Предпоставка за нещо лошо или просто някакъв вид инфекция? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (102810)
 Любов и изневяра (24483)
 Секс и интимност (12009)
 Тинейджърски (20700)
 Семейство (5196)
 Здраве (8228)
 Спорт и красота (4282)
 На работното място (2382)
 Образование (6328)
 В чужбина (1372)
 Наркотици и алкохол (977)
 Измислени истории (745)
 Проза, литература (1541)
 Други (14420)
 Избор на редактора (147)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Здраве

Предпоставка за нещо лошо или просто някакъв вид инфекция?
преди: 1 месец, 22 дни, прочетена 364 пъти
Здравейте, уважаеми читатели!
Да Ви се представя, скромно момче в началото на 20-те!
Искам да споделя с Вас един мой проблем, който датира още от ранна детска възраст и който оттогава ме мъчи и възпрепятства във всеки един аспект от моя ''прекрасен'' живот! Ще разкажа развоя на събитията в хронологичен вид, за да се види дали има някаква корелация между събитията или е просто съдба.......Сигурно ще ме помислите за луд, но в днешно време това не е прецедент! :)

Всичко започна, когато бях на около 4/5-годишна възраст и една сутрин се събудих целия в обрив по лицето вследствие от варицела. Освен обичайните места на които никнат тези гадости, забелязох че ми се е появил и обрив на главата, в задната част на лявата полусфера, ако може така да се изразя(за съжаление не съм ерудиран относно медицинската терминология)! :) Мина се известно време, излекувах се, но този белег си ми остана на главата и на допир с пръст, усещах как имам нещо като вдлъбнатина, но при допир не усещах болка!

Минаха доста години, започнах училище и всичко беше наред, не усещах този когнитивен спад за който предстои да Ви разкажа по-подробно. До момента, в който през едно голямо междучасие в 3/4-ти клас не избухна кавга между мен и мой съученик. В резултат от който, аз бях повален на земята и здраво праснат с главата в ламината. :) При което усетих вътрешен кръвоизлив в задната част на главата си. Естествено най-бързата реакция беше посещение при медицинската сестра, която вероятно за моя утеха ме успокояваше, че било само кръв и затова така се подуло(задната ми част на черепа и до ден днешен е деформирана)........

Последва посещение при личен лекар, който като всеки такъв естествено нищо друго не можа да направи, освен да ми даде направление за рентген.
Направиха ми рентген - нищо! Нямало някакво счупване или прочие......Тогава бях някъде 8/9-годишен.

Та, след рентгена вече отдъхнали, че уж нямам проблем или предпоставка за такъв, пих една студена вода и животът си продължи.
Годините си минаваха, няма да навлизам в детайли през какви психични и емоционални травми съм преминал от тази случка до завършването си на това скапано училище и токсичната среда, но рефлектираха сериозно върху психичното ми и емоционално здраве!

Минаха годините и бях в 11-ти клас, когато един ден в училищния двор ме споходи една странна бодлива болка във въпросната лява част на главата ми. Имах чувството, че половината ми мозък или липсва или е парализиран! Беше ужасно, буквално усещах как когнитивните ми способните спадаха драстично, неща които ми отнемаха около секунда-две, вече ги вършех за минута. Бях започнал да забравям ярки събития от миналото и прочие........като в деменция!

Също така забравих да спомена, че една вечер някъде 2010/1-та една нощ както бях заспал се събудих напълно спонтанно без видима причина. Никой нямаше в стаята, бях сам в ъгъла в леглото. Отворих очи, седях и не мърдах в продължение на около 30 секунди, когато внезапно целият ми образ стана на звездички и в ушите ми се чу много силно ''ПУК'', което.......ами не знам дали ми хлопа дъската и се чува, но определено беше от главата ми този страшен шум. Панирах се, помислих си че това е краят....Но отново заспах и се събудих рано сутрин.......
Бях тренирал активно в един ''фитнес'' и бях в добра физическа форма за годините си. Обичах колоезденето и нямаше ден в който да не изляза да карам минимум 5 км. Защо споменавам всичко това? Физическите натоварвания увеличаха притока ми на кръв както към крайниците ми, така и към мозъка ми. Когато тренирах или излизах да карам, нямах усещането за тази притъпена болка, която тогава още не беше толкова фрапатна, колкото е сега.

Нека се върнем отново в 11-ти клас! Изкарах в това си състояние на умствено спаднал до завършването си.

Дойде 2019-та, записах университет, който в последствие прекъснах поради същата тази причина, поради която пиша тази история!

И така до днес все още, макар и понамаляла, все още имам това пробождащо усещане в главата си, което ме кара да се чувствам като с 1% мозъчен капацитет! :-(

В заглавието прочетохте инфекция и сигурно се питате къде от целия този ферман е тази инфекция?
Миналата година посетих отново личния си лекар, който отново ме прати на същия рентген и о, чудо! Отново нищо не били открили, тези пусти плаки или каквото са там(на диска от рентгена, жената която го е прегледала е написала синуси, но невроложката в болницата я прегледа и категорично отрече да има нещо такова) за тези години изобщо не били прогресирали, а болката и нейното въздействие върху мен е много по-зле отпреди!
Та, както споменах в ранна възраст при допир с пръст върху тази конкретна част на главата, имах усещането за ''хълмче'' или вдлъбнатина през която като си прокарвах пръста, усещах как все едно имам кратер в черепа :D

В последствие върху тази вдлъбнатина се появиха някакви странни субстанции, като пърхот, а понякога и някаква жълта слузеста течност(сигурно Ви е смешно, но наистина не съм ерудиран на тази тема, както споменах :( )!

Имам усещането, сякаш между кожата и черепа си имам някакво топче, което притиска ''нервите'' ми и забелязвам напоследък как ставам раздразнителен и като цяло вече не ми се отдава толкова мисленето и оценяването на дадено ситуация..........до момента в който не го ''изчопля'' това гадно нещо и тази вдлъбнатина не стане отново открита и ''изчистена''. От момента в който го изчегъртам, усещам рязък приток на кръв през въпросното място и отново си възвръщам умствената ''сила"! И така вече от около 2-3 години ;( Например когато правя секс и свърша, усещам допаминовия ''удар'', тази болка ме отпуска.......за два дни и след това отново ме спохожда!

Вече не знам какво да правя, в безизходица съм! Изписаха ми ''Екзодерил'' на капки, еми капвах го цял месец и......нищо! Това, което забелязах и ще Ви се стори направо налудничаво, но когато се въздържам от еякулация да кажем месец(да, издържа се, lol), някак си все едно тази инфекция се ''изтегля'' назад и не ми дава усещането за притискане, все едно имам пиано на главата и ментално съм направо skyrocket-нал в сравнение със състоянието два дни след свършване например, когато ми иде да се хвърля от някъде.........

Също, когато правя физически упражнения(например лицеви опори), усещам отново този приток на кръв към въпросното болнаво място и как сякаш ''излиза'' от мен и ме успокоява и си възвръщам менталното здраве!

И последно да разкажа един друг случай, когато се ''оправих'' временно. Бях на гости и с едно момче играехме на Плейстейшъна му и забелязах, че не се справя добре с играта и предложих аз да опитам. Като в този момент преди да започна играта, отново имах това силно пронизващо усещане в лявата част. Поиграх половин час и доста се бях съсредоточил в играта, толкова че в един момент когато спрях и излязох навън неусетно вече нямах това усещане, а бях като все едно......не мога да конкретизирам, но я нямаше тази болка и отново си възвърнах за кратко това креативно мислене!

Не знам дали всичко това има отношение към този проблем, но споделям всеки един детайл, тъй като както знаем от емпирични сведения, ''дяволът е в малките детайли''!

Стана адски дълго и ще съм безкрайно благодарен на хората, които са го прочели, тъй като от доста време съм деен читател на този сайт и смея да твърдя, че тук е събран целият мозъчен тръст на скромната ни страна! :)

Та, да обобщим:

2003-4 - варицела, странната инфекция се появява на главата ми(междудругото баща ми също се зарази с мен и по думи на личния ни лекар, тъй като е общ, той също е имал тази инфекция и се е оправила с Екзодерила :/ )

2008-9 - получавам тежка травма в главата, вследствие от силен удар в земята, при което получавам вътрешен кръвоизлив и черепът ми от задната част се деформира и става по-издут отляво

Между 2009-2017 - Забелязвам наченки на когнитивен спад, но го отдавах на факта, че.........ами бях запален онанист, минимум един път на ден! :D Също да добавя и въпросното ми събуждане с ''гръм'' в ушите и премрежен поглед със ''звездички''(като стар CRT телевизор без канали ;D). Както и на момента забелязвах, че губя фокус на обекти. Например ако сложа пръста си пред погледа си и фокусирам първо в него, а след това на обект зад него, самата ''транслация'' във времето се забавяше, нещо което в момента не забелязвам

2017-2019 - остра болка, усещане за мигрена и крайна неориентираност, намалена мисловна дейност и неправилна преценка на ситуациите в които попадам. Губех и все още губя концентрация, не мога да седна и да чета една книга дори :(

2019-настояще - Както казах, задълбах проблема и реших сам да открия становище за него.......буквално. Оттогава редовно си я ''чопля'' тази инфекция и винаги излизат някакви странни топчета като слуз, пърхот и прочие. Като вследствие от отстраняването им, отново усещам този ''велик'' момент на приток и възвръщам менталните си способности за кратко и запомням ярко и най-малките детайли........за около час-два. Важно е да отбележа и също така че след дълъг сън, в първите минути от събуждането ми не усещам нищо и изпитвам онова огромно желание отпреди този проблем да седна и да науча нещо ново. Също нещо важно, вчера както реших да го пипна и хоп......по пръстите ми имаше водниста жълта ''слуз'', а по косата ми същото, но беше засъхнала и прилепнала здраво!

В общи линии, това е ''накратко''. До момента, нито доктори, нито невролози, нито рентгени ни помогнаха, а усещам как всеки ден ставам все по-зле и по-зле. Лятото ме уволниха още на първата седмица, защото просто идея си нямах къде се намирам, правех грешки и не мислех, а за работа на каса трябва да си много концентриран и внимателен..........оттогава имам усещането, че каква и работа да ми дадат, не реша ли тази болежка, резултатът ще е един и същ. Прекъснах университета, защото просто ми беше трудно да вдяна нещо, но така или иначе не беше моето амплоа тази специалност и въобще сфера! :)

Не знам дори защо пиша всичко това, просто исках да си ''излея'' мъката, тъй като нито родителите ми, нито който и да било не ме взимат насериозно.........за тях съм бил просто мързел, а не е така! Трудно е да обясниш на някого, който яде черен хайвер, колко е вреден маргаринът, ако ме разбрахте :(

Желая Ви всичко най-добро и не пренебрегвайте малките и незначими неща в живота! Все пак малките камъчета преобръщат колата............

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 22 дни
hash: f91ac8617c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз мисля, че трябва да се посъветвате с психотерапевт.
Аз съм жена на 37, като малка имах много травми на главата - удари, спуквания, шевове, както и Вие казвате - напипвам под косата си ръбчета, между веждите имам топче, което така и не спадна, но след като нямате видими увреждания на рентген /предполагам визирате компютърен томограф/, не мисля, че имате основание да смятате, че на това се дължат менталните Ви проблеми - ако изобщо имате такива, в действителност.
Ако не сте се изследвали с томограф - може да го направите за Ваше успокоение, но преди всичко Ви съветвам да се погрижите за психическото си здраве - това вглъбяване и задълбаване в един, на практика несъществуващ проблем, ми звучи параноично, да не кажа и като ОКР.
Успех.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: f0fa291f38
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Възможно ли е това, което описваш да е мигрена? Тези проблеми с паметта се случват и при дефицит на витамини или хормонални проблеми. Може да минеш на биорезонансна диагностика за да откриеш причината за състоянието си.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 956fb2e56e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Това, което имаш по главата като пърхот, с течност и се бели вероятно е нещо от сорта на себореен дерматит. Екзодерил е за лечение на гъбични инфекции (тези състояния по скалпа с пърхот се причиняват от гъбички). За този проблем може да идеш на дерматолог. (Само да отбележа, че в това няма нищо страшно - аз имам от малка себореен дерматит, който се завръща на емоционална основа, но съм си намерила подходящи продукти, с които оправям положението).
Това обаче не може да доведе до когнитивни затруднения. Не мисля, че е свързано с другите неща, които описваш.
Не мога да твърдя със сигурност, че при теб причините са тези, но подобни когнитивни проблеми, свързани с трудна концентрация се получават при тревожност. Аз страдам от такава и начина ти на мислене ми е много познат - вглъбяването в детайли, логическото навръзване на коренно различни неща, самонаблюдението.
Няма да ти навреди, ако посетиш психолог. Най-вероятно ще ти помогне, дори и да нямаш тревожност. Някой да те изслуша от-до, непредубедено. Ще ти олекне, ще подредиш мислите. Ще те насочи към произхода на проблема ти (физически или психически). Мен психолог ме е насочвал към лекар - специалист, когато прецени, че проблемът не е на психическа или емоционална основа.
Ж32

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 22 дни
hash: f38f597b05
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Номер 1, може момчето наистина да има реален проблем. Мен ако питаш поискай второ и трето мнение, в смисъл такъв отиди при няколко специалиста, без да казваш, че си ходил при друг. И обясни подробно какви оплаквания имаш. А това внезапно събуждане, при мен лично ако рязко ми падне кръвното главата така бучи и виждам звездички. Случвало ми се е при рязко ставане от седнало положение. Включително мога да припадна от това. Всъщност имаш ли представа как си с кръвното? Мерено ли е скоро? Да не да играе? От кръвно спокойно може да те боли глава, при това Много. Виж провери и в тази насока. Може и мигрена да е, може много неща. Но щом имаш болка и това те мъчи има някакъв проблем и трябва да се откриеш и отстраниш. За мен лично психолога е последно. Или психиатър, това след като си опитал всичко друго да си помогнеш.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 592a25da09
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От автора

№1 - Здравейте! Благодаря за бързия Ви отговор!
Сега по същество. Посещавал съм два пъти психотерапевт(ка), но фокусът беше хвърлен повече върху родословното ми дърво и ДНК пречистване. Не мисля, че този ми проблем има нещо общо с психиката. Споменах, че токсичната среда в училище ми повлия негативно, включително и с този инцидент в трети клас, но последвалите няколко години не оказаха влияние върху този ми ''остатъчен'' проблем от варицелата. Като казах, че имам токсична среда, визирах това че винаги бях в центъра на проблемите, дори когато не бях виновен и прочие все едно имах мишена на челото си(и все още имам усещането, че я имам< хората безпричинно навлизат в колизии с мен и то непознати)! :)

Също забравих да вметна един незначителен детайл още от раждането си до 3-годишна възраст. Майка ми, сподели с мен, че фонтанелата ми се е затворила едва на 3-годишна възраст и съм ходил на детска така, а там също ставаха ''инциденти'' и винаги някои ''хегемони'' се събираха на групичка и като не те харесват... яко тормоз! Сега от дистанцията на времето, осъзнавам че това са дреболии, но все пак са събития от житейския ми път! :)

Относно рентгена, както казах аз съм рядко глупав и видях снимка на какво му се казва ''компютърен томограф'', ако е това на което лягаш, но в нашия МБАЛ не беше такъв, а беше същият на който ме ''тестваха'' в трети клас. Той е верткален и стоиш изправен на него! А, да не говорим че като си прегледах рентгена у дома на компютъра, дори софтуерът беше от 2009-та, което може няма никакво значение, но все пак не съм видял някой дизайнер например все още да използвам Photoshop CS3 :D Ако можете да ми препоръчате такъв въпрос томограф във Варна или може би най-добре София, тъй като всички инвестиции намират място там! :)

А относно ОКР, да, имам някои ''сиптоми'', които ги развих незабелязано в... училище естествено(ехх, еми да, не ми е само то виновно, но е квинтесенцията на проблема :) ). Напълно основателно Ви звучи параноично, а на някои даже им звучи нелепо! :D
Доста често си чатих посредством Месинджър и тогава незабелязано от мен се оказа, че са ме наблюдавали някак мистериозно и оттогава развих всякакви тревожни разстройства, че в последствие станах и биполярен!

''това вглъбяване и задълбаване в един, на практика несъществуващ проблем'' - имам доста други проблеми от най-различни естества и ''сфери'' в живота си. Като ги почнем от здравословни, психични, финансови... по малко от всичко, както се казва. И, не, не работя по разрешаването им, просто не ми се получава! :)

Бъдете здрава!

 
  ...


...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 592a25da09
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От автора

Забравих да допълня един от поредицата злополучни ''инциденти'', които според мен оказаха влияние.
Веднъж бях в една голяма зала на която настройвахме аудио системата. Без да навлизам в подробности, но се случи така че аз бях на сцената и човекът, който беше на контролния панел нещо човъркаше кабелите и в следващия момент вляво от мен на около метър и половина от тази голяма колона се чу един АДСКИ СИЛЕН звук, като от гръмотевица :D при което лявото ми ухо заглъхна и пищеше почти цял ден.
Също така в началото на пубертета, нормалното за този период акне при мен се появи ''наполовина''! Как така ли? Отляво лицето ми беше изпълнено с пъпки, а отдясно беше чисто като... момина сълза! :D
Случвало ми се е и дори да се изкъпя и когато тази болка отново се появи, да ''изчопля'' за пореден път този гной или каквото е там, след което от мен се носи някаква отвратително смрад, а само допреди минута-две бях съм излязох от банята :D

По това описание, сигурно Ви звучи като някой епизод на д-р Хаус, но е самата истина... както казах не ми остава нищо друго, освен да споделя...

 
  ... горе^
преди: 1 ден, 14 часа
hash: e2fdf5e3e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Автора съм

Гледам, че преди повече от месец съм пуснал темата, но уви поради финансови проблеми, не съм посещавал дерматолог.
Освен обичайните болки, вече някак си и зрението ми е ''криво''....
Също и ако не го чопля това, който съм помолил да ''погледне'' казва, че не вижда никакви жълтеникави петна, а червена точка...
Ако обаче я разчопля, се отваря тази ''язва'', която си напипвах по главата в детската след като преминах шарката... Сега обаче по пръста ми остава някаква жълтеникава слузеста субстанция при допир. Смисъл така като я разчопля и се освободя от тази гадост, ми е много по-добре и главата ми е по-отпусната(вече от 2 седмици взимам веднъж дневно една таблетка Селеногин)... Иначе в допълнение към тази дразнеща болка, усещам и как са ми ''отхлабени'' зъбите, все едно ще изпаднат всеки момент... Не знам какво е, но със сигурност усещам нещо под кожата на скалпа си и не знам какво да правя вече :( Не се чувствам като човек вече, толкова ме дращи това, че дори на моменти съм избухлив!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker