах и хомеопатични лекарства, но изобщо не ми помогнаха. И аз свалих няколко килограма. Не знам какво е положението ти в момента, но дано всичко с бебето е наред. И знам колко е отчайващо, точно така се чувствам и аз и напълно те разбирам. Надявам се да отмине към 4тия месец и само отброявам седмиците и дните. Ако си намерила начин да облекчиш симптомите сподели. Може да помогне и на мен. Успех и лека бременност :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker